perjantai 2. joulukuuta 2022

Kirjabloggaajien joulukalenteri 2022 luukku 2

 

 

Kirjabloggaajien perinteinen joulukalenteri avautui eilen Ankin kirjablogissa. Huomenna joulukalenteri avautuu Kirjailuja kirjablogissa.

Jouluaattoon on vielä 22 päivää jäljellä. Tykkään tosi paljon joulusta ja ensimmäiset joululahjatkin on perinteisesti ostettuna viimeistään lokakuussa, eli aloitan aina joulun valmistelut lahjojen ostamisella. Kaisa ja Aleksi Kuokan teoksessa 24 askelta jouluun jouluvalmistelut on aloitettu heti joulukuun ensimmäisestä päivästä ja ne on jaettu kaikille joulua edeltäville päiville.

 

 

Kirja aloittaa jouluvalmistelut joulukalenterin teosta. Aika monta joulukalenteria olen vuosien varrella tehnyt omille lapsille ja työpaikalle. Niiden tekeminen on hauskaa puuhaa. Myös suklaakalenterit ovat kivoja, nam. Nykyisin kaupoista saa kaikenlaisia kalentereita. Miltäs kuulostaa kosmetiikkakalenteri tai satukirjakalenteri tai puurokalenteri? Onneksi kalenterin ei tarvitse aina sisältää makeaa syötävää. 

Kirjassa tehdään pipareita vasta 11. päivänä joulukuuta, mutta me herkutellaan pipareilla, tortuilla ja glögillä jo lokakuusta lähtien, perinteisesti pyhäinpäivänä aloittaen. Kun ilmat kylmenee ja illat pimenee, niin kuuma glögi lämmittää mukavasti.


 

Kirjan kolmanteen päivään kuuluu jouluvalot ja kynttilät. Tykkään kynttilän valosta. Kynttilät luovat tunnelmaa. Annan usein kynttilöitä lahjaksi ja ne ovat aina myös kivoja tuliaisia. Kynttilöiden loput poltan usein loppuun ulkona lyhdyissä. 

Joulukukat tulevat kirjassa esille 18. päivänä. Ostin ensimmäisen vaaleanpunaisen amaryllikseni (alakuvassa) jo marraskuun puolella, ja nyt siinä kukkii jo toinen vana. Lisäksi sain pinkin joulukaktuksen syntymäpäivälahjaksi. Kukat ovat ihania ja ilahduttavat aina, oli mikä vuodenaika hyvänsä.

 


 

24  askelta jouluun aloitti joulukalenterista, ja sisälsi myös leipomista ja ruuan laittamista makkaroista lähtien. Kirjassa on siis hyviä reseptejä niitä kerääville, ja ruoan laittoa harrastaville. Kirjassa tehdään myös lahjoja esim. tryffeleitä, toffeeta, näkkileipää, sinappia, hilloa, marinoituja oliiveja ja kotijuustoa. Lahjoja ei siis aina tarvitse hankkia kauppojen hyllyiltä. 

Rakastan kotitekoisia hilloja. Tykkään tehdä niitä omenoista, luumuista, marja-aroniasta ja muista marjoista. Katsastan yleensä joulumarkkinoilla ja joulumyyjäisissä itse tehdyt hillot ja leivonnaiset. Yleensä ostan joulumyyjäisistä ainakin taatelikakun, sillä se on niin työläs tehdä itse. Hankin myös piparkakkutalon myyjäisistä. Kaikki kunnia niiden tekijöille. 

Kävimme Turun ensimmäisillä joulumarkkinoilla jo viime viikonloppuna ja lauantaina on vuorossa isot joulumyyjäiset messuhallissa. Niiden jälkeen voin rauhassa valmistella oman kodin joulua.

 


                              HYVÄÄ JOULUA!

 

Kaisa ja Aleksi Kuokka, 24 askelta jouluun

Valokuvat ja piirrokset Aleksi Kuokka

Wsoy 2013

s. 159

Joulukirja 

 


 

19 kommenttia:

  1. Olipa hauska joulunvalmistelumatka, kiitos! :) Olen tänä vuonna havahtunut siihen, että minulla ei ole yhtään joulukirjaa oikeastaan, vaikka olen kova jouluihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anki :) Joulukirjoja on kiva selailla ja katsella erilaisia joulun ajan valmistelutöitä. Tämä kirja on toiminnallinen ts. siinä ei ole pelkästään kuvia, vaan siinä on mahdollisuus itse tehdä reseptien mukaan. Ja se on varmaan tekijöiden tarkoitus - houkutella tekemään itse.

