lauantai 22. syyskuuta 2012

Fifty Shades Satutettu


Maailmalla suuren suosion saaneen E.L.Jamesin kirjasarjan toinen osa tuli kirjakauppoihin nimellä Fifty Shades Satutettu (Fifty Shades Darker 2011, suom. 2012). Ensimmäisessä osassa rikas miljonääri Christian Grey suostutteli kokemattoman nuoren Anastasia Steelen omiin sadistisiin seksileikkeihinsä. Anastasia järkyttyi hakkaamisesta ja sadistisesta seksistä ja jätti kirjan lopussa Greyn. Anastasia oli rakastunut, mutta pelkkä seksikohteena oleminen sekä väkivalta ja Greyn omistushalu olivat liikaa nuorelle tytölle.

Satutettu-kirjan alussa Anastasia on murheen murtama, mutta vain viiden päivän eron jälkeen pari on jälleen yhdessä. Seksi on myös Satutettu-teoksen pääosassa, mutta nyt se on normaalimpaa, mutta sitä on joka sivulla. Grey kertoo pikkuhiljaa omaa lapsuuden taustaansa, miksi haluaa satuttaa naisia. Tarina järkyttää Anastasiaa.

 Christian ei halua menettää Anastasiaa mistään hinnasta ja lopulta tunnustaa rakastavansa tätä. Ennen rakkaudentunnustusta pari riitelee aika tavalla ja riitelyn jälkeen rakastellaan. Seksiä on liian kanssa, pari rakastelee yöt ja vapaa-ajat, joten ihmettelen, että miten siinä jaksaa vielä tehdä töitä. Grey haluaisi, että Anastasia ei tekisi töitä ja asuisi hänen luonaan. Rikkaudet eivät oikein kiinnosta Anastasiaa, mutta pian hän käyttää Greyn hankkimia kalliita alusasuja ja vaatteita. Grey hankkii tietysti kallista elektroniikkaa ja uuden auton Anastasialle. Grey vie Anastasian katsomaan myös suurta taloa heille kahdelle ja yrittää houkutella Anastasiaa suostumaan vihille.

Anastasia ei suostu kosintaan, sillä siitä puuttuvat kukat ja sydämet. Lisäksi Greyn entiset rakastajat yrittävät sekoittaa parin välejä. Anastasia luulee, että hän ei riitä Greylle, koska ei pidä sadistisesta seksistä. Loppujen lopuksi Anastasia antaa periksi siinäkin asiassa ja antaa Greyn tehdä jotakin kipua tuottavaa, jonka itse on ensin hyväksynyt.

Christian Greyn ja Anastasia Steelen tarina jatkuu vielä kolmannessa kirjassa. Toivottavasti se ei ole yhtä pitkä, sillä kirjailija ei ole osannut tiivistää tarinaansa ja yltäkylläinen seksi alkaa jo puuduttaa lukijaa Fifty Shades Satutettu-kirjassa. Tulipahan taas luettua hömppä-pömppää. **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti