tiistai 19. huhtikuuta 2022

Johanna Mo: Varjolilja

 


Yllätys muuttuu paniikiksi, eivätkä aivot saa kieppuvia palasia yhteen. Etenkään tuota vihaista ilmettä. Päättäväisyyttä. Miksi? Ahdistus pusertaa sydämen kurkkuun, ja näkökenttä hämärtyy. Yksi ainoa kristallinkirkas ajatus murtautuu läpi: Auta, ole kiltti.

Ruotsalaisen Johanna Mon Varjoliljat jatkaa Saarimurhat-dekkarisarjaa. Viihdyin tosi hyvin ensimmäisen dekkarin Yölaulajan seurassa ja Varjoliljat jatkoi samaa pehmeämpää dekkarityyliä, mikä sopii herkemmillekin lukijoille. Kirjan miljöönä toimii tunnelmallinen Öölanti.

Sarjan poliisiparina toimii Hanna Duncker ja Erik Lindgren. Hanna oli  kotoisin Öölannista, mutta muutti jo lukion jälkeen Tukholmaan. Hän oli siis paluumuuttaja, mutta saarella asui useita henkilöitä, jotka toivoivat Hannan muuttavan takaisin Tukholmaan. Nuo henkilöt olivat valmiita tekemään kaikkea ikävää Hannalle. Hanna halusi etupäässä ratkaista oman isänsä rikokset. Isä oli jo kuollut. Ihmiset eivät halunneet, että Hanna kaiveli vanhoja rikoksia esille.

Varjoliljaan loi tunnelmaa kuuma elokuinen sää. Hanna ja Erik saivat tehtäväkseen etsiä erästä isää ja hänen pientä poikaansa. Perheen äiti odotti heitä vastaan junalle, joka palasi matkalta, mutta heitä ei näkynyt, eikä isä enää vastannut puhelimeen. Oliko kyseessä kenties lapsikaappaus ja ikävä perhedraama? Pian pienen pojan etsintään osallistui suuri joukko vapaaehtoisia etsijöitä.

Johanna Mon Varjoliljat ratkoi rikoksia tunnelmallisella Öölannin saarella. Johanna Mon vähäeleinen tyyli koukuttaa ja viihdyttää yllättävästi.


Johanna Mo, Varjoliljat

suom. Kristiina Vaara

Like 2022

s. 398

Skuggliljan 2021

Dekkari

Saarimurhat-sarja 2


Johanna Mo: Yölaulaja

 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta. Tykkään välillä lukea "pehmeämpiä" dekkareita, ja varsinkin kun kesä alkaa lähestyä (=taattua dekkariaikaa minulle), niin hyvä saada näistä vinkkejä. Minulla on eka osakin lukematta, joten tässä siitä voisi aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä nimi sopii dekkareille, jotka soljuvat näin pehmeällä tyylillä eteenpäin. Tiedän vain, että tykkään Johanna Mon tyylistä ja varsinkin päähenkilö Hanna on hyvä tutkija. Varjolilja loppui tosi jännään kohtaan, joten seuraavaa sarjan kirjaa odottelen innolla. Ja tietysti miljöönä saari on aivan mahtava paikka.

      Poista