sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Joona Keskitalo: Saari, joka repesi

 

 

Sigge jähmettyy huomatessaan tuijottavansa haalean sinisiin silmiin. Iiristen päällä on jääkiteitä, jotka saavat silmät kimaltamaan elottomina ja kylminä kuin märkä marmori.

Joona Keskitalon uudessa dekkarissa Saari, joka repesi ollaan Korppoossa, Turun saaristossa. Dekkari aloittaa uuden sarjan, jossa paikalliset yhteisöt ratkovat rikoksia omin voimin. Korppoossa ei paljon poliisia näy ei kuulu. Saareen menee maantielautta, ja siellä eletään meren keskellä. Kesäisin turistikautena näkyy enemmän ihmisiä. Sigge oli yksi kirjan päähenkilöistä. Kirjan tarinassa hän joutui aikamoiseen seikkailuun, kun kiinnostui venäläisistä, jotka ostivat joko hyvällä tai pahalla saaria Turun saaristosta.

Uusi elämä Korppoossa ei alkanut ihan niin kuin  Jennifer oli ajatellut. Ensin Jerkerin kuolema ja nyt nuo oudot venäläiset haluavat ostaa paikan. Tiedä sitten, mitä illalla järjestettävässä kylätoimikunnan kokouksesssa tapahtuu, kun hän kertoo kaikille suunnitelmistaan.

Kirjan päähenkilönä toimiva Jennifer osti Korppoosta ex-tempore majatalon ja vierasvenesataman. Nyt majatalon entinen omistaja löytyi merestä kuolleena kuin kivi. Myös venäläiset olivat kiinnostuneita majatalosta ja olisivat ostaneet sen Jenniferiltä. Yksi miehistä aloitti jopa Jenniferin piirittämisen, jotta tämä möisi paikan heille. Kirjasta voit lukea tarkemmin, miten siinä kävi... romanssissa ja majatalon myymisessä.

Ahola katselee tihkusateen läpi, kun ruumiita kannetaaan ulos verisestä hallista, ja pudistaa päätään. Helvetillinen katastrofi.

Semmoista menoa Korppoossa. Poliiseille riitti rikostutkintaa pitkäksi aikaa, mutta epäilenpä, etteivät he sittenkään pääse jyvälle siitä, että kuka teki ja mitä, sillä sen verran kiero tarina tuli luettua. Tosin arvasin tekijät aika nopeasti. Seuraava dekkari ilmestyy syksyllä ja se sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle, eli sinne mistä kirjailija on kotoisin. Syksyisen dekkarin nimi on Suo, joka upposi.

Kieroa menoa Korppoossa on Joona Keskitalon dekkarissa Saari, joka repesi.


Jooona Keskitalo, Saari, joka repesi

Bazar 2024

s. 397

Dekkari

Takamailla-sarjan 1. osa

4 kommenttia:

 1. Tämä odottaa hyllyssä. Tykkäsin Keskitalon aiemmista dekkareista, joten odotan tästäkin mukavaa dekkarikokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli eka Keskitalon dekkari, minkä luin. Tykkäsin varsinkin siitä, että tarina sijoittui Korppooseen. Erikoisia juonenkoukkuja ja tyyppejä, jotka naurattivat. Voisi sanoa, että "tyhmyys tiivistyy joukossa" pitää paikkansa.

   Poista
 2. Kiva, sinulla taas lukukokemuksena kirja jossa ollaan saaristossa ☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä onkin :) Lisäksi tuo Korppoo on aika lähellä Turkua. Hyvä, kun tulee uusia miljöitä näihin dekkarimaailmoihin.

   Poista