keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Heta Salmi: Sininen kaunotar

 


 

Joku ohikulkija oli napannut kuvan peitetystä ruumiista, jonka jalka retkotti viltin alta. Aika kammottava kuva. En ymmärrä, kuinka joku haluaa tuollaisen laittaa kaikkien katseltavaksi.

Heta Salmen  esikoisdekkari Sininen kaunotar sijoittui Porvoon idylliseen pikkukaupunkiin. Päähenkilöinä toimi poliisista Janne Kelo ja utelias kultaseppä Saara. Yllä olevassa tekstissä Saara ja hänen työkaverinsa Elli keskustelivat kuvasta, joka oli jaettu facebookissa sinä aamuna. Ruumiskuva. Pian kävi ilmi, että ruumiilla oli ollut Saaran tekemä koru, eikä aikaakaan, kun Janne Kelo tuli kolkuttelemaan vanhassa kaupungissa sijaitsevan yhdistetyn liiketilan ja työpajan ovelle. Mikä yhdisti Saaran ja kuolleen naisen? Miksi juuri hänen korunsa?

Armeliaisuudesta vien teidät mukanani, vaikka teitte elämästäni helvettiä ja valehtelitte välittävänne. Uskottelitte olevanne ystäviäni, mutta se oli pelkkää puppua, eikö niin? Olen tarkkaillut teidän kaikkien touhuja ja tullut  siihen tulokseen, ettei teillä ole mitään arvokasta, minkä vuoksi elää, siksi vien teidät mukanani, päästän pahasta. Armahdan teidät. Aamen.

Yllä oleva teksti tuli murhaajan suusta. Aika yllättävä henkilö kaiken kaikkiaan. Murhaajaan tutustuttiin hänen kirjoittaman päiväkirjansa sivuilta. Tosin arvasin kyllä kuka oli kyseessä. Se, että kuinka monta uhria ehti tulla, ennen kuin poliisit olisivat hänen perässään, teki kirjasta jännittävän. 

Jännitystä oli luvassa Janne Kelolle muutenkin, sillä hänen nuoruudessaan tekemien rötösten pomo oli löytänyt hänet. Jannella oli pelättävää, sillä hänellä oli teini-ikäinen tytär Tilda. Jengipomo iskisi Janneen melko varmasti tytön kautta. Mutta miten kävi kirjassa?

Kirjassa tutustuttiin myös erään lahkon  toimintaan. Jannen sisko Maiju oli käynyt lahkon kokouksissa. Liittyikö järkevä nykyaikainen koulutettu nainen lahkon epämääräiseen toimintaan? Aika taitavia olivat manipuloimaan. Saa nähdä näkyykö lahkon toiminta seuraavissa sarjan kirjoissa.

Heta Salmen Sininen kaunotar toi esille kostonhimoisen murhaajan. Murhia ja kimurantteja ihmissuhteita Porvoon idyllisillä kujilla.


Heta Salmi, Sininen kaunotar

Momentum Kirjat 2023

s. 328

Esikoisdekkari

Cosy-crime

 

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa kiinnostavalta!
  Ja Porvoo tapahtumapaikkana on tietysti vallan hieno.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva dekkari, jossa oli ihan sopivasti dekkarielementtejä. Porvoo on kyllä ihan kivoimmista kaupungeista, missä olen käynyt.
   Mukavaa päivää ja lukuiloa :)

   Poista