perjantai 9. heinäkuuta 2021

Lisa Jewell: Kaikista synkimmät salaisuudet

 

He asuivat luonamme yli viisi vuotta, ja sen myötä kaikki muuttui hyvin, hyvin synkäksi. Siskoni ja minun oli pakko opetella selviytymään.

Ja sitten, kun olin kuusitoista ja siskoni neljätoista, tyttö syntyi.

Brittikirjailija Lisa Jewell ihastuttaa kerta kerran jälkeen psykologisilla jännityskirjoillaan. Kirjoissa käsitellään joka kerta perhesuhteita, joissa esiintyvät lapset ja vanhemmat. Kaikista synkimmät salaisuudet teoksen kertojina toimivat Libby, Lucy ja Henry. Henry ja Lucy olivat kokeneet kovia lapsina ja nuorina, sillä heidän kotinsa oli muuttunut synkäksi ja pelottavaksi paikaksi, paikaksi, jossa yhdenkään lapsen ei olisi ollut turvallista asua.

Vauva, joka on ilmeisesti kymmenen kuukauden ikäinen tyttö, löytyi talon toisesta kerroksesta.

Libby sai asianajajalta kirjeen täytettyään 25 vuotta. Hän oli perinyt miljoonia maksavan talon Lontoosta Thames-joen varrelta. Hän oli tiennyt olevansa adoptiolapsi, mutta hänellä ei ollut aiemmin tietoa perheestään, eikä suvustaan. Hän uppoutui tutkimaan perheen synkkää menneisyyttä, sillä tietysti salaisuudet ja mysteerit kiinnostivat häntä. Sitäpaitsi heidän perheen salaisuuksista oli kerrottu lehdistössä enemmän kuin tarpeeksi.

Kun ovi viimein viikkoa myöhemmin avattiin ja sain taas liikkua vapaasti talossa, en ollut nujerrettu. Sisälläni riehui väärinkohdellun oikeutettu raivo.

Kaikista synkimmät salaisuudet jännityskirja kertoi palapelimäisesti rakentuvan tarinan Lambin perheen synkistä salaisuuksista 25-30 vuoden takaa. Talosta löydettiin kolmen aikuisen ruumiit ja pieni tyttövauva, joka oli elossa ja hyvinvoiva. Mihin katosivat muut talossa asuneet lapset ja aikuiset? 

Jännityksen mestari Lisa Jewell on punonut jälleen uskomattoman perhetarinan, Kaikista synkimmät salaisuudet, joka yllättää ja järkyttää, mutta jota on uskomattoman kiehtovaa lukea.

 

Lisa Jewell, Kaikista synkimmät salaisuudet

suom. Karoliina Timonen

Wsoy 2021

s. 420

The Family Upstairs 2019 

Psykologinen jännityskirja

 

Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa

Lisa Jewell: Löysin sinut

Lisa Jewell: Joka askel jonka otat 

6 kommenttia:

 1. Lisää luettavia kirjalistalle! :D Jewellia en ole koskaan lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Jewellin kirjoja. Fanitan niitä kovasti. Ihan pakko lukea ;)

   Poista
 2. Kiitos lukuvinkistä, kuulostaa todella kiinnostavalta. Olen huomannut, että Jewellin kirjoista tykätään blogeissa, mutta itse en ole lukenut yhtään. Eli taitaa mennä lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kirjavinkkiä on kiva suositella. Minäkin olen huomannut, että Jewellin kirjat ovat olleet tosi suosittuja eri blogeissa. Kirjat eivät ole sarjaa, joten niitä voi lukea missä järjestyksessä haluaa.

   Poista
 3. Minun on pitkään pitänyt lukea Jewelliä, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Tämä vaikuttaa jännältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella hyvä mysteerikirja. Uskon, että tykkäät tarinasta. Vanha talo Thamesin varrella, kuolemantapauksia ja pikkuvauva iloisena ja hyvinvoivana. Siinäpä salaisuuksia pohdittavaksi :)

   Poista