maanantai 8. tammikuuta 2024

Paula Noronen: Yökoulu ja järkyttävä jättizombi

 

 

- Meidän Raimo on hirviö! Hän roikkui lahkeessani, niin että jalkani irtosi. En ole nukkunut koko päivänä ja kohta hän ryntää tänne, Paavo selitti ja hänen otsalleen kihosi vihreitä hikipisaroita.

Paula Norosen hauskassa lastenkirjassa Yökoulu ja järkyttävä jättizombi Paavo Zombinen kävi yökoulua, sillä eihän zombit voi käydä päivisin koulussa. Sarjassa on ilmestynyt jo ainakin kymmenen kirjaa, joten olihan se minunkin aika tutustua tähän sarjaan. Niinpä hankin tämän kirjan joululahjaksi 7v. pojalle, jonka uskon viihtyvän kirjan seurassa monet monituiset kerrat (varsinkin, kun eräs henkilöhahmoista on tutun niminen). Lisäksi kirjassa on paljon kohellusta ja vauhdikasta menoa, joista uskon hänen tykkäävän.

 

 

Matkustajalaivan kokoinen zombilapsi loiskautti vedet niin korkealle, että lähitalojen ylimmätkin ikkunat kastuivat.

Paavo Zombisen pikkuveli Raimo oli ilmestynyt yökouluun. Paavo oli tosi väsynyt levottomasta pikkuveljestään. Kemianopettaja lupasi auttaa unetonta Raimoa, mutta sitten tapahtui kamalia. Raimo ei nukahtanutkaan, vaan kasvoi jättisuureksi. Kirjan sivuilta voi seurata mitä tapahtui. Kirja on helppolukuinen ja värikkäästi kuvitettu. 

Uskoisin, että tämän sarjan kirjat tuovat monia hauskoja lukuhetkiä lapsille, sillä Paula Noronen on lasten tarinoiden ykköshauskuttaja. Moni muistaa varmasti hänen Supermarsu-kirjasarjan, josta on tehty myös elokuvia.

Paula Norosen Yökoulu ja järkyttävä jättizombi on vauhdikas ja riemukas lastenkirja.

 

Paula Noronen, Yökoulu ja järkyttävä jättizombi

Kuvitus Kati Närhi

Tammi 2022

s. 43

Lastenkirja 

 

Paula Noronen: Supermarsu

Paula Noronen: Supermarsu ja roskaavat ryökäleet 

2 kommenttia:

  1. Tuo on kivan hassua sarjaa. Olen lukenut ehkä kaksi.
    Kirjailija on paneutunut aiheeseen ja saanut siitä paljon huumoria irti. 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun kirjailijalla on huumoria ja syntyy näin hauskoja kirjoja. Kuvitus on myös tosi hauska.

      Poista