Kirjallisuushaasteita on kiva tehdä. Tämän haasteen löysin Kirja jonossa-blogista.
1. Mikä kirja olisi juuri nyt paras kuvaamaan elämääsi?
Tällä hetkellä moni asia mietityttää mieltäni, esim. korona ja sota Ukrainassa, mutta eniten olen huolissani ympäristöstä ja luonnosta. Tällä hetkellä napaseutujen lämpötila on 30-40 astetta lämpimämpää kuin tavallisesti, joka on todella hälyttävä tieto. Siksi minun elämääni kuvaa parhaiten Kerttu Kotakorven teos Suomen luonto 2100-luvulla.
2. Luetko runoja?
Luen runoja. Tykkään valtavasti Tommy Tabermanin runoista ja Heli Laaksosen runoista.
3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?
Käyn kirjallisuustapahtumissa, mutta voisin käydä enemmänkin esim. kirjamessuilla. Tykkään kuunnella, kun kirjailijat kertovat omista teoksistaan.
4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?
Aika monesta kirjasta toivoisin tehtävän elokuvan. Viimeisin toiveeni taisi olla Tommi Kinnusen teos Ei kertonut katuvansa.
5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea, mutta et ole saanut aikaiseksi?
Olen halunnut lukea jo pitkään Pablo Nerudan Tunnustan eläneeni. Kaiken lisäksi kirja löytyy omasta kirjahyllystä.
6. Onko sinulla lempikirja, jota et kehtaa kysyttäessä (paitsi nyt) tunnustaa.
Kaikki olen tunnustanut ja julki tuonut täällä blogissa. Myös ne nuoruuden historialliset rakkausromaanit, joita jotkut kutsuvat hömppäosastoksi. Tykkään rakkaudesta ja viihteestä edelleen ja ainakin kesällä on kiva lukea chic lit-teoksia esim. Niina Meron Englantilainen romanssi oli hyvä.
7. Kenen kirjailijan haluaisit tavata?
Tähän olisi ollut helppo vastata aiemmin, sillä olisin halunnut tavata edesmenneen Kirsi Kunnaksen. Mikko Kamula kirjoittaa mahtavaa Metsän kansat-kirjasarjaa 1400-luvulta, josta olisi ihana jutella enemmänkin. Valitsen siis Mikon.
8. Minkä romaanihenkilön haluaisit tavata?
Jatkan edellistä vastaustani, sillä Mikko Kamulan teoksissa on Juko Rautaparran perhe, jonka henkilöhahmot ovat kiinnostavia. Haluaisin tavata varsinkin Varpun, Jukon tyttären, jolla on parantajan kykyjä ja sen lisäksi hän pystyy kommunikoimaan maahisten kanssa.
9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikka et välttämättä hänen kirjoista pitäisikään)?
Joanne Rowling on mielestäni kiinnostavin kirjailija. Harry Potter-kirjasarja on huikean hyvä ja mielikuvitusrikas. Rakastan sarjaa. En ole vielä tutustunut kirjailijan rikossarjaan, vaikka yksi teos jo odottelee lukuvuoroaan. Jännää, että vaikka Harry Potterit ovat tehneet kirjailijasta miljonäärin, niin hän kirjoittaa edelleen ja lahjoittaa ison osan tuloistaan hyväntekeväisyyteen. Outoa on taas se, että hänen piti julkaista Harry Potterit nimikirjaimilla, jotta ne häivyttäisivät sukupuolen ja rikoskirjat hän on julkaissut miehen nimellä (Robert Galbraith).
10. Minkä kirjan ostit viimeksi?
Ostin 8-vuotiaalle lahjaksi Vuokko Hurmeen Karmeat taruolennot.
11. Mitä luet juuri nyt?
Luen Nicklas Natt och Dagin historiallista rikoskirjaa nimeltään 1795. Kirja on trilogian viimeinen osa, ja aiemmat osat ovat nimeltään 1793 ja 1794.
Toivottavasti kiinnostuit tästä haasteesta 💙💛
Kiva haaste, joskin itselleni jotenkin vaikea. No, se kai on haasteen tarkoituskin. :D Pitää ensin makustella tätä.
VastaaPoistaMakustele pois vaan ja huomaat pian miettiväsi vastauksia. Alku aina hankalaa…
PoistaMää voisin tehäki tän. Ei oo saanu kirjoista ittestään tehtyä postauksia ni jospa tää sujuis. :D
VastaaPoistaUskon, että haasteen tekeminen sujuu sinulta leikiten :)
PoistaHei, olipas ihana postaus ja mielenkiintoista lukea vastauksiasi!
VastaaPoistaNäitä on myös kiva tehdä itse, tulee mietittyä aihetta ja vastauksiin voi palata vuosienkin päästä ja nähdä ovatko mieltymykset muuttuneet. Kaikilla kirjallisuudenlajeilla on oma aikansa ja tehtävänsä.
Kiinnostuin ja teen. :) Joitakin kysymyksiä pitää miettiä aika tovi.
Kiitos Sara kommentista :)
PoistaOlen samaa mieltä siinä, että kirjoilla on omat aikansa ja paikkansa. En lue enää kauhukirjallisuutta esim. Kingin teoksia, joista pidin nuorena.
Aurinkoista kevätviikkoa sinulle :)
Tosi kiva haaste! Voisin tehdäkin tämän, mutta osa kysymyksistä tuntuu kyllä äkkiseltään aika vaikeilta. Niitä joutuisi varmasti miettimään pitkään ja hartaasti. Mutta katsotaan, jos vaikka suoriutuisin näistä!
VastaaPoistaToivotaan, että mietintämyssysi on pirteällä päällä ja suoriudut haasteesta leikiten :)
PoistaKiva haaste. Kirjamaut muuttuvat, itseltä raaimmat dekkarit jäävät pääosin lukematta. Tuota Nicklas Natt och Dagin sarjaakaan en ole lukenut.
VastaaPoistaOlen huomannut, että miesten kirjoittamat dekkarit, trillerit ja fantasiat ovat väkivaltaisempia ja raaempia kuin naisten kirjoittamat teokset. Nicklas Natt och Dagin trilogia on rujo ja raaka aikalaiskuvaus 1700-luvun ihmisistä. Varsinkin eräs järjestö harrastaa todella ikäviä näytöksiä, joihin itse osallistuvat. Yököttäviä puuhia. Sarjassa on tullut tutuksi hullujenhuoneet, kehruuhuoneet, lastenkodit, köyhälistö ja irtolaiset, teloitukset, hirttäjäiset jne.
PoistaKiinnostavat kysymykset ja sinulla niihin kiinnostavat vastaukset.
VastaaPoistaTämä tyylisiä haasteita on kiva tehdä vaikka tietyin väliajoin uudelleen. Saatan jossain välissä osallistua tähän.
Hauska kuulla, että kiinnostuit tästä haasteesta Marjatta :)
PoistaMinustakin on hauska miettiä omaa lukemista ja sitä miten kirjat kietoutuvat omaan elämääni ja ajatteluuni, joka muovautuu ja muuttuu edelleen vuosien mittaan. Mikä kirjallisuusgenre jää pitemmäksi aikaa ja mikä jää menneisyyteen? Mitä tulee tilalle? Omalta osaltani historia, jännitys ja fantasia ovat pysyneet matkassani nuoruudesta asti. Äitini luki paljon elämänkertoja ja puhui niistä aina innokkaasti. Hän ei ymmärtänyt yhtään, että luin dekkareita. Viime vuosina olen lukenut aika lailla elämänkertoja, omaelämäkertoja ja muistelmia. Ne ovat tulleet jossakin vaiheessa mukaan ihan huomaamatta.
Tämä on kiva haaste. Hauska oli lukea vastauksiasi. Minullakin on tämä työn alla.
VastaaPoistaMinustakin on hauska lukea muiden vastauksia, joten tulen lukemaan sinunkin vastauksesi.
PoistaAurinkoista viikonloppua ja lukuiloa :)