maanantai 19. joulukuuta 2022

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu

 


Mutta kas, ketkäs siellä kadulla tepastelevat niin reippaina? Vanhat ystävämme Tatu ja Patu! Mihinkähän he ovat matkalla?

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen lastenkirja Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu kertoi mitä kaikkea outoa voikaan tapahtua jouluaattona. Kun kyseessä ovat jälleen supersuositut henkilöhahmoveljekset Tatu ja Patu, niin mikään outo ei ole niin outoa, että se on tavallista oudompaa. Tatu ja Patu olivat tällä kertaa matkalla Veeran luokse viettämään ihan tavallista jouluaattoa, johon kuuluisi piparinleivontaa ja muuta kivaa toimintaa. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Ovatko Tatu ja Patu menneet väärään taloon? Tatu ja Patu, tulkaa ulos sieltä, te olette väärässä talossa! Kuuletteko? Voi itku, ei kai tämä ihana joulukertomus mene pieleen heti alussa!

Tatu ja Patu ovat mestareita keksimään itselleen tekemistä. Heidän seurassaan ei tule aika pitkäksi. Kaikenlaista hauskaa oli tulossa päivän aikana. Veljekset keksivät ihan itse pitääkö olohuoneessa seistä joulupukki koristeltuna, vai pitäiskö sen sittenkin olla joulukuusi. Ja lopulta kaikki oli hyrskyn myrskyn.

Oi tätä onnea! Tatu ja Patu ovat vihdoin päässeet Veeran luo joulunviettoon!

Ystävykset löysivät lopulta toisensa, ja pääsivät aloittamaan yhteisen joulun viettonsa odotettuine pipareineen jne. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen uskomattomat koheltajat Tatu ja Patu ovat saaneet runsaasti palkintoja ja julkaisuja. Kirjat ovat upeasti ja hauskasti kuvitettuja ja tarinat ovat mielikuvitusrikkaita.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu on hilpeän hauska ja hulvattoman outo joulutarina, mutta olkoon, sillä "joulu on taas, joulu on taas, lattiat täynnä puuroo!"

 

Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu

Otava 2022 12. painos

s. 32

Ensim. painos julkaistu 2015

Lastenkirja 

 

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu Helsingissä

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu päiväkodissa 

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että bloggasit lastenkirjasta :) Minulle Tatu ja Patu ovat vieraita, tulee enemmän luettua kuitenkin nuortenkirjoja niin putoaa kärryiltä lasten jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anki :) Näitä on kiva lukea ja antaa lahjaksi <3

   Poista
 2. Kuten kansikuva jo kertoo ovat Tatu & Patu vekkuleita veijareita, joista Sinulla hyvän mielen avaus, kiitos!

  Näitä tuli luettua lapsenlapsille ääneen ja keskusteltua viikareiden aikaansaannoksista koskaan kyllästymättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että sekä lukijalla ja kuulijoilla on ollut hauskaa tämän kirjan seurassa. Naurua riittää Tatun ja Patun seurassa :)

   Poista