maanantai 3. tammikuuta 2022

Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa

 

Varovasti hän painaa sormellaan naisen olkapäätä. Aivan kuin koskettaisi kuollutta.

Vihdoinkin on suomennettu Sofie Sarenbrantin jännittävän dekkarisarjan avauskirja Lepää rauhassa, joka aloittaa Emma Sköldistä kertovan sarjan. Tätä olen odottanut siitä asti, kun sarjasta julkaistiin aluksi teos Avoimet ovet ja sen jälkeen neljä muuta sarjan kirjaa, jotka olen lukenut ja viihtynyt hyvin kirjojen seurassa.

Kerrankin on luettavissa hyvä sarja, jonka päähenkilö on järkevä ja älykäs poliisi, mutta hänen heikkouksiinsa kuuluivat miehet, joilla oli kaikenlaisia ongelmia. Tässä avausdekkarissa Emma seurusteli Hugon kanssa. 

Tyynen rauhallista. Hiljaisuus rikkoutuu, kun hän antaa jalkansa halkaista lämmitetyn ulkolähteen vedenpinnan. Jännittyneet lihakset rentoutuvat heti, ja hän nojaa päänsä altaan reunaa vasten.

Kirjan miljöönä toimi brommalainen kylpylä nimeltään Yasuragi, joka tarkoittaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa. Kuinka ollakaan, kylpylän henkilökunnan elämät ovat kaikkea muuta kuin tasapainoisia. Elämällä on tapana yllättää joko hyvällä tai pahalla ja tasapaino on yleensä heiluvaista sorttia.

Kirjan alussa kylpylän allastiloista löytyi nainen, jonka uskottiin yrittäneen itsemurhaa. Pian eräästä hotellihuoneesta löytyi pariskunta, jonka uskottiin yrittäneen itsemurhaa ja rikokset jatkuivat, sillä rikosten tekijä oli päässyt vauhtiin, joka yllättää jokaisen lukijan. Kyllä kannatti lukea.

Sofie Sarenbrantin avausdekkari Lepää rauhassa vei japanilaisvaikutteisen kylpylän kuumankosteisiin höyryihin, joissa vaani juonikas rikostentekijä.


Sofie Sarenbrant, Lepää rauhassa *****

suom. Leena Virtanen

Wsoy 2021

s. 350

Vila i frid 2012

Dekkari

Emma Sköld 1

 

 

9 kommenttia:

 1. Kiitos lukuvinkistä. Hyvät dekkarivinkit ovat aina tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :) Tämä dekkarisarja alkaa tällä kirjalla. Kustantaja on jostakin oudosta syystä aloittanut kirjojen julkaisun myöhemmistä dekkareista ja nyt julkaisee näitä alkupään dekkareita. Mutta sarja on todella hyvä.

   Poista
 2. Kuulostaa kiinnostavalta. Pitäisi tutustua Sarenbrantiin. Jännä että sarjan avausosa julkaistiin vasta noin monen myöhemmän osan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämän sarjan dekkareiden julkaisussa on jotakin mystistä. Sarja on kuitenkin todella hyvä. Suosittelen.

   Poista
 3. Olen lukenut sen kolmososan Avoimet ovet, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lukea näitä muita osia. Ehkäpä jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä eka osa on erittäin hyvä. Tykkäsin tosi paljon. Tykkään kylpylöistä, mutta tähän dekkariin oli miljööksi laitettu japanilainen kylpylä ja oudot kuolemat.

   Poista
 4. Hei Mai! Vieläkö ennätän osallistua Kirjahyllyn aarteet 3 -haasteeseen? En muistanut silloin heti, ja sitten unohtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdit tosi hyvin mukaan kirjahaasteeseen. Haasteaika on kaksi kuukautta tällä kertaa. Tervetuloa mukaan :)

   Poista