lauantai 14. tammikuuta 2023

Nicci French: Lauantain sielunmessu

 


He näkevät hahmon nurkassa, käpertyneenä, käsivarret ympärilleen kiedottuina. Television valossa he erottavat käsivarsien tatuoinnit - kasvoja, tähtiä, spiraaleja.

Brittiläisen Nicci Frenchin psykologinen jännityskirja Lauantain  sielunmessu on kahdeksanosaisen Viikonpäivä-sarjan kuudes kirja. Sarjan päähenkilö on psykoterapeutti Frieda Klein. Frieda on toiminut poliisin asiantuntijana rikostutkinnoissa, mutta keskittynyt viime aikoina vain omaan työhönsä. Sitten hän sai kiinnostavan tehtävän, jossa tutkittiin erään poliisin tekemiä rikostutkintoja. Oliko eräs henkilö ollut kolmetoista vuotta syyttömänä mielisairaalassa?

Hannah oli kolmekymmentäyksi vuotta vanha. Koko aikuiselämänsä hän oli asunut tässä paikassa, jossa häntä oli kiusattu, hyljeksitty, huumattu, lyöty, suljettu selliin, hylätty hänen oman mielensä piinaan.

Hannah oli ollut 18-vuotias, kun hänen perheensä oli surmattu kauhealla tavalla. Siitä surmasta oli syytetty vain Hannahia, joka oli suljettu mielenterveyslaitokseen. Frieda huomasi heti, että rikostutkimus oli virheellinen ja siinä oli puutteita. Kun Friedan tutkimukset tulivat julki, oikea murhaaja teki kaikkensa, että tutkimukset sekoitettiin ja uusiakin uhreja tuli julki.

Hän nosti kissan syliinsä: ohut nahkapanta oli poissa. Hän laski kissan lattialle ja meni etuovelle ja sitten takaovelle, sulki salvat ja seisoi hetken hiljaisessa eteisessä kuunnellen kuinka tuuli puhalsi.

Sarjan ensimmäisessä kirjassa, nimeltään Murheellinen maanantai, tuli tutuksi eräs sarjamurhaaja, joka ilmoittelee itsestään Friedalle aina välillä. Tässä kirjassa Frieda joutui vaihtamaan asuntonsa lukot, koska kyseinen henkilö kävi jättämässä viestejään siitä, että oli käynyt asunnossa ja piti Friedaa silmällä. Kirjan lopussa Frieda sai vähän isomman viestin kyseiseltä sarjamurhaajalta. Huikea koukutus jälleen seuraavaan kirjaan. 

Laitoksen nimi toimi merkkinä, aiheutti ihmisille erityisen tunnistamisen puistatuksen heidän kuullessaan sen. Levottomien sielujen talo.

Nicci Frenchin nimellä kirjoittaa pariskunta Nicci Gerrard ja Sean French. Kyseinen kirjailijapari on koukuttanut minut kirjoihinsa. Kirjoissa on aina jokin psykologinen teema. Viikonpäivät-sarjassa päähenkilö on psykoterapeutti ja lääkäri, joka hoitaa mielenterveysongelmista kärsiviä henkilöitä.

Nicci Frenchin Lauantain sielunmessu vei vierailulle levottomien sielujen taloon.

 

Nicci French, Lauantain sielunmessu *****

suom. Raimo Salokangas

Blue Moon 2022

s. 351

Saturday Requiem 2016 

Psykologinen jännityskirja

Viikonpäivät-sarja 6. 

 

French Nicci: Murheellinen maananta 

French Nicci: Tiistai taakse jäänyt 

 
French Nicci: Torstain lapsi
 
French Nicci: Perjantai mielessä 

French Nicci: Lauantain sielunmessu

4 kommenttia:

 1. Sopivan karmaisevaa 🌷 Jos viikonpäiväsarja on 8-osainen ja viikonpäiviä on 7 mikä lienee viimeisen osan nimessä? Tuomiopäivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi trilleriä vielä jäljellä. Tuota viimeisen kirjan nimeä olen itsekin miettinyt, että mikä se voisi olla. Ehkäpä kierros alkaa alusta ja nimi liittyy jälleen maanantaihin.

   Poista
 2. Mai, tämä oli hyvä! Toin esiin paloina, kun flunssalta en ole jaksanut enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä kirja oli hyvä, niin kuin kaikki muutkin tämän sarjan kirjat ovat olleet.
   Parane pian Leena ja lukuiloa 🌷

   Poista