sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

10 vuotta

 

 

13.3.2012 - 13.3.2022

 

Kymmenen vuotta sitten perustin kirjablogini ihan vain itseäni ja omaa lukuharrastustani varten. Tyttöni piti omaa blogiaan ja houkutteli minutkin blogimaailman pariin. Hän tiesi, että tykkään kirjoittaa omia ajatuksiani esille. Tyttöni kirjoittaa myös, mutta hän myös kuvaa maailmaansa, nykyisin etupäässä Instagramissa. Kirjasähkökäyrä pysyy bloggerissa ja nykyisin myös Goodreadsissa. Facebook on laajentunut liikaa ja siellä on liikaa häiriötekijöitä. Some vie lukemiselta aikaa, siksi olen siellä niin vähän kuin mahdollista. 

 

Ensimmäinen kirjoitukseni oli Mons Kallentoftin dekkari nimeltään Sydäntalven uhri. Olen kirjoittanut myös muista sarjaan kuuluvista dekkareista tänne blogiini. Dekkarit ovat minulle jännitysviihdettä. Olen luonteeltani pelkuri ja pelkään varsinkin pimeää. Aivoni keksivät kaikenlaista, jopa liiankin jännittävää draamaa, kun käytän koiraa kävelyllä pimeään aikaan. Silti tykkään dekkareista.

 

Blogin kolmas kirjoitus oli Katja Ketun Kätilö. Olen ollut aina historiallisten kirjojen lukija siinä missä dekkareidenkin lukija. Ensimmäiseltä blogikuukaudelta löytyy myös Kathryn Stockettin teos Piiat, jonka olen nähnyt myös elokuvana, kuten myös Kätilön. Mikä sen mahtavampi harrastus kuin yhdistää kirjat ja niistä tehdyt elokuvat. 

 

Ensimmäisen blogikuukauden viimeisin kirja oli Marianne Käckon kirjoittama kirja Tapa minut, äiti! Hän kirjoitti teoksessa oman tyttärensä anoreksiasta. Anoreksia on syömishäiriö, jossa henkilö ei syö ja laihtuu, ja se alkoi tytöllä 11-vuotiaana. Olen valtavan kiinnostunut mielenterveysaiheista, ja olen opiskellut psykologiaa yliopistolla. Aihepiiri on vaikea, mutta äärimmäisen mielenkiintoinen. Kuka tahansa voi sairastua myös psyykkisesti.

 

Blogin  alkuaikoina bloggasin vain itselleni, mutta blogiini ilmestyi pian lukijoita ja kommentoijia muista blogeista, jota alkuun ihmettelin kovasti. Alussa en siis osannut suunnistaa kommentoimaan muiden blogeihin, mutta taidot kehittyivät pikku hiljaa. Olen ollut kiitollinen kaikista lukijoista ja kommentoijista kymmenen blogivuoden aikana. Suurkiitos ja lämmin blogihalaus teille kaikille ihanille ihmisille.

 


 

💖💗💝💙💛💜💚💖💗💝

30 kommenttia:

 1. Onnea 10-vuotiaalle! <3 Mukavaa, että aloitit bloggaamisen aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. Yhdessä on matkattu vuosikausia bloggaillen ja kommentoiden. Jatketaan matkaa <3

   Poista
 2. Sylin täydeltä ruujusa 10-vuotiaalle!!
  Mukava avaus blogihistoriasi alkutaipalleelta, pitkälti samoin tuntemuksin tuli startattua ja tässä me nyt sitten olemme;) Kiitos kiinnostavista avauksistasi ja kirjavinkeistä, joita on ollut ilo lukea ja jatketaan harjoituksia samoissa hyvissä ja antoisissa merkeissä sekä aurinkoista sunnuntaipäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka <3
   Siitä on tosiaan vuosia, kun löysin blogiisi. Luulenpa, että vainusin hyvän dekkarilukijan ja mainiot kirjabloggaukset. Jatketaan yhteisiä lukupolkuja ;)

   Poista
 3. Onnittelut kymmenestä vuodesta. Hienoa että olet ollut blogimaailmassa. Noista alkupään kirjoista olen lukenut tuon Marianne Käckön ja blogannutkin siitä. Toivotan blogille pitkää ikää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke :)
   Mistan vieläkin, että sinäkin olit lukenut kirjan. Traaginen tarina, jossa kävi sittemmin hyvin. Turku yhdistää blogiharrastuksen lisäksi.
   Jatketaan lukumatkaa :)

   Poista
 4. Paljon onnea kymmenvuotiaalle blogille! :) Näitä juttujasi on ilo lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki :)
   Myös sinun blogisi juttuja on ilo käydä lukemassa.
   Blogimatka jatkukoon lukuilolla :)

   Poista
 5. No mutta sinullahan on kunnon juhlapäivä, ihan pyöreitä vuosia! Lämpimät onnittelut tästä saavutuksesta ja paljon lukuiloa myös tästä eteenpäin! On ollut ilo vierailla blogissasi.

