keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Rebekka Härkönen: Pihtiote

 


"Bellum omnium contra omnes", mies toisteli käheästi mumisten ja tuijotti mustin, mitään näkemättömin silmin autiota moottoritietä.

Rebekka Härkösen Pihtiote on toinen osa extra-jännittävää Walta-dekkarisarjaa, jossa rikostoimittaja Suuna Walta ratkoo palapelimäisesti rakentuvia rikostarinoita. Tällä kertaakin Suuna sai tietoja rikoksista itse rikospiireiltä, sillä poliisi pysyi hiljaakin hiljempaa tapahtumista. Kaksi rikollisjengiä otti yhteen, vai miten se oikein menikään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli riittämiin, myös niitä psykologisesti ällöttäviä juttuja, joita oli jo ykkösosassakin. Yllä olevassa lainauksessa eräs mies hortoili yöllä moottoritiellä ja tietysti aseen kanssa.

Hän oli aavistellut, ettei hänelle välttämättä kerrottu kaikkia hankkeen haavoittuvuuksia. Mutta sitä hän ei ollut arvannut, että hän ehtisi vetää hanketta vain kaksi kuukautta, kun heidän käsiinsä putoaisi pommi nimeltä Timo Virtanen. 

Rikosylikomisario Jens Jäämeri oli puolipakolla nostettu erään exit-hankkeen johtoon. Hanke oli todella epämääräinen, eikä Jäämerelle kerrottu kaikkea. Oliko Jäämeri nostettu tikun nokkaan vain siksi, että häntä olisi hyvä syyttää, jos jokin menisi pieleen hankkeessa. Poliisin kädet oli sidotut, mutta voisikohan käyttää muita keinoja?

Hän kuuli veden tippuvan aivan päänsä yläpuolella. Sama se, hän joisi vettä, yrittäisi ainakin. Hänhän oli jo täällä sidottuna ja hakattuna, mitä pahempaa likaveden juomisesta voisi olla.

Jotkut menee sekaisin kuusta, jotkut menee sekaisin aivan muusta. Tämän dekkarin rikolliset olivat sekaisin olevia psykopaatteja. Arvasin rikolliset, mutta olihan se mielenkiintoista seurata, että miten ne tapahtumat oikein sujuivat loppua kohden. Rikollispiirien äijämeininki oli yhtä kohellusta. Samaa kohellusta näytti olevan poliiseissakin. Entäs minkälainen meno oli toimituksessa? Siitä voit lukea tarkemmin kirjan sivuilta, jos uskallat. Tämä kirja nimittäin ei sovi herkemmille lukijoille. 

Rebekka Härkösen Pihtiote on tiukkaakin tiukempaa rikosten jahtaamista.


Rebekka Härkönen, Pihtiote

Bazar 2023

s. 400

Dekkari

Walta-sarja 2. osa


Rebekka Härkönen: Prinsessamekko

 

2 kommenttia:

  1. Hyppäsin heti tänne kun näin latinaa... 😀
    Bellum omnium contra omnes = kaikkien sota kaikkia vastaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita käännöksestä. Kuulostaa aika hurjalta, mutta on tässä kirjassa jotain kevyempääkin, vai onko!!!

      Poista