lauantai 30. marraskuuta 2019

KIRJAKEVÄT 2020



VALLOITTAVA LUKUMATKA – KIRJAKEVÄT 2020

Ulkona sataa vettä ja on pimeä täällä Turussa. Vietetään marraskuun viimeisiä päiviä. Ajattelin piristää päivää keväisellä kirjakattauksella. Jotain herkullista pitää olla, tietysti suolaista ja makeaa. Mielellään jännitysmausteilla maustettuina. Kirjaston varauslistani alkaa olla aika pullollaan uusista kirjoista, mutta aikomus on jatkaa keväällä myös omien kirjojen lukemista kirjahyllystä. Pääsin tänä vuonna mukavasti vauhtiin oman kirjahaasteen myötä, jossa luetaan Kirjahyllyn aarteita. Pikkuisen itsekuria on vaatinut lukea omia kirjoja, sillä tämän vuoden kirjat ovat olleet erityisen mukaansa tempaavia. Sitä toivon ensi vuoden kirjoiltakin.

Tiina Laitila Kälvemark:  H20
Jälleen kerran ajankohtainen aihe, vesi. Meillä vettä tulee taivaan täydeltä, joten voisin lukea kirjan vaikka heti. Kirjan päähenkilö on asunut ikänsä kaupungissa, jonka kadut tulvivat vettä. Päähenkilöllä on monta sivupersoonaa, joten odotan paljon tältä psykologiselta kirjalta.
Laitila Kälvemark Tiina: Seitsemäs kevät 

Laura Lähteenmäki:  Sitten alkoi sade
Jälleen pysytellään vesiaiheessa, ainakin nimellisesti. Kirjailijalta olen lukenut kaksi perhetarinaa ja yhden upean nuortenkirjan. Tällä kertaa syvennytään perheeseen.
Laura Lähteenmäki: Ikkunat yöhön
Laura Lähteenmäki: Korkea aika
Lähteenmäki Laura: Yksi kevät

Kristiina Vuori:  Neitsytkruunu
Olen lukenut kaikki Kristiina Vuoren historialliset kirjat , ja olen tehnyt kaikista blogiarviot. Pidän hänen tyylistään kirjoittaa historiaa, johon on sisällytetty faktatietoa ja jännitystä, sekä vahvoja naisia, jotka eivät ihan helpolla nujerru. Tietysti romanssit antavat lisämaustetta näille tarinoille. Ensi keväänä luettavaksi tulee kirja nuoresta Anna Tottista, joka naitettiin 30 vuotta vanhemmalle valtaneuvos Henrik Bitzille.

Karen Thompson Walker:  Ihmeiden aika
Tämä kirjailija on minulle ihan uusi tuttavuus. Kirjalta odotan huipputarinaa, sillä aihe on uskomaton. Maapallon pyöriminen on hidastunut. Päivät ja yöt pitenevät ja maan painovoima kasvaa. Luonto ja ihmiset menevät sekaisin. Tätä kirjaa odotan eniten.

Elizabeth Strouth:  Olive Kitteridge
Vihdoinkin saamme lukea suomennoksen kirjailijan Pulizer-palkitusta kirjasta. Olen katsonut kirjasta tehdyn tv-sarjan, mutta kirja on aina kirja. Aiemmin suomennetut kirjat ovat todella hienoja ja koskettavia.
Strout Elizabeth: Nimeni on Lucy Barton
Strout Elizabeth: Kaikki on mahdollista 

Alex Schulman:  Polta nämä kirjeet
Itkin sydämeni pohjasta asti, kun luin Schulmanin ensimmäistä kirjaa Unohda minut. Hänellä on taito koskettaa syvimpiä tuntoja. Ainakin minun sydämeni takoi tuhatta ja sataa ja muistot pyörivät päässä huutaen, että näin meilläkin.
Alex Schulman: Unohda minut

Torey Hayden:  Satutettu lapsi
Olen suuri kirjailijan ihailija, ja kirjahyllystäni löytyy suuri joukko hänen kirjoittamia kirjoja, jotka olen kaikki lukenut. Aihe on yleensä peräisin hänen omasta työstään erityislasten parissa. Tarinat ovat koskettavia.

Jorge Luis Borges:  Seitsemän iltaa
Argentiinalaiskirjailijan esseitä, joiden aiheet ovat todella mielenkiintoisia: kabbalaa, painajaisia, sokeutta (kirjailija on sokea), klassikoita mm. Tuhannen ja yhden yön tarinat. Vau. En ole ennen lukenut häneltä yhtään kirjaa, mutta suurella ihmetyksellä ja suurilla odotuksilla odotan esseetä painajaisunista. Niitä tulee nimittäin katsottua itsekin aina välillä tuolla unten mailla.


JÄNNITYSTÄ – TOTTAKAI!!!

Fiona Barton:  Epäilty
Epäilty jatkaa toimittaja Kate Waters-dekkarisarjaa. Leski ja Lapsi olivat ihan parasta dekkarigenreä minulle, tosin tykkäsin Lapsesta enemmän. Kirjailija on entinen toimittaja, joten mikäs sen somempaa kuin kirjoittaa toimittajasta. Katen tie vie tällä kertaa Thaimaahan.
Barton Fiona: Leski 
Barton Fiona: Lapsi

Anna Ekberg:  Kadotettu nainen
Olen jo melkein varma sen suhteen, että tämä trilleri on minulle liian jännittävä. Kirjassa on nimittäin äiti, joka etsii kadonnutta tyttöään Ugandasta. Kirjoilla on mielestäni liian samankaltaiset nimet.
Ekberg Anna: Salattu nainen
Ekberg Anna: Uskottu nainen

Elly Griffiths:  Aavekentät
Olen hurmaavan arkeologin Ruth Gallowayn fani, joten luen kaikki tämän dekkarisarjan kirjat. Tässä dekkarissa sodanaikaisen lentokoneen hylyn sisältä löytyy ruumis.

