keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Satu Rämö: Jakob

 


Pikkusiskon lyhyet hiukset kutittivat rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttirin poskea. Hiuksissa tuoksui vesimeloni. Hildur rutisti lujaa ja tunsi Björkin leveät hartiat paksun talvitakin alla. Björk Holm. Hildur makusteli edelleen pikkusisarensa uutta nimeä ja yritti tottua siihen.

Satu Rämön Hildur - dekkarisarjan kolmas osa on nimeltään Jakob. Jakob on suomalainen poliisiharjoittelija, joka on ollut jo kaksi vuotta Islannissa samassa työpaikassa Hildurin kanssa. Hildur on sarjan päähenkilö. Ensimmäinen sarjan dekkari oli nimeltään Hildur, ja toinen oli nimeltään Rósa & Björk - he olivat Hildurin pikkusiskoja. Molemmat tulivat esille tässä uusimmassakin dekkarissa. Oli joulunalusaika ja luulisi, että olisi rauhallista. Joku oli kuitenkin upottanut ruumiin lohenkasvatusaltaaseen. Siitä se outo väkivaltainen tapahtumaketju alkoi.

Jakob kertoi odottavansa Suomessa tapahtuvaa oikeudenkäyntiä kuin kuuta nousevaa. Hän halusi saada pelleilylle loppupisteen. Oli tulos hänen kannaltaan millainen vain, hän halusi tilanteeseen selkeyden.

Hildur jäi tutkimaan outoa väkivaltaista rikosaaltoa Islannissa, kun Jakob lähti Suomeen oikeudenkäyntiin. Jakob halusi saada laajemman tapaamisoikeuden poikansa kanssa, jota ex-vaimo oli estellyt kaikin tavoin, ja keksinyt kaikenlaista estettä. Ikävä tyyppi koko ex-vaimo, tosin Jakobillakin oli omat salaisuutensa. Jakob joutui tietysti ongelmiin Suomessa, ja pyysi Hilduria apuun. Hildur ei olisi jättänyt ystäväänsä pulaan mistään hinnasta.

Tapaus näytti selvältä, mutta Hilduria asetelma kaiveli, aivan kuin Jakobinkin syytösten kohdalta. Syytteet tuntuivat käsittämättömiltä.

Lukijalle selviää kirjan lopusta, että kuka syyllinen oikein olikaan outoihin rikoksiin ja kuolemantapauksiin Islannissa. Toivottavasti Hildur-dekkarisarja jatkuu, sillä tilanne jäi sen verran kinkkiseen paikkaan ja väärä henkilö joutui vankilaan. Tykkään tästä sarjasta senkin vuoksi, että kirjoissa syödään ahkerasti. Minulla oli koko ajan nälkä, ja piti pitää välillä välipalataukoja, sillä sen verran herkullisia ruokia kirjassa syötiin. Ja tarina imaisi matkaansa jännittävällä tavalla.

Satu Rämön Jakob on dekkari kylmäävästä Islannista.


Satu Rämö, Jakob *****

Wsoy 2023

s. 395

Dekkari

Islanti 

Hildur-dekkarisarja 3. osa


Satu Rämö: Hildur

Satu Rämö: Rósa ja Björk

 

 

3 kommenttia:

 1. Islanti... brr. Siellä mahtaa olla vielä kylmempää kuin meillä nyt 😀
  Kaunista tammikuuta ⛄️💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista tammikuuta sinullekin Rita ⛄️💙
   Islannissa on lämmittäviä tulivuoria ja geissiirejä eli kuuumaa vettä pulputtavia lähteitä. Siellä on paljon ulkoilmassa olevia maauimaloita. Voi olla aika ekstoottista uiskennella, kun ulkoilma on talvinen ja itse istuu kuumavesilähteessä. Rämö kirjoittaa hyvin esille Islannin elämänmenoa.

   Poista
 2. Ai että, tykkään kirjoista joissa syödään ilman että samalla tuskaillaan kalorimäärää tai mietitään painoa. Riittää että rosvot on vihollisia, ruoka saa olla ystävä :D

  VastaaPoista