maanantai 20. joulukuuta 2021

Josie Silver: Ole minun

 

 

Näen, kuinka tappio sammuttaa valon hänen katseestaan, ja koska on joulu ja koska olen juuri rakastunut toivottomalla tavalla bussipysäkillä seisovaan ventovieraaseen ihmiseen, lähetän hänelle kaihoisan lentosuukon, painan otsani lasia vasten ja katson häntä, kunnes hän katoaa näkyvistä.

Joulukirjaksi valikoitui brittiläisen Josie Silverin teos Ole minun. Vuonna 2008 kirjan päähenkilö Laurie näki bussin ikkunasta miehen, heidän katseensa kohtasivat ja Laurie rakastui ensisilmäyksellä. Lontoossa ei ole helppoa löytää tuntematonta henkilöä, mutta tuon joulun jälkeen Laurie ja hänen ystävänsä Sarah paneutuivat etsimään kyseistä henkilöä, jota he kutsuivat bussipojaksi. 

Minusta tuntuu niin kuin olisin nähnyt hänet ensimmäisen - ja viimeisen - kerran edellisellä viikolla. Muistan niin hyvin sen sydämen pysäyttävän hetken täpötäyden bussin yläkerrassa kaksitoista kuukautta sitten.

Kirjan tarinassa voi käydä niin, että tapaa ihmisen toistamisen miljoonakaupungissa. Laurie sai pettyä, kun hän tapasi Jackin toistamiseen seuraavana jouluna, sillä Jack ei ollut vapaa. Alkoi salailun aikakausi, sillä henkilö, kenen kanssa Jack seurusteli, ei saanut tietää totuutta. Kirjan toinen kertoja oli Jack. Jack tunnisti kyllä heti Laurien, mutta hän oli varattu ja rakastunut mies.

Josie Silverin feelgood henkinen Ole minun teos kertoi tarinan Lauriesta ja Jackista. Ensi tapaamista seuraavat vuodet sisälsivät yhteisiä kohtaamisia ja ystävystymisen, mutta se yhteinen salaisuus pysyi salaisuutena, vai pysyikö? Kirja sopii kaikille, jotka tykkäävät ihmissuhdekiemuroista ja rakkausromaaneista..


Josie Silver, Ole minun

suom. Satu Leveelahti

Otava 2018

s. 428

One day in December 2017

Rakkausromaani

 

2 kommenttia:

 1. Tämä oli ihan mukava ja viihdyttävä romanttinen tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Jouluisissa rakkausromaaneissa on jotain hellyttävää. Luen aina silloin tällöin rakkausromaanin, yleensä kesällä tai joulukuussa. Ihana syventyä tunteiden kuohuntaan oikein viihdyttävällä tavalla tämän kirjan suhdekiemuroissa.

   Poista