lauantai 3. heinäkuuta 2021

Mid-Year Book Freak Out tag 2021

 

 Puolen vuoden kirjakatsaus-haaste (Mid-Year Book Freak Out-tag) tuli vastaan Unelmien aika-blogissa. Tämä haaste oli jälleen kiva tehdä. Nappaa sinäkin haasteesta kiinni!

 

1. Mikä on paras kirja, jonka olet tähän mennessä lukenut?

Olen lukenut tähän mennessä 85 kirjaa. Ruotsalaisen Karin Smirnoffin teos Lähdin veljen luo oli oikea käännöskirjahuippu, joka oli samalla kertaa vahva perhetarina ja kyläyhteisötarina. Mahtavaa draamaa kerta kaikkiaan.

 

2. Mikä on paras jatko-osa, jonka olet tähän mennessä lukenut?

Olen Elizabeth Stroutin teosten fanittaja, joten Olive Kitteridgen jatko-osa Olive, taas saa parhaan jatko-osan maininnan, vaikka olen kyllä lukenut myös mahtavan määrän huippuhyviä dekkareita ja trillereitä eri sarjoista.

 

3. Kerro tänä vuonna julkaistu kirja, jota et ole vielä lukenut, mutta jonka haluat lukea?

Anneli Kannon mielenkiintoinen historiallinen teos Rottien pyhimys on vielä lukematta ja moni muu.

 

4. Mitä tänä vuonna julkaistavaa kirjaa odotat?

Rosa Liksomilta ilmestyy tänä vuonna teos nimeltään Väylä, jota odotan kovasti. Tykkään tosi paljon Liksomin teoksista mm. Everstinnasta ja finlandiapalkinnon saaneesta Hytti nro 6:sta, josta on tekeillä elokuva, joka on ihan pakko nähdä. Elokuva voitti Cannesissa toisen palkinnon pääsarjassa - Grand Prix. Huippua!

 

5. Mikä kirja on tuottanut suurimman pettymyksen?

Han Kangin Valkoinen kirja. Olen lukenut kirjailijalta suurenmoiset teokset Vegetaristi ja Ihmisen teot. Pettymys oli suuri.

 
6. Mikä kirja on ollut suurin yllättäjä?

Ruotsalaisen Karin Smirnoffin teos Lähdin veljen luo yllätti mahtavalla huumorilla, mikä upposi minuun sulattaen lukujumit, niskajumit ja kipuilut murtuneen käden kanssa. Onneksi kirjalle on tulossa jatkoa ja tekeillä on myös tv-sarja.


7. Kuka on uusi lempikirjailijasi?

Ruotsalainen Karin Smirnoff, mutta myös Richard Powers, jonka Ikipuut on uskomattoman upea teos.

 

8. Mihin fiktiiviseen henkilöön olet ihastunut?

En ole ihastunut kehenkään, mutta Keigo Higasinon dekkarisarjassa on selvinpäin tutkiva rikostutkija, mikä miellyttää kovasti. Ehkäpä Pete Suhosen uusimman dekkarisarjan toimittajasta tulee uusi ihastus...

 

9. Mikä on uusi lempihahmosi?

Pete Suhosen dekkarissa Naiset kuin muuttolinnut on ehkä uusi lempihahmoni, joka on ulkonäöltään upean raamikas ja samalla uskomattoman huumorintajuinen toimittaja. Jee!!!

 

10. Mikä kirja sai sinut itkemään?

Richard Powersin Ikipuut sai minut itkemään, sillä en olisi halunnut, että kirja loppuu. Ihana kirja.

 

11. Mikä on tämän vuoden paras kirjan pohjalta tehty elokuva?

Korona-ajan vuoksi on jäänyt elokuvat katsomatta elokuvateattereissa. Kotisohvalla niitä on tullut katsottua, mutta ne ovat olleet uusintoja. Harry Potterit ovat mahtavia myös elokuvina.

 

12. Mikä on tämän vuoden lempipostauksesi?

Lempipostaukseni on Anja Kaurasen Sonja O kävi täällä, jonka tein tammikuiseen klassikkohaasteeseen. Kauranen/Snellman on todella taitava. Kirja oli hänen esikoisteoksensa. Onneksi tänä vuonna ilmestyy uusi teos. 

 

13. Mikä on kaunein kirja, minkä olet ostanut tänä vuonna?

Richard Powersin Ikipuut. Vaikka olen ns. kirjanostolakossa, olen silti ostanut monta kirjaa. Tykkään yleensä lainata kirjat kirjastosta, mutta tähänkin kirjaan oli runsaasti varaajia. 


14. Mitkä kirjat aiot lukea vuoden loppuun mennessä?  

 Kirjaston varauslistallani on 62 teosta. Olisi kiva lukea ne kaikki, mutta jos tulee dekkariähky tai jokin muu kirjoihin liittyvä diagnostinen sairaus, voi olla, että vaihdan opukset vallattomasti vallan toisiin tarinoihin.

 

Mid-Year Book Freak Out-tag 2019

12 kommenttia:

 1. Miten kiva haaste! Saanhan ottaa haasteen vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai haaste on vapaa. Olen tehnyt tämän muutaman kerran. Nyt bongasin haasteen Unelmien aika-kirjablogista. Haasteita on kiva tehdä.

   Poista
 2. Olipa kiva postaus! Teen tän kyllä iteki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla LauraKatarooma. Kerroin jo Annelille, että olen tehnyt haasteen aiemminkin. Nyt huomasin haasteen Unelmien aika-kirjablogista.

   Poista
 3. Tämähän on hauska haaste! Me luetaan aika lailla samaan tahtiin, mutta minulla kirjastovarauksia on vähemmän. Tuo Ikipuut tulee kohta äänikirjana, taidan kuunnella ensi alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi kiva haaste. Tulee seurattua, että mitä on puolen vuoden aikana lukenut. Minulla suunta on ollut dekkarivoittoinen. Käteni on edelleen kipeä, joten en jaksa lukea mitään, mitä pitää ajatella samalla.
   Ikipuut on yksi parhaimpia kirjoja , mitä olen lukenut.

   Poista
 4. Minäkin taidan napata tämän haasteen itselleni :) Tosi mielenkiintoinen haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että kiinnostuit :) Tulen lukemaan vastauksesi.

   Poista
 5. Kiva haaste. Laitanpa minäkin tulemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäppä vaan tulemaan vastauksesi, niin käyn lukemassa :)

   Poista
 6. Tähän haasteeseen oli kyllä kiva osallistua!
  https://kuunneltua.blogspot.com/2021/07/mid-year-book-freak-out-tag-2021.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että otit kiinni haasteesta. Käväseen lukemassa vastauksesi :)

   Poista