tiistai 20. joulukuuta 2022

Mauri Kunnas: Joulupukin joululoma

 


Joulupukin ja tonttujen aattoillan pitkä lahjaretki on päätöksessä. Joulupukki palaa reellään viimein salaiseen kotikyläänsä Lapin tuntureille.

Mauri Kunnaksen lastenkirja Joulupukin joululoma alkoi yllä olevilla lauseilla. Kun joulupukki tonttuineen palasi kotiinsa, siitä alkoi heidän 12 päivän lomansa, jolloin he levähtivät ja tekivät kaikenlaisia hauskoja juttuja yhdessä ja yksikseen.

Joulupukki on odottanut joululomaa, sillä hänen mielipuuhaansa on lukeminen, ja vihdoinkin siihen on aikaa.

Joulupukille kävi köpelösti joulupäivänä, sillä hän nukahti kesken Agatha Christmasin jännittävän Porot pulassa teoksen. No kirja ei karkaa minnekään ja sitä voi sitten lomalla lukea enemmänkin. Ensin pitää nukkua univelat pois.

Tapaninpäivä on englannin kielessä Boxing Day. Se tarkoittaa laatikkopäivää. Joka tapaninpäivä Laatikko-Taneli pujahtaa pahvilaatikkoon piiloon ja odottaa, että toiset tulevat etsimään.

Kirjan tarinassa kannattaa seurata kuvista, missä se laatikko oikein huristelee, ja löytääkö kukaan tontuista tänäkään vuonna Laatikko-Tanelia. 

Joulupukin joululoma kertoi tarinan siitä, mitä joulupukki ja tontut touhusivat lomapäiviensä aikana. Mauri Kunnas on mahtava tarinoiden keksijä ja mielikuvitusrikas kuvittaja. Kirjan jokainen sivu on kuvitettu runsaan värikkäästi. Kunnaksen kirjoissa on yleensä jokin opettavainen teema, ja tässä kirjassa opitaan joulun ajan juhlapäiviä ja tapoja.

Mauri Kunnaksen Joulupukin joululoma on mielikuvitusrikas kertomus joulupukin ja tonttujen hauskasta ja riemastuttavasta lomanvietosta.

 

Mauri Kunnas, Joulupukin joululoma

Kuvitus Mauri Kunnas

Otava 2020  3. painos

s.  40

Lastenkirja

 

Kunnas Mauri: Seitsemän koiraveljestä
Kunnas Mauri: Hyvää yötä, herra Hakkarainen
Kunnas Mauri: Koirien Kalevala
Kunnas Mauri: Apua, merirosvoja!
Kunnas Mauri: Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset 
Kunnas Mauri: Kaksitoista lahjaa Joulupukille
Kunnas Mauri: Kaikkien aikojen avaruuskirja
Kunnas Mauri: Koiramäen Suomen historia
Kunnas Mauri: Joulupukki
Kunnas Mauri: Robin Hood
Kunnas Mauri: Riku, Roope ja Ringo lentävät kuuhun 

4 kommenttia:

 1. Riemukas teos!! Mauri Kunnas on oma lukunsa lasten- ja miksei myös meidän vähemmän ryppyotsaisten aikuistenkin maailmassa. Kätevästi hän sijoittaa myös teostensa sisään näitä opettavaisia teemoja, jotka usein poikivat hedelmällisiä keskusteluja pikkuväen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi Takkutukka :) Mauri Kunnas jaksaa riemastuttaa opetusten kera vuodesta toiseen <3

   Poista
 2. Iloista menoa 😀 Nyt on juuri niin mukavaa katsella kaikkia vanhoja ja uusia joulukirjoja 🌲 Erikoinen tulkinta Boxing Daystä 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloiset joulukirjat ovat mielestäni parasta lukemista näin joulun aikaan. Mauri Kunnaksella on aina omat hauskat tulkintansa asiaan kuin asiaan :)

   Poista