maanantai 5. joulukuuta 2022

Leena Lehtolainen: Joulupukin suudelma

 

 

Joulukuinen ilta oli hyisen kylmä.

Leena Lehtolaisen teos Joulupukin suudelma sisältää kaksitoista jännittävää joulutarinaa. Niiden parissa sujuu hyvin joulunodotus tai sitten joulunpäivät. Minusta joulukuulle sopii aina joulun aikaan sijoittuvat teokset ja mikä ettei myös jännittävät tarinat. Nämä tarinat eivät sisällä väkivaltaa, eikä kuolleita uhreja, mutta rikoksia kylläkin.  

Lahjojen jako päättyi tähän. Minun on aika palata Korvatunturille.

Ensimmäinen tarina oli nimeltään Joulupukin suudelma. Jotta lukijan jännitys säilyy kirjan lukuun asti, kerron vain, että joulupukki sai erikoisen työkeikan, mutta kaikki kääntyi loppujen lopuksi hyvin. Ja joulumieli löytyi kaikille osallisille. 

Nousevan auringon säteet osuivat poron silmiin ja saivat ne hehkumaan paholaisenpunaisina.

Toinen kirjan tarinoista, Valkoinen poro, sijoittui lumiseen Lappiin. Tarinassa oli rikas firman omistaja, jonka varallisuus kiehtoi ja houkutteli pikkurikollisia. Kuinkas sitten kävikään...

Näin, kuinka naapurin mies yritti korjata lumiukkoa.

Kolmantena oli tarina nimeltään Kuollut lumiukko. Maria Kalliokin pääsi tarinoihin mukaan, vaikka hän ei enää tehnytkään poliisin työtä. Poliisit ovat auttavaista porukkaa. Kun naapuri joutui ilkivallan kohteeksi, Maria selvitti rikokset ja niiden tekijän. Ja lumiukot saivat seisoa rauhassa.

Näin lähellä tähtiä en ollut koskaan seisonut.

Neljäs tarina oli nimeltään Joulutähdet. Maria Kallio oli viettämässä joulun aikaa kotiseudullaan, kun hänen nuoruuden ystäväänsä kohtasi ikävä rikos. Oli jouluaatto, mutta Maria toimi tehokkaasti ja vältyttiin pahemmilta tapahtumilta. 

Maria Kallio on yksi lempparihenkilöhahmoistani. Telkkarissa on näytetty uutta Maria Kallio-tv-sarjaa, josta pidän valtavasti. Näyttelijät on hyvin valittu osiinsa. Olen katsonut myös vanhemman tv-sarjan, jonka pääosassa oli Minna Haapkylä.

Suurin osa kirjan tarinoista on ilmestynyt aiemmin eri joulunovellikokoelmissa.  Vain tarinat Jos sä lipun nostat salkoon ja Yö ennen joulua on kirjoitettu Joulupukin suudelmaa varten. Suosittelen tätä jännittävää tarinakirjaa nimeltään Joulupukin suudelma. Leena Lehtolainen on jouluihminen ja se näkyy näistä joulutarinoista.

 

Leena Lehtolainen, Joulupukin suudelma

Tammi 2021

s.  264

Jännittäviä joulutarinoita

4 kommenttia:

 1. Mukava kokoelma. Itse bloggaan torstaina 2018 Lehtolaisen kokoelmasta, jossa on myös Joulupukin suudelma, Kuollut joulupukki ja Valkoinen poro, ja 9 muuta, kokoelman nimi on otettu jutusta Tappajan tyttöystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke kommentista :) Näitä joulunovelleja on kiva lukea joulukuussa. Samat tarinat eri paketissa, jännää luettavaa.

   Poista
 2. Lehtolaista en ole aikoihin lukenut. Minua hämmentää se uusi sarja, kun minulle Minna Haapkylä = Maria Kallio. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna Haapkylä oli oman aikansa Maria Kallio ja tietysti hyvin näytteli osansa. Elena Leeve on minusta todella hyvä Maria Kallio. Tykkään, kun sarja on uudistettu nykypäivään.

   Poista