lauantai 17. joulukuuta 2022

Ninni Schulman: Juhlimaan tulkaa

 


Heidi jähmettyi näyn edessä. Ympärillä olevat äänet vaikenivat. Kun hän lopuksi käänsi päätään ja huomasi äitinsä keittiön toisessa päädyssä, myös valot katosivat. Jalat pettivät alta ja hän tuupertui.

Ruotsalaisen Ninni Schulmanin seitsemäs dekkari Juhlimaan tulkaa päättää pidetyn Hagfors-sarjan.  Juhlimaan tulkaa sijoittui joulun aikaan. Nelihenkinen perhe oli tulossa Tukholmasta viettääkseen perinteistä joulua isovanhempien luona Hagforsissa. Heidi ei ollut saaanut yhteyttä ikääntyneisiin vanhempiinsa, joten hän oli pyytänyt veljeään menemään heidän luokseen. Perheen päästyä Hagforsiin, vanhusten talossa odotti kammottava näky.

Nekkujen, glögin ja vasta paistettujen lihapullien tuoksu täytti talon. Magdalena puuhasteli keittiössä viimeisiään ja kuunteli radiosta jouluohjelmaa. Olohuoneesta kantautui Bingoloton valvojaisten ääniä. Oli jouluaattoa edeltävä ilta.

Kirjasarjan yhtenä päähenkilönä on toiminut toimittaja Magdalena Hansson. Edellisessä kirjassa, Kun kellot seisahtuvat, Magdalena oli vakavasti masentunut. Hän oli ollut kirjan tapatumien jälkeen sairaslomalla ja teki nyt lyhyempää työpäivää paikallistoimittajana. Hänellä on tapana tutkia rikoksia ja löytää rikolliset ennen poliiseja. Tässäkin kirjassa hän joutui todella ikäviin tilanteisiin rikollisen kanssa. Vauhdikasta menoa, mutta lue siitä tarkemmin kirjasta.

Kaksi muuta kirjasarjan päähenkilöä ovat olleet Christer ja Petra, jotka toimivat poliiseina. Christerin vaimo odotti heidän esikoisvauvansa syntymistä. Petraa ei odottanut kotona kukaan, joten hän teki pitkää päivää rikostutkimuksen parissa. Kahden ikääntyneen uhrin koti näytti siltä, kuin sinne olisi tehty murto, joka olisi karannut käsistä. Alueella oli liikkunut jo pitkään murtoporukka, joka jäi myös kiinni tapahtumien aikana, mutta olivatko he myös tappajia? 

Ninni Schulmanin Juhlimaan tulkaa kertoi kylmäävän rikostarinan jouluisesta Hagforsista. Mahtava päätöstarina kirjasarjalle. Tämä on ollut yksi lempparisarjoistani heti ensimmäisestä kirjasta lähtien. Tähtien kimallusta myös tälle kirjalle.


Ninni Schulman, Juhlimaan tulkaa *****

suom. Iina Quist

Tammi 2022

s. 588

Dagen är kommen 2021


Schulman Ninni: Tyttö lumisateessa
Schulman Ninni: Poika joka ei itke 
Schulman Ninni: Vastaa jos kuulet   
Schulman Ninni: Älä kerro kenellekään

Schulman Ninni: Tervetuloa kotiin
Schulman Ninni: Kun kellot seisahtuvat 
Schulman Ninni: Juhlimaan tulkaa

 

 

2 kommenttia:

  1. Tämä sarja onkin jäänyt kokonaan välistä. Olen joskus katsellut näitä kirjaston dekkarihyllyssä, mutta kun näitä sarjoja on jo niin paljon kesken! Tässäkin melkoisen monta osaa jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Tämä sarja vei sydämeni heti ensimmäisestä kirjasta lähtien. Nyt tulee ikävä sarjan henkilöitä, kun sarja päättyi.

      Poista