sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Antti Tuomainen: Hirvikaava

 

Käännyin viimeisen kerran, astuin työhuoneeseeni - ja pysähdyin. Voisilmäpulla hyppäsi. Lautanen lipesi kädestäni, hajosi säpäleiksi.

Kuolleet elivät.

Antti Tuomaisen Hirvikaava jatkoi hirmuhauskaa dekkarisarjaa, jonka päähenkilönä toimi entinen vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen. Tosiaankin tämä mustan huumorin pläjäys on dekkari, sillä kirjoissa tulee ruumiita ja rikoksia tutkii kiinnostavalla psykologisella otteella rikostutkija Osmala.

Henrin ketkumainen suurtuhlariveli Juhani, joka oli ollut seikkailupuisto SunMunFunin superfantasijoija sekä alkuperäinen johtaja, heräsi kirjassa eloon juuri, kun Henri oli saanut seikkailupuiston velat maksettua samalla, kun oli päässyt eroon tavalla ja toisella rikollisista, jotka vaativat maksettavaksi Juhanilta jääneitä suurvelkoja. Juhani oli kuollessaan antanut seikkailupuiston perintönä veljelleen Henrille.

Oli kulunut vain hetki siitä kun Juhani oli palannut. Vain silmänräpäys sitten kaikki oli ollut hyvin ja järjestyksessä ja lupaavaa. Nyt kaaos ja epäjärjestys uhkasivat kaikkea.

Juhani oli jälleen suurveloissa ja rikolliset hääräsivät hänen kimpussaan ja laajensivat tietysti touhunsa koskemaan myös Henriä ja seikkailupuistoa.  Selvisikö vakuutusmatemaatikko matemaattisilla laskennoilla tällä kertaa vai miten kirjan tapahtumissa kävi? Lue ihmeessä tämä superhauska dekkari, mutta suosittelen aloittamaan Jäniskertoimesta, että et jäisi paitsi kaikkea hauskaa, mikä liittyy Hirvikaavan vinkkeihin edellisestä tarinasta.

Edellisen kirjan jänis liittyi seikkailupuiston laitteeseen. Hirvikaava oli uusin laite, jonka Henri halusi seikkailupuiston vetonaulaksi,  mutta sen hankkimisesta tuli aikamoinen kujanjuoksu. Lue kirjasta siitä, onnistuiko Henri hankinnoissaan. Entäs ongelmat velipojan kanssa, miten niiden kanssa kävi?

Antti Tuomaisen Hirvikaava vei vauhdikkaasti seikkailupuisto SunMunFunin juonikkaisiin seikkailuihin. Vakuutusmatemaatikko/seikkailupuiston johtaja Henri Koskinen oli yllätys yllätys vaikeuksien keskellä, joista yllättäen selviytyi, varmaan yllätys itsellekin. Hirvikaavan mukana tulee pomminvarma nauruvaroitus.

 

Antti Tuomainen, Hirvikaava *****

Otava 2021

s. 303

Dekkari

Antti Tuomainen: Jäniskerroin

3 kommenttia:

 1. Nämä pitäisi kyllä lukea! Tykkäsin Palm Beach Finlandista, kirjailijan huumori uppoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä dekkarisarja on parasta ykköslaatua, jonka huumori on huomattu myöskin ulkomaita myöten. Lue ihmeessä.

   Poista
 2. Harvemmin osuu kohdalle hyviä humoristisia kirjoja, etenkään dekkareita. Tämä voisi mennä kokeiluun!

  VastaaPoista