keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Sirkka Knuutila: Rosmariini ja valkoinen joulu

 

Lumipyry

Tuuli oli tuivertanut taukoamatta koko yön ja peittänyt tonttukylän paksuun lumivaippaan. Nyt lumiseen maisemaan alkoi ilmestyä hennosti tuikahtelevia valoja. Myös Mausteisen tonttuperheen äiti sytytteli lamppuja ja kynttilöitä ja viritteli tulta tuvan hellaan.

Vihdoin se on täällä, joulukuu. Joulukuu on kiva aloittaa tällä Sirkka Knuutilan lastenkirjalla Rosmariini ja valkoinen joulu, sillä kirja on jaettu 24 jouluiseen tarinaan. Joulu tulee lähemmäksi mukavasti, kun luetaan yksi tarina päivässä. 

Rosmariini on tullut tutuksi jo aiemmin kirjasta Rosmariini ja joulun taika. Hän on Mausteisen tonttuperheen nuorin tyttötonttu. Rosmariini ja hänen pikkuveljensä Lipstikka olivat vielä kotona, mutta vanhemmat tytöt olivat jo koululaisia. Heidän nimensä olivat Minttu, Neilikka, Muskotti, Salvia, Timjami, Kaneli, Kamomilla ja Vanilja. Koko perhe kokoontui aamupuurolle ennen kouluun ja töihin lähtöä.

 

 

Katso Lipstikka, kyllä se on meidän ikioma ukkokulta. Tunnistan piposta ja kaulahuivista, eikä varsinkaan tuosta nauravasta naamasta voi erehtyä, Rosmariini riemuitsi ja tepsutteli ukon ympärillä.

Rosmariini ja Lipstikka saivat riemuita lumimaisemista ja lumileikeistä. Toisin oli etelän lapsilla, sillä siellä ei ollut yhtään lunta. Koko syksyn oli satanut vettä. Miten joulupukki pääsisi etelän lasten luokse ilman lunta? Siinäpä lapsille pohdittavaa. Onneksi Rosmariini keksi toimivat keinot kirjan muiden satuhahmojen kanssa. Kirjassa tutustutaan Lumiukkoon, Peeveli Pahkeiseen, Anelma Alviinaan, Pyrypoikaan ja Pyrykuningattareen.

Sirkka Knuutilan Rosmariini ja valkoinen joulu vie sympaattisella tarinallaan onnelliseen joulun taikamaailmaan. Kirjan ihastuttavan kuvituksen on tehnyt Olga Badulina. 

 

Sirkka Knuutila, Rosmariini ja valkoinen joulu

kuvitus Olga Badulina

Avain 2021

s. 102

Lastenkirja

 

Sirkka Knuutila: Rosmariini ja joulun taika

3 kommenttia:

 1. Todella kaunis kuvitus! En oikein lämpene kovin modernille kuvitukselle, tässä on sopivasti pientä vanhanaikaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan kuvitus on todella sympaattinen. Kuvitus sopii todella kauniisti kirjan tarinaan. Kirja on ajaton.

   Poista
 2. Vaikuttaa ihastuttavalta, tämä onkin sopivasti kirjastosta lainassa.

  VastaaPoista