maanantai 19. helmikuuta 2024

Saija Kuusela: Vyöry

 


Ulkona meri loiskahteli levottomana vasten laituria. Yön myötä nouseva tuuli kumisutti teollisuushallin kattoa. Valon vähentyessä reikäisten kattopeltien alle kerääntyneet kyyhkyt valpastuivat; ne iskeytyivät siivilleen, kun laukaus kajahti.

Saija Kuuselan toinen dekkari nimeltään Vyöry jatkaa hyvin alkanutta Nea Guttorm-sarjaa jylhissä Pohjois-Norjan maisemissa. Tällä kertaa Nea etsi työkaverinsa poikaa Trondheimista. Poika ei ollut saapunut opiskelupaikkakunnaltaan kotiin, vaikka lennot oli valmiiksi varattu. Hän ei myöskään vastannut puhelimeen. Oliko tapahtunut jotain pahaa?

Tiedän, että tämä on sekaantumista teidän tutkintaanne, mutta... mikä sen ammutun miehen nimi on?

Nea, Bobby ja Emil matkasivat Trondheimiin etsimään Emilin poikaa. Lopulta Bobby ja Emil palasivat kotiin, ja Nea jäi avustamaan tutkintatiimiä, sillä Emilin pojan epäiltiin sotkeutuneen kahden nuoren ampumistapauksiin. Poika oli pakko löytää.

Tuomiosta on kulunut kahdeksan vuotta, ja hovioikeuden päätöstä ehdonalaisesta vapaudesta odotetaan näinä päivinä.

Nea oli vastavalmistuneena poliisina töissä Trondheimissa, kun hän ratkaisi erään ikävän rikoksen. Tuon rikoksen tekijä vapautui samaan aikaan vankilasta, kun Nea oli tutkimassa ampumistapauksia Trondheimissa. Nea pelkäsi mitä siitä seuraisi. Menneisyys saavutti häntä, mutta saisiko se hänet kiinni.

Sarjan ensimmäisen kirjan nimi oli Katse. Siinä tapahtumat vyöryivät loppua kohden suurella vauhdilla. Samaa vauhtia oli myös Vyöryn loppupuolella. Nean vahvuus ja samalla heikkous rikostutkinnoissa on hänen kyky nähdä enteitä. Tuon kyvyn hän peri äidiltään, joka oli saamelainen. Vyöryn kuvioissa kyvyllä nähdä enteitä oli kovasti käyttöä. Tällä kertaa niistä oli apua.

Saija Kuuselan Vyöry dekkarissa tapahtumat kiihtyivät loppua kohden. Mitä kirjan nimi tarkoittaneekaan, sen voit lukea kirjan sivuilta.

 

Saija Kuusela, Vyöry *****

Tammi 2022

s. 324

Dekkari

Nea Guttorm-sarja 2. osa

 

Saija Kuusela: Katse

Pohjois-Norja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti