tiistai 16. tammikuuta 2024

KEVÄTKIRJAT 2024

 

 

KIINNOSTAVA KIRJAKEVÄT 2024

Olen varannut kirjaston lukulistalleni jo aika monta kirjaa, joita olin ajatellut lukevani, kun selailin kirjakatalogeja netissä. Minua kutkuttaa tänä keväänä varsinkin erikoiset kirjojen nimet. Sellainen on esim.

 

Tommi Kinnunen: Kaarna

Kaarnan tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Suomeen, ja se kertoo sota-ajan traagisista tapahtumista vuonna 1944 ja nykyajasta.


 

Milla Keränen: Kaarneen varjo

Tämä kirja kiinnostaa nimensä ja historiansa johdosta. Tapahtumat sijoittuvat 1700-luvun Turkuun, jossa sijaitsee Kaarneen talo. Mitä tapahtui kadonneelle isännälle? Kirjan kansikuvassa lienee medisiinarin kaappi, vai mitä!


 

Merja Mäki: Itki toisenkin

Historiaa löytyy tästäkin kirjasta, sillä se kertoo sota-ajasta. Pommitettu Karjala, jonne Larja palasi kotiinsa opettaja-leiriltä vuonna 1942. Sotaa ja rakkautta luvassa lukijoille.

 Niilo Sevänen: Ikitalven polku

On vuosi 1007 ja ihmiset aavistelevat pahaa, sillä kylmyys on kestänyt seitsemän vuotta. Konstantinopolissa juhlitaan häitä, jotka päättyvät verisesti. Hallitsija on kadonnut. Voi, että minä niin odotan tätä kirjaa seikkailuineen. Kansikuva kertoo paljon.


 

Johanna Elomaa: Valkenee kaukainen ranta

Johanna Elomaan kirja sijoittuu 1800-luvulle. Ulrikan elämä oli mallillaan, mutta sitten tuli ylitsepääsemättömiä ongelmia. Miten hän selviää niistä? Kirjan kansikuva on kaunis kiinnostavine kirjeineen.


Marko Järvikallas: Saattue

Saattue on novellikirja, joka aiempien novellikirjojen kanssa muodostaa trilogian. Blogista löytyy edellinen novellikirja Sano jotain kaunista. Syviä ihmisluonteen arvoituksia luvassa.


 

Inga Magga: Puolikas

Inga Maggan kirja sijoittuu sotienjälkeiseen  Saamenmaahan, nykyaikaan ja omien juurien etsintään. Tämä kirja kiinnostaa kovasti.


 

Camila Sosa Willada: Yöeläimiä

Yöeläimiä sijoittuu argentiinalaiseen majataloon, jonka asukkaat ovat kieltämättä kiinnostavia. 

 Freida McFadden: Kotiapulaisen salaisuus

Tämä kirja on jatkoa vuonna 2023 ilmestyneelle teokselle nimeltään Kotiapulainen, jossa vankilasta vapautunut Millie palkattiin kotiapulaiseksi aika erikoiseen perheeseen. Millie joutui tapahtumien jälkeen hankkimaan uuden työpaikan, joten tässä kirjassa hän on vakavasti sairaan naisen kotiapulainen, jota hän ei saisi tavata. Uteliaisuus vie voiton!


 

Matthew Blake: Anna O

Hui mikä trilleri. Nukkuva nainen, joka näkee väkivaltaista unta. On nukkunut jo viisi vuotta sairaalassa.


 

Anna Härmälä: Sinkkumutsi

Sinkkumutsi on sarjakuva yksinhuoltajaäidin arjesta, josta löytyy ongelmia. Voin hyvin kuvitella, sillä olin kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti.


 

Jenni Varila: Hullu koiramuija

Kylläpä kuulosti tämä sarjakuva kiinnostavalta, sillä siinä on koiranpentu ja koira-arkea. Huomioin myös kirjan nimen, joka kertoo, että koiranpennun kanssa tulossa hauskoja lukuhetkiä. Onkohan minun nenäni muuttunut jo kuonoksi, sillä olen koko ikäni elänyt koirien kanssa. Kerran pienenä tyttönä toin naapurista kotiin kissanpennun, mutta äitini kiikutti sen takaisin. Tykkään kyllä kissoistakin.


 

Mitä sinä aiot lukea tänä keväänä? Kerro vinkkisi!

 

              Lukuiloa vuodelle 2024!

