perjantai 26. tammikuuta 2024

L.T. Shearer: Kissa, joka pyydysti tappajan

 


Conrad tepasteli Lulu Lewisin elämään upeana kesäpäivänä. 

Olipa kiva lukea kesäistä englantilaisen L. T. Shearerin dekkaria nimeltään Kissa, joka pyydysti tappajan. Kirjan kissa oli siis nimeltään Conrad. Kissa oli puhuva kissa. Ihan oikeasti kukaan muu ei kuullut Conradin puhuvan, ainoastaan Lulu kuuli. Muut kuulivat, että miau.

Kissa, joka pyydysti tappajan aloitti hersyvän hauskan dekkarisarjan, jonka parissa ei tarvitse pelätä, että menettää yöunensa. Kaikkea muuta. Jokainen kissaomistaja tietää, että hänen kissansa on todella viisas, ja Lulu ymmärsi todella nopeasti, miten viisas Conrad onkaan. Tosin Conrad ei pitänyt koirista, enkä saanut tietää, että mistä moinen outo ajatus hänelle oli syntynytkään. Itse olen koiraihminen, mutta tiedän, että viihdyn kissojenkin kanssa, missä niitä sitten eteeni tuleekaan. Ja tiedän, että monessa perheessä kissat ja koirat elävät hyvää rinnakkaiselämää.

"Kyselet kauheasti, Lulu."

Lulu Lewis oli aiemmin töissä rikospoliisina, nyt hän oli eläkkeellä ja asui jokilaivassa. Hän huomasi, että hänen anoppinsa kuolemassa oli outoja piirteitä. Anoppi asui hoitokodissa. Siitä alkoi Conradin ja Lulun yhteinen rikostutkimus, sillä rikoksista oli kysymys, ja tietysti kuolleista ihmisistä. Mutta kuka tai ketkä olivat kuolemien takana? Ketkä hyötyisivät eniten kuolemista?

 L.T. Shearerin Kissa, joka pyydysti tappajan aloitti mainion uuden dekkarisarjan.

 

L.T. Shearer, Kissa, joka pyydysti tappajan

Suom. Pirjo Lintuniemi

Bazar 2024

s. 365

Dekkari

Cosy-crime

8 kommenttia:

  1. Kessassaan vekkuli idea ja kutsuvan oloinen alku Conradin & Lulun yhteiselle taipaleella:)

    VastaaPoista
  2. Tän aion iteki lukea. Kuulostaa niin hauskalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aivan mahtava uusi dekkari, joka sijoittui Lontooseen. Seuraava dekkari on nimeltään Kissa joka ratkaisi kolme murhaa. Joka dekkarissa ollaan eri kaupungissa. Lulu ja Conrad matkustelevat jokilaivalla ympäri Brittejä.

      Poista
  3. Lempeä ja hauska dekkari, joka tapahtuu Lontoossa ja päähenkilönä on mm. kissa - tämähän kuulostaa aivan täydelliseltä! Näin tästä kirjasta arvion jossain lehdessä, mutta siitä en saanut näin houkuttelevaa kuvaa.
    Mukavaa (ja jännittävää) sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppista sunnuntai meni jo. Minustakin tämä oli täydellinen ja jopa väliin hyvinkin hellyttävä dekkari.
      Turussa liikkuminen on tällä hetkellä todella jännittävää, sillä kaikki tiet ovat jäisen liukkaita. Olen kaatumisherkkä tyyppi ja luita on murtunut ja olen saanut ensimmäisenä vuonna aivotärähdyksen, kun kaaduin liukkaalla jäällä. Onneksi nuo piikkikengät auttavat jonkin verran. Semmoista jännitystä meilläpäin, miten teillä?

      Poista
    2. Oi voi, kaatumiset ovat ikävä juttu. Minä olen koettanut alkaa harjoittaa tasapainoa arkiaskareiden lomassa, sen pitäisi kuulemma auttaa. Täällä ei ole yhtä hankalat tieolot yleensä kuin siellä etelässä/lännessä, mutta joka talvi tulee tällä iällä jonkinlainen kaatuminen.

      Poista
    3. Hienoa, että harjoitat tasapainoilua.
      Olen kova liikkumaan, ja koska olen pienikokoinen, olen koko ikäni kiipeillyt ja käyttänyt apuvälineinä tuoleja ja jakkaroita ja tikkaita, että ylettyisin. Koirien kanssa tulee juostua ja liikuttua vähän vaikka missä, joten minulle tulee sitä luonnollista tasapainon harjoittamista joka päivä. Kaatuminenkin käy turhan liukkaasti.

      Poista