lauantai 24. maaliskuuta 2018

Michael Connelly: Yövuoro


Michael Connelly on supersuosittu dekkarikirjailija, jonka kirjoittamia kirjoja on myyty yli 60 miljoonaa kappaletta, mikä on aivan huikea määrä. Ennen kirjailijauraa Connelly toimi rikosreporttina ja toimittajana, mikä toi hänelle Pulizer-ehdokkuuden. Connellyn uusin dekkari, Yövuoro, aloittaa uuden sarjan, jonka päähenkilönä toimii tehokas  ja sinnikäs konstaapeli Renée Ballard. Ballard joutui seksuaalisen ahdistelun kohteeksi edellisessä työpaikassa ja valitettuaan ahdistelijasta hän joutui itse siirtymään työpaikalta, sillä häntä ei uskottu. Kukaan ei uskaltanut oman työpaikkansa vuoksi tukea häntä, ei edes oma pari.

Ballard siis joutui yövuoroon ja hänen parikseen tuli Jenkins. Jenkins on mukava työkaveri ja Ballard saa toimia rikostutkimuksissaan omin nokkinensa, sillä Jenkins tekee vain juuri sen mitä yövuorolaisten tarvitsee tehdä. Ballard on kunnianhimoisempi, