perjantai 1. huhtikuuta 2022

Lukuviikko #lukuviikko2022

 

 

Kirjasähkökäyrä osallistuu perinteisesti jokavuotiseen valtakunnalliseen lukuviikkoon esittelemällä kirjoja ja lukuviikkoa. Lukuviikon teemana on tänä vuonna Lukemalla parempi maailma. Lukuviikko.fi sivustolta löytyy aiheeseen liittyvää materiaalia. Siellä myös kerrotaan tarkemmin aihepiiristä. Lukuviikon bannerit ovat ajankohtaan sopivasti valittu Ukrainan lipun värisiksi. Toivottavasti sotatilanne rauhoittuu nopeasti ja lisäuhreilta säästytään. Sotia on ollut valtavasti menneisyydessä, ja niistä on kirjoitettu miljoonia kirjoja. Aina on mielekkäämpää käyttää aika lukemiseen, eikä sotimiseen. 

 


 

Lukuviikko on yksi Suomen pitkäikäisimmistä lukutaitokampanjoista, sillä se alkoi jo yli 40 vuotta sitten. Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntailla vuonna 1977. Varsinainen Lukuviikko aloitti vuonna 1997.

Sain 5-vuotislahjaksi Satuaapisen Irja-tädiltäni. Opin lukemaan melkein saman tien, ja uskon tätini opettaneen minua myös kirjoittamaan, sillä hän asui meillä lapsuudessani. Kun koulu alkoi, luin sujuvasti, joten opettaja antoi minun lukea luokassa olevia kirjoja ja sitten hän veikin minut kirjastoon lainaamaan satukirjoja, jotka lumosivat minut. Kun muut opettelivat lukemaan ja kirjoittamaan, sain rauhassa keskittyä tarinoiden maailmaan ja välillä kirjoitin niitä itsekin sivukaupalla. 

Kirjastosta tuli läheinen paikka ja sitä se on edelleen. Viimeiset vuodet olen ihmetellyt, että miksi en mennyt kirjastoon töihin. Luulenpa, että olisin viihtynyt varsinkin lastenosastolla ja silloin, kun olisin lukenut lapsille ääneen satuja. Niitä on tullut luettua työelämässä opetusalalla. Tuetaan lasten ja nuorten lukuhaluja. Avataan heille kirjojen maailma. 💙💛




2 kommenttia:

  1. Ai nyt on tulossa Lukuviikko. Sepä mukavaa! Pitääpä käydä tuolla nettisivulla tutustumassa tarkemmin. Kirjasto olisi kyllä minustakin ihana työpaikka. Mutta ihanaa siellä on käydä asiakkaanakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukuviikko on todellakin alkamassa 4.4-10.4.2022. Huhtikuu alkoi niin nopeasti, että meinasin itsekin unohtaa tämän tärkeän viikon. Olen osallistunut viimeiset vuodet Lukuviikkoon ja toivoisin, että viikko nousee esille myös muissa blogeissa.

      Poista