  Oli myös kiinnostavaa lukea, mistä kirjoista olet ihan aluksi blogannut. Alkuaikana sitä oli itsekin ihan pihalla tästä blogimaailmasta. En minäkään tiennyt muista kirjabloggaajista enkä tällaisesta blogiyhteisömeiningistä. Ajan mittaan on ollut ilo tutustua teihin muihin, se tekee tästä harrastuksesta monin verroin antoisamman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :)

   Myös sinun blogissasi on ollut ilo vierailla ja noutaa hyviä kirjavinkkejä.
   Tämä päivä tuli todella nopeasti vastaan. Suorastaan hupsahti eteen melkein huomaamatta. Maailman tapahtumat ovat sen verran sekaisin, että omat tapahtumat ovat melkein jääneet niin pieniksi, että niitä ei huomaa jatkuvan uutisvirran täyttäessä päivät.

   Omasta rauhoittumisesta on pitänyt huolehtia, sillä muuten uni ei tulisi illalla. Minulle lukeminen on hyvä keino rauhoittua. Tosin lukemiseenkin tuli alussa vaikeuksia, kun Ukrainaan kohdistunut hyökkäyssota alkoi. Vähensin median seuraamista, se auttoi.

   Jatketaan yhteisiä lukupolkuja lukuilon merkeissä <3

   Poista
 6. Onnea pyöreistä ja rutkasti lisää toivotan niitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ele <3
   Tämä on niin mukava harrastus, että jatkan edelleen bloggaamista. On kiva seurata mitä onkaan tullut luettua ja kirjoitettua, jos haluan lukea jonkun kirjan uudestaan.
   Sinun blogistasi on löytynyt monet lukuvinkit, jotka sitten suomennetaan. Englannissa kirjat kulkevat Suomen edellä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Aino :)
   Sinun blogiisi tutustuin tosi nopeasti. Kivoja kirjoja bloggailet.
   Bloggaillaan ja lukuiloa <3

   Poista
 8. Onnea kymmenvuotiaalle!
  Itse aloittaessani oli tietoinen sekalaisista päiväkirjablogeista joista osassa oli kohtalaisesti juttua myös kirjoista, mutta varsinaisten kirjablogien olemassaolon löytämiseen meni hetki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gregorius :)

   Sinäkin olet vaikuttanut jo pitkään blogimaailmassa. Blogitekstejäsi on kiva käydä katsomassa.
   Blogimaailmaan oli jännä tutustua, kun alkuun pääsi. Sinulla varsinkin on runsaasti kirjoja, joista en ole kuullutkaan. Eri genren kirjat ovat rikkaus blogimaailmalle.

   Poista
 9. Onnea ahkerasta kymmenvuotiaasta blogitaipaleesta! ♥ On ollut ilo lukea kirjoituksiasi ja keskustella kanssasi.

  On niin rauhoittavaa lukea, että Kirjasähkökäyrä pysyy bloggerissa. Kiitos kun olet ja pysyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta <3

   Minulle on ollut myös suuri ilo keskustella sinun kanssasi vähän muistakin asioista mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Kirjallisuus johdattaa usein yhdistelemään asioita omaan elämään tai yhteiskunnan kipukohtiin. Olen niin onnellinen Suomen kirjastoista ja niiden kirjavalikoimista. Kirkkonummella on uusi ja hieno kirjasto, jossa on kaikenlaista tekemistä vauvasta vaariin. Kirjastossa voi nykyisin olla ääntä ja lasten leikki, nuorten pelaamista, kahvittelua, taiteen tekemistä jne. Ei tarvitse pysytellä hipi hiljaa ja yhdessä kohtaa, ettei vaan häiritse ketään.
   Menemme aina Kirkkonummella käydessä käymään myöskin kirjastossa.

   Bloggaaminen on ihana harrastus. Jatketaan blogimatkaa lukuilon parissa <3

   Poista
 10. Onnea ihanasta blogista! Ollaan samoihin aikoihin aloiteltu, minulla taisi viime vuonna tulla kymppi täyteen. Ja ihan sama lähtökohta, aloin blogata jotta saan itselleni jonkinlaisen lukupäiväkirjan ja siitä on kyllä ollut iloa. Aina voi palata mietteihinsä vuosienkin taakse ja tehdä esim havaintoja että kirjalijan edellisestä kirjasta en viisi vuotta sitten pitänyt mutta nytpä seuraavasta pidin. Ja tykkään tilastoista, on kiva katsoa montako kirjaa on tullut vuoden aikana luettua, minkämaalaisia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3

   Meitä yhdistää pitkälle samanlainen kirjamaku. Monet kirjavinkit olen löytänyt blogistasi, jossa käyn aina lukemassa uusimman postauksesi.
   Olen havainnut saman asian itsessäni, että saman kirjailijan eri teokset joista osasta voin tykätä, mutta osa voi keskeytyä tai en pidä niistä.
   Kirjoja onneksi ilmestyy todella paljon, joten varmasti kaikille lukijoille löytyy lukemista.
   Olen huomannut, että tykkään tilastojen pitämisestä, vaikka etupäässä olen luova. Täällä bloggerissa on helppoa pitää tilastoja eri kirjoista.

