keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Karin Slaughter: Epäluotettava todistaja

 

 

Koko sen ajan, jonka Callie oli ollut Buddyn kanssa, tämä oli puhunut jatkuvasti Callien pienistä käsistä, Callien kapoisesta vyötäröstä, Callien pikkuruisesta suusta, mutta Buddy ei ollut ikinä puhunut siitä tosiasiasta, että heillä oli ikäeroa yli kolmekymmentä vuotta. Että Buddy oli rikollinen.

Yhdysvaltalaiskirjailija Karin Slaughterin psykologinen trilleri Epäluotettava todistaja kertoi kahdesta siskoksesta, jotka rakastivat kovasti toisiaan. Heitä sitoi toisiinsa nuoruuden ikävät salaisuudet ja kurjat kasvuinolosuhteet. Toinen heistä nousi ahkeran opiskelun ja vahvan kyynärpäätaktiikan myötä hyvään asemaan lakimiehenä. Toinen laskeutui yhä alemmas ja alemmas yhteiskunnassa narkkarina. 

Sieppaus. Raiskaus. Törkeä pahoinpitely. Törkeä raiskaus. Törkeä seksuaalinen pahoinpitely.

Puolustusasianajajat joutuvat puolustamaan raiskaajia, varsinkin jos on töissä yksityisessä firmassa, johon haluaa osakkaaksi. Leigh sai puhelun firman johtajalta, joka kertoi, että eräs asiakas halusi vain ja ainoastaan Leighn asianajajakseen raiskausoikeudenkäyntiin. Leigh tunsi ikävä kyllä perheen nuoruudestaan.

Jos olisit aikeissa tehdä kammottavan rikoksen, joka tuhoaisi toisen ihmisen elämän, pystyisitkö selviämään siitä kuin koira veräjästä?

Callien elämä oli saanut suuntansa jo lapsuudessa. Nyt edessä oli enää loppuelämän viimeiset päivät. Hänen kehonsa oli antanut periksi narkoottisten aineiden päihdyttävästä väärinkäytöstä. Valitettavasti hän sai peräänsä ikävän jäljittäjän, jolla oli kosto mielessä. Callie halusi vain, että hänen siskonsa Leigh ja hänen perheensä olisivat turvassa. Ja hän aikoi taistella vastaan.

Karin Slaughterin psykologinen trilleri Epäluotettava todistaja pureutui oikeudenkäynnin esivalmisteluihin seksuaalirikoksista, lapsuuden ja nuoruuden traumoihin ja koston karvaaseen makuun.


Karin Slaughter, Epäluotettava todistaja ****

suom. Päivi Paju

HarperCollins 2022

s. 568

False Witness 2021


Slaughter Karin: Rikollinen
Slaughter Karin: Näkymätön
Slaughter Karin: Kaunokaiset
Slaughter Karin: Kahlittu
Slaughter Karin: Pettävä hiljaisuus
Slaughter Karin: Yli rajan
Slaughter Karin: Hyvä tytär

 

4 kommenttia:

 1. Slaughterin kirjat ovat aina rajuja. Tämän lukemista odotan kyllä mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on kenties lukemistani Slaughterin trillereistä vähiten väkivaltainen, tosin täytyy olla tottunut hänen kirjoihinsa, että voi lukea tämän. Seksuaalirikokset ovat aina järkyttäviä ja inhottavia.

   Poista
 2. Yritin kerran lukea jotain Slaughterin dekkaria, mutta liian väkivaltaista minulle. Yhä enemmän olen siirtynyt pehmodekkareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slaughter kirjoittaa oikeasti väkivaltaisia kirjoja. Yhdysvallat on väkivaltainen maa.
   Itsekin luen etupäässä pehmodekkareita nykyään. Niin se maku muuttuu vuosien varrella. Slauhter pysyy kuitenkin lukulistoillani.

   Poista