      Poista
  2. Kiva puuhastelukirja, jossa näyttää olevan myös tasokkaat valokuvat.
    Samoin kuin teillä niin meilläkin on siirrytty nauttimaan jouherkkuja jo pitkin pimeää syksyä. Eihän ne glögit ja tortut enää uudenvuoden jälkeen maistukaan.
    Joulumyyjäiset on kivoja tapahtumia ja joulumielen herättäjiä, samoin kuin joulukonsertit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan käy niin, että joulun aikaan olen ehtinyt syödä ihan liikaa jouluherkkuja ja jo jouluna tekee mieli syödä jotain muuta esim. uunilohta. Sitä meillä on aina jouluna ja mies syö kinkkua monta viikkoa putkeen.

      Poista
  3. Suurkiitos joulutunnelmiin virittävästä avauksestasi valmisteluine ja kuvineen!

    Omiin valmisteluihin kuuluvat joulukukat, punaiset pöytäliinat, kynttilälyhty jo palamassa iltaisin parvekkeella ja muutamat kokkaukset, joista osa menee aatonaattona Esikoiselle ja osa Kuopuksella aattopivän viettoon. Molemmista saamme vastavuoroisesti leipomuksia ja ruokia, toimivaksi todettu systeemi.

    Antoisia markkinoita ja myyjäisiä sekä rauhaisaa hyvänmielen joulunalusaikaa Sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruokien ja leipomusten antaminen on mainio systeemi.
      Nyt kun meillä on tuo koiranpentu, niin lattioilla on vain sanomalehtiä. Kyllä se joulu sujuu niidenkin kanssa. Pääosa on ihanalla uudella karvaisella perheenjäsenellä, Mimmillä.

      Hyvää mieltä myös sinun joulunalusaikaan :)

      Poista
    2. Voi että, onnea Mimmin johdosta! Mikä rotu kyseessä? Mitä hitsin väliä on sanomalehdillä lattioilla, jos on suloinen karvaturri kainalossa:))

      Poista
    3. Onpa Soma rotu ja luonne kuulostaa mielenkiintoiselta, ei tule aika pitkäksi Mimmin kanssa. Suloista ja pitkää yhteistaivalta teille:))

      Poista
  4. Tässähän on hienosti oivallettu valmistautumiskirja jouluihmisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niille, jotka eivät ennen ole olleet jouluihmisiä <3

      Poista
  5. Onpa kiinnostava joulukirja ja kivat joulutunnelmat! Mukavaa joulun odotusta sinulle sinne Suomen Turkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen Turusta kiitokset ja joulutoivotukset myöskin sinulle :)

      Poista
  6. Kylläpä on ihastuttavan oloinen kirja jouluun valmistumisesta - tai voisiko sanoa laskeutumisesta. Itse olen aika huono suunnittelemaan ja organisoimaan asioita, joten tällaisen kirjan kanssa saattaisi saada jouluvalmistelut tehtyä kerrankin ajoissa 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vähän suunnittelut niin ja näin ja aina jotain unohtuu. Voisihan sitä itsekin laittaa lapulle ylös, mitä pitää tehdä. Tuo lukeminen on vain niin kivaa, että muut hommat unohtuu, paitsi ei koirat. Onneksi on koiria, niin tulee ainakin ulkoiltua.

      Poista
  7. Vaikuttaapa viehättävältä joulukirjalta. Hyvää joulunodotusta, Mai!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna kommentistasi ja hyvää joulunodotusta sinulle :)

      Poista
  8. Kiitos tunnelmoinnista ja hyvää juhlaista aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja :) Tykkään tunnelmoida ja tykkään katsella jouluisia valmistelukirjoja- ja lehtiä ja lukea jouluaiheisia romaaneja. Joulu loppuu sitten joulupäiviin. Yleensä joulu poistuu kodistamme loppiaiseen mennessä viimeistään, mutta toisinaan jo heti joulupyhien jälkeen.
      Tunnelmallista joulun juhla-aikaa sinulle!

      Poista