   Kevät jatkukoon bloggaillen ja nauttien hyvistä kirjoista <3

   Poista
 11. Onnea Mai kymmenvuotiaalle blogillesi! Oma blogini on hivenen nuorempi, mutta sinä varmaan niitä ensimmäisiä, joita aloin seurata. Vinkki sinusta ja muutamasta muusta blogista tuli muistaakseni Ullalta. Lukuiloa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta <3

   Muistan hyvin Ullan ja muutaman muunkin edesmenneen kirjabloggerin. Kiva, kun hän vinkkasi blogistani ja tulit lukijaksi. Sinun blogissasi on aina yhtä jännittävää käydä lukemassa kirjapostauksia ja ihailemassa upeita valokuvia. Uudenmaan kulttuurielämä on tullut tutuksi blogisi kautta, kun kerrot eri vierailuistasi museoihin jne. Kiitos siitä.

   Hienoa, että yhteinen blogimatka jatkuu ja iloitaan keväästä ja kirjoista <3

   Poista
 12. Paljon onnea! Sinun blogisi on ollut minulle oman blogiurani alusta asti (eli kohta 7 vuotta) yksi keskeisimmistä, joita seuraan aktiivisesti. Sieltä 7 vuoden takaa on jäänyt muutama muukin vakioblogi, joiden postaukset ovat minulle tärkeitä, mutta uudempia en sitten niin hirveästi ole edes etsinyt. Tietty määrä riittää minulle, enkä esim. Instagramista ole oikein innostunut, vaikka sinne kovasti houkutellaan. Samoin kuin sinulla, oma blogini on lähinnä itseäni varten, ja jokainen lukija tai kommentoija on iloinen yllätys. Toivottavasti jatkat vielä pitkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3
   Blogiisi on ollut ilo tutustua, sillä on kuin kävisi lukusukulaisen luona käymässä, sillä lukumakumme on todella samankaltainen. Olen monet kerrat lukenut postauksesi perusteella hankitun kirjan ja kappas vaan, olemme kirjasta samaa mieltä. Sen verran on kuitenkin eroavuuksiakin, että se vain piristää ja virkistää blogivierailuja.

   Lukumatka jatkukoon ja nautitaan keväästä ja lukuilosta <3

   Poista
 13. Onneksi olkoon minultakin kymmenvuotiaalle! Ehdit lukea ja kirjoittaa paljon, ja lukukokemuksia on hauska jakaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ariel <3

   Lukeminen on ollut lapsuudesta asti rakkain harrastukseni. Olen myös saanut olla mukana työelämässä seuraamassa lasten lukuharrastusten heräämistä ja iloa kuunnella tarinoita ja oppia itse alkuun kuvista seuraamalla ja myöhemmin itse lukemalla huomaamaan, miten ihanaa lukeminen on. Lukuharrastuksen voi herätellä missä iässä tahansa. Moni eläkeläinen on löytänyt uudelleen kirjojen maailman, kun työelämän kiireet on takana. Itse olen karsinut ennemmin kotitöistä kuin lukemisesta. Katson myös tosi vähän telkkaria eikä meillä ole suoratoistopalveluja.
   Rakastan siis lukemista ja kirjoja.

   Iloista kevättä ja lukuiloa <3

   Poista
 14. Onnea kymmenvuotiaalle ja kiitos kivoista jutuistasi! Jaan tuon alun ihmettelyn ja myös ajatuksen somen aikasyöppöydestä. Lukuisaa seuraavaa vuosikymmentä Kirjasähkökäyrälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja <3

   Some syö aikaa ja koukuttaa mukaansa. Sen näkee varsinkin pienistä lapsista ja nuorisosta. Myös miehet kulkevat kännykkä kädessä pää alaspäin. Olen huolissani suomalaisten kännykkäkulttuurista, sillä uskon, että moni kärsii sen vuoksi niska-ja hartiakivuista.
   Aika moni tuttavapiiristäni on huomannut someriippuvuuden, jonka vuoksi he ovat pitäneet välillä kuukausien taukoja somemaailmasta. Näin uutisista, miten nuoriso itki katkerasti Venäjällä, kun he eivät enää päässeet Instaan, Tik-Tokiin jne. Osalla oli miljoonia seuraajia. Olen niin kalkkis, että en ymmärrä miksi pitää seurata ihmisiä somessa!

   Lämmin kiitos toivotuksista, lukumatka jatkukoon ja lukuiloa ja aurinkoista kevättä :)

   Poista
 15. Onnea blogin synttäreiden johdosta! 10 vuotta on pitkä aika ja toivottavasti jaksat vielä pitkään jatkaa tätä harrastusta, joka ilahduttaa paitsi itseä niin myös meitä kaikkia lukijoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi <3

   Tämä on kyllä itsestäkin huikea saavutus. 10 vuotta ei tullut mieleenkään silloin, kun aloitin bloggaamisen, mutta tässä sitä ollaaan ja jatketaan lukumatkaa eteenpäin, sillä lukuharrastus on niin mukaansatempaava harrastus, että sitä iloa on mukava pitää esillä.

   Lämmin kiitos mukavista sanoistasi ja toivotan sinulle lukuiloa ja aurinkoista kevättä :)

   Poista