Jane Harper.  Luonnonvoimat
Australiaan sijoittuva dekkarisarja, jonka päähenkilö on Aaron Falk, on todella erilainen sarja, sillä olosuhteet ovat todella erikoiset ainakin minulle, joka en ole käynyt maassa. Olen seurannut tämänhetkistä tilannetta kesäisessä Australiassa, missä maastopalot raivoavat villinä polttaen miljoonia hehtaareja maata. Olosuhteet ovat siis kuivaakin kuivemmat.
Harper Jane: Kuiva kausi 

Thomas Harris: Cari Mora 
Nyt ollaan jännän äärellä. Uhrilampaiden kirjoittajan uusin trilleri julkaistaan suomeksi. Tarinaan liittyy suunnaton kulta-aarre, jota moni vaarallinen rikollinenkin tavoittelee. Tuli heti mieleen tällä viikolla Dresdenissä ryöstetty suunnattoman arvokas museoaarre. Cari Mora on siis päähenkilö, joka on entinen kolumbialainen lapsisotilas. Tätä trilleriä odotan eniten.

Mikä näistä kirjoista kiinnostaa sinua eniten?


16 kommenttia:

 1. Minä odotan myös Tiina Laitila Kälvemarkin H2O:ta ja Elisabeth Stroutin Olive Kitteridgeä. Paljon kiinnostavaa taas tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostusta löytyy, mutta kun tietää, että aika ei välttämättä riitä kaikille tarinoille. Sitten on vielä ne kiinnostavat kirjat, jotka eivät löydy katalogeista, jotka haluaisin lukea, jotka poimin täältä blogista, kirjastosta tai kirjakaupoista.
   H20 ja Olive K. ovat varmasti kiinnostavia.

   Poista
 2. Minua kiinnostaa eniten Luonnonvoimat. On kiva lukea välillä jotain australialaista, ja tykkäsin ainakin Kuivasta kaudesta. Onhan tässä kyllä myös monia kirjailijoita, joihin pitäisi tutustua jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiva kausi oli minullekin sopivan jännä dekkari. Ja Australia on maa, jossa haluaisin vierailla.

   Poista
 3. Oi, onpas hieno lista! Vaikea valita yhtä kiinnostavinta, kun niin monta varmasti luettavaksi päätyvää listallasi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :)
   Listan kirjat ilahduttavat jo sillä, että tietää niiden ilmestyvän.

   Poista
 4. Hurmaava kuva ja antoisa postaus, kiitos! Kevätkin tulee, mitä tämän kaamoksen keskellä ei jaksaisi uskoa. Meillä on tänään kuutisen astetta pakkasta, hintsusti valkea maa ja mikä ihmeellisintä: se keltainen pyöreä paistaa!!

  Tuo oman kirjahyllyn aarteet ja niihin tarttuminen on ikuisuuskysymys. Mikä sen "kynnyksen" muodostaa? Ehkä tietoisuus siitä, että ne ovat aina siinä ja saatavilla...

  Kevään tarjonta on taas vähintäinkin runsas ja varauksia vino pino. Mainitsemistasi omalla listalla löytyvät: Seitsemän iltaa, Cari More ja Luonnonvoimat sekä kiitos postauksesi uusi tuttavuus, Ihmeiden aika. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvasin, että Ihmeiden aika kiinnostaa sinua.

   En ymmärrä, milloin tuo kirjahamstraaminen alkoi, ja mistä syystä, sillä aiemmin luin samantien uuden kirjan ostamisen jälkeen. Oma vika ja liikaa ostettuja kirjoja.

   Lukuiloa :)

   Poista
 5. Jorge Luis Borges kiinnostaa, olen lukenut häneltä kauan sitten Haarautuvien polkujen puutarhan ja siitä kovasti pitänyt, joten odotukset ovat korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Borges on uusi tuttavuus, mutta hurjan kiinnostavalta kuulostaa. Samoin myös lukemasi kirja.

   Poista
 6. Oi, sinä olet jo ehtinyt tutkimaan kevään katalogeja. Minulla urakka on vielä edessäpäin, mutta ainakin Stroutin ja Harperin kirjat ovat minun listallani myös. Ihmeiden aika kuulostaa erikoiselta, pitääpä tutkia sitä vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeiden aika kuulosti sen verran pahalta dystopialta, että se on pakko lukea.
   Nykyään on niin kätevä lukea katalogeja, kun ne on joku ihana bloggarikolleega kerännyt samalle listalle facebookiin.

   Poista
 7. Kiitos hyvästä koosteesta. Strout, Ekberg ja Lähteenmäki ovat myös minun listallani. Hyvää joulunalusaikaa sinulle Mai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :)
   Joulukuu lähti mukavasti liikkeelle, kun olin viikonlopun Oulussa, ja siellä oli lunta ja vähän pakkasta. Tuli ihana joulufiilis.
   Lumista joulunalusaikaa sinulle Anneli :)

   Poista
 8. Kiitos listastasi ja tuulahduksesta keväästä! Jo kukkakuva saa minut hymyilemään, auringon puute on melkoinen. Listasta löytyy yhteisiä odotuksen kohteita: Kristiina Vuoren uutuus ja Elizabeth Stroutin Olivia Kitteridge. Luettavaa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :)
   Tulen itsekin hyvälle tuulelle, kun katselen kukkakuvia. Tuo kimppu oli todella onnistunut.

   Lukuiloa kevättä odotellessa :)

   Poista