keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Lisa Jewell: Yöhön kadonnut

 

 

Teinivanhemmat yhä kateissa juhlaillan jäljiltä

Brittiläisen Lisa Jewellin jännityskirja Yöhön kadonnut vei nuorisomaailmaan. Kirjan yhtenä kertojana toimi 19v. Tallulah, joka katosi oudosti baari-illan jälkeen. Myös hänen poikaystävänsä katosi samalla reissulla. He olivat juhlistamassa Tallulahin sosiaaliopintoja. Baarista he olivat jatkaneet erään tuttavansa kotiin. Mukana oli muitakin nuoria. Tallulahin äiti Kim hoiti heidän pientä lastansa. Kim oli kirjan toinen kertoja.

Sinä et nähnyt, millä ilmeellä hän äsken katsoi minua portaista. Sinä et tiedä, miten hän katsoo minua, kun et ole paikalla. Miten hänen äänensä muuttuu kovaksi kuin kivi, miten hänen silmänsä poraavat lävitseni kuin lasersäteet. Sinä et tosiaan tiedä.

Kirjan kolmas kertoja oli Sophie, joka oli muuttanut samalle asuinseudulle avomiehensä kanssa. Sophie kirjoitti dekkareita, mutta muuton jälkeen hän ei pystynyt keskittymään kirjoittamiseen. Heti kohta muuton jälkeen hän kuuli vuotta aiemmin kadonneista teinivanhemmista Tallulahista ja Zackista. Pian hän oli tutustunut Kimiin ja uppoutui katoamiseen entistä syvemmin. Oliko kenties Zack tehnyt jotain Tallulahille ja itselleen? Mutta miksi? Joku varmasti tietäisi jotain tapahtuneesta, joku joka oli juhlissa mukana.

"Haluan täältä heti pois. Minä haluan mennä kotiin. En voi olla täällä, en Zachin kanssa, en hänen... Ja täällä oon hämähäkkejä. Kiltti. Päästä minut ulos. Minä en voi... Täällä on..."

Lisa Jewellin psykologiinen trilleri Yöhön kadonnut uppoutui nuorten maailmaan ihastumisineen ja rakastumisineen.

 

Lisa Jewell, Yöhön kadonnut

suom. Karoliina Timonen

Wsoy 2022

s. 524

The Night She Disappeared 2021

Psykologinen trilleri

 

Jewell Lisa: Joka askel jonka otat
Jewell Lisa: Sitten hän oli poissa
Jewell Lisa: Löysin sinut
Jewell Lisa: Näkymätön tyttö 
Jewell Lisa: Yöhön kadonnut

 

 

 

6 kommenttia:

 1. Nää Jewellin dekkarit on ruennu pikkuhiljaa kiinnostaan enämpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea. Vaikka ovat psykologisia trillereitä, niin ne ovat enemmän cosy crime-osastoa. Väkivallalla ei mässäillä. Tämä ei ole sarja, vaan jokaisen kirjan voi lukea missä tahansa järjestyksessä.

   Poista
 2. Psykologiset trillerit vetävät minua puoleensa. Kiitos esittelystä, siitä saa paljon hyvää taustatietoa kuten että tuossa liikutaan nuorten maailmassa.

  Kun joku on kadonnut... epätietoisuus on raastavaa ♠️ Siihen voi eläytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin outo houkutus psykologisilla trillereillä on. Tämä kirja kuuluu lähnnä cosy crimen osastoon eli ei ole ikäviä väkivaltatilanteita, joista menisi yöunet.
   Katoamisjutut ovat kyllä raastavia. Turun saaristossa Airistolla tehtiin meripohjatutkimuksia tietyillä alueilla ja löytönä oli 30 ruumista. Siinä on kuolemansyyntutkijoille tekemistä vähäksi aikaa, että tunnistavat ruumiit jne.

   Poista
 3. Jotain Jewellin kirjaa kokeilin mutta menin ihan sekaisin niin monista näkökulmista. Ehkä kokeilen vielä joskus uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kirjan näkökulmia oli kolme, äiti, Tallulah ja Sophie. Uskon, että viihdyt tämän kirjan parissa.

   Poista