12 kommenttia:

 1. Kiitos esittelyistä. Merja Mäen Itki toisenkin -teos kiinnostaa minuakin. Pistän sen mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Aino :)
   Merja Mäen esikoiskirja Ennen lintuja oli todella hieno historiallinen kirja. Sitä samaa odotan tältä kirjalta.

   Poista
 2. Ai, sinä olet noin suunnitelmallinen. Minä vain ajelehdin kirjojen maailmassa. En siis osaa vastata kysymykseesi, mitä aion lukea. Voin vain kertoa, mitä olen viimeksi lukenut.
  Luin Agneta Pleijelin Kevään valoa ja Teuvo Pakkalan lapsia. Ikäeroa kirjoilla on lähemmäs sata vuotta, molemmissa kerrotaan lapsista. Tuntuu, että näistä voisin kirjoittaa blogiinkin. Eilen illalla luin Sanna Hukkasen sarjakuvaromaanin Taiga, Etnograafinen matkakertomus, joka avaa sellaisen maailman joka nyt on suljettu, Venäjän suomalais-ugrilaiset vähemmistökansat. Aivan huikea teos! Nyt pidän varmaan vähän taukoa ja mietin, syntyisikö kirjoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa lukenut kiinnostavia kirjoja. Kiitos vinkeistä.
   Taidan olla aika suunnitelmallinen. Ehkä se on luonnetta tai sitten opittua työajalta. Kalenteri on aina ollut tärkein työkalu jo kouluajoilta lähtien. Tykkään listata asioita. Ja jos Turussa haluaa lukea uusia kirjaston kirjoja, ne pitää varata hyvissä ajoin. Esim. Juhani Branderin Amerikka oli niin suosittu, että siinä oli satoja varauksia. Onnistuin sen sitten yks kaks löytämään Paraisten kirjastosta suomen kielisenä. Siellä suurin osa lainaajista on ruotsinkielisiä. Eivätkä varmaan tienneet, että kirjan miljöö on Turun saaristosta.

   Poista
 3. Minäkin olen varannut Merja Mäen kirjan. Pidin paljon hänen esikoisestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen oli todella hyvä. Taisi saada jonkun palkinnonkin. Hänen kirjoissa on todella kauniit kansikuvat.

   Poista
 4. Verraton lista, Mai 📚 Ihanaa miten jotkut kirjan nimet tai irralliset sanat saavat mielikuvituksen liikkeelle tai aiheuttavat hyvänmielen hyrinää. Minulle tuli hyvä mieli jo heti sanasta KAARNA 🤎 🐿 🌲 (Sodasta en aio lukea, eli sana ei vedä minua kirjan sisään kuitenkaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos Rita! Minunkin ajatusmaailmani makustelee sanoja mielellään. Kaarna on erikoinen harvoin kuultu sana. Miten Kinnunen yhdistääkään kirjan nimen ja tarinan yhteen, se kutkuttaa mielikuvitusta. Kinnunen on yksi lempikirjailijoistani. Huikeita tarinoita, jotka näkee mielessä.

   Poista
 5. Onpas mielenkiintoinen valikoima! Valkenee kaukainen ranta ehkä kiinnostaisi minua eniten. Toivottavasti siinä lopussa valkenee.
  En voi antaa vinkkejä, koska vaatimaton lukusuunnitelmani on etsiä Helmet-haasteen kirjoja jälleen omasta hyllystä. Uutuuksia en ole lukenut pitkiin aikoihin. :)
  Mukavaa iltaa ja loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Toivotaan onnellista loppua. Hienoa, että luet oman kirjahyllyn kirjoja. Olen viimeksi postannut teoksen Häivähdys purppuraa, joka löytyi omasta kirjahyllystä. Käy moneen Helmet-haasteen kohtaan.
   Lumiset terveiset Turusta!

   Poista
 6. Niilo Sevänen on joensuulaisen metalliyhtyeen Imsomniumin laulaja-basisti. Kiinnostaa kyllä hänen kirjansa. Insomnium julkaisi viime vuonna levyn Anno 1696, joka kertoo nimensä mukaisesti tuosta ajanjaksosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki, kun kerroit Seväsen taustasta. Kirjan tarina menee vielä kauemmas historiaan ja vuoteen 1007. Historia on aina ollut yksi lempigenreni. Keskiaika taitaa kiinnostaa minua eniten. En ole kiinnostunut sodista ja sotasaavutuksista, vaan tavallisesta elämästä.

   Poista