maanantai 6. joulukuuta 2021

Lasten ja varhaisnuorten joululahjakirjat 2021

 

 

On aika tonttuilla ja suunnitella, mitä kirjoja paketoidaan lapsille ja varhaisnuorille joululahjaksi.

 


Huumorista ja sarjakuvamaisesta kerronnasta tykkäävät melkein kaikki lapset, joten Dav Pilkeyn Koiramies-sarjan kirjat ovat mitä parhaimpia ja hauskimpia lahjahankintoja. Suosittelen myös aikuisille, että lukevat pienimmille pilteille ääneen tätä kirjaa. Yhteiset nauruhetket ovat taattuja.

 

 

Silja Sillanpään Salasaaren salaisuudet vie seikkailulle, josta löytyy hauska Mummu Puu, ärhäkkä Maja-Akka, seikkailija Juju, Lemmu Lemminkäinen, Muutosmies ja tietysti päähenkilönä toimii Edla. Loistavan kuvituksen on tehnyt Marja Siira.

 

 

Riina Katajavuoren Oravien sota kertoi sodan syttymisestä ja sodasta lapsille sopivasti tavalla. Kirjassa oravaveljekset sotivat keskenään. Kuinka siinä kävikään? Koskettava teos. Tippa tuli ihan linssiin. Tästä kirjasta kehittyy varmasti keskusteluja lasten kanssa.

 

 

Marja Hurmeen ja Liina Laurentin Piilopalstan tarhurit kertoo ihanan tarinan kera mm. kasvien kasvattamisesta, puutarhajutuista ja kompostoinnista lapsille sopivalla tavalla.

 

 

B.B. Alstonin Amari ja Yön veljet on jännittävä ja hauska varhaisnuorten kirja, jossa taikurityttö Amari aloittelee jännittävää junioriagentin toimintaa etsimällä kadonnutta veljeään. Nuori taikuri agentin hommissa on loistavasti keksitty kirjan teemaksi.

 

 

Suositun tubettajan 13-vuotiaan Elina Alien kirja Kaikki muuttuu on varmasti monen varhaisnuoren joululahjalistalla. Kirjassa Elina eli Isosisko selvittää tiedenaisten avulla murrosiästä melkein kaiken. Sopii myös murrosikäisten vanhemmille luettavaksi.

 Anja Portinin lastenkirja Radio Popov valittiin vuonna 2020 lasten- ja nuortenkirjojen Finlandia-kirjapalkinnon saajaksi. Ja voisin sanoa, että palkinto osui hyvin kirjan kirjoittajalle. Tarina kiehtoo kovasti, sillä siinä kerrotaan lapsista, jotka on unohdettu kuka mistäkin syystä. 

 Väinö Riikkilän seikkailukertomus Pertsa ja Kilu, Viimeiset kaanit on mainio 50-luvun lastenkirjaklassikko 10-vuotiaista pojannaskaleista, joiden tylsistä päivistä tuli varsin nopeasti jännittäviä ja tapahtumarikkaita, kun pojat pistivät viisaat päänsä yhteen.

 

Ja sitten paketointipuuhiin!

  

2 kommenttia:

 1. Onpa kiinnostavia vinkkejä, kiitos niistä! Ainoastaan Radio Popov on entuudestaan tuttu, ja se onkin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna kommentistasi :)
   Radio Popov on mainio lastenkirja, jopa varhaisnuorten kirjaksi sopiva tarina.

   Poista