perjantai 10. joulukuuta 2021

Silja Sillanpää: Salasaaren salaisuudet

 

 

Minä olen Edla ja etsin eriskummallisia asioita. Tämä on minun muistikirjani paikasta, joka on koluamistani maailmankolkista ehdottomasti eriskummallisin. Se paikka on SALASAARI.

Silja Sillanpää huikea seikkailutarina Salasaaren salaisuudet vei päähenkilö Edlan kuumailmapallolla vauhdikkaasti päin hattarasumua, jonka keskeltä ilmestyi salaperäinen saari, jolla sijaitsi hattarapuu.

Me kikatimme niin, että molempien silmät menivät sikkaralle.

Ensimmäinen henkilö, jonka Edla tapasi, oli kirsikantukkainen Mummu Puu.  Mummu Puu oli huikea temppuilija. Mummu puu kertoi Edlalle kaikenlaista hattarapuusta. Jotta pystyisi seikkailemaan hattarapuussa, Edla piirsi siitä kartan.

Salakäytävistä parhaiten perille pääsee Jujun seurassa!

Seuraava tuttavuus oli siis Juju, jonka seurassa Edla pääsi tutustumaan Seikkailijoiden taloon, joka sijaitsi merenpohjassa. Nukkuessaan Seikkailijoiden talossa, Edla näki unta Kalojaisista.


Seikkailun jälkeen oli aika juhlia. Salasaaren juhlissa oli karusellista lähtien kaikkea mahdollista mukavaa.


Silja Sillanpään Salasaaren salaisuudet on Tv:stä tuttu seikkailusarja, josta on tehty lastenkuvakirja. Tarina kiehtoo mielikuvitusta, jota värikylläinen ja ihastuttava kuvitus täydentää uteliaisuutta herättäen. Salasaarten salaisuudet on aivan ihana lastenkirja, joka on täynnä rohkeutta ja seikkailumieltä.

 

Silja Sillanpää, Salasaarten salaisuudet 💜

Kuvitus Marja Siira 💖

Wsoy 2021

s. 37

Lastenkirja


 

4 kommenttia:

 1. Onpas ihana kuvitus! Lastenkirjoissa huomioni kiinnittyy aina kuvitukseen ensimmäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvitus on kyllä loistava ja päätin ostoksesta kuvituksen perusteella ja kirjan nimikin vaikutti.
   Olin kirjakaupassa ostamassa joululahjakirjoja ja pää oli pyörällä siitä kirjamäärästä mikä siellä oli. Onneksi iloinen myyjä tuli auttamaan ja ehdotti mm. tätä kirjaa, kun ensin kerroin kenelle lahja tulee.
   Täytyy tunnustaa, että olisin itsekin valinnut kirjan pikkulapsena, sillä kuvituksella oli valtava merkitys lukemissani lastenkirjoissa.

   Poista
 2. Mää oon aina välillä kattonu sitä tv-sarjaa, ku sunnuntaiaamusin telkkarin aukasee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen missannut kyseisen sarjan kokonaan, mutta uskon, että veitikka, joka tämän kirjan saa minulta joululahjaksi, on katsonut kyseistä tv-sarjaa.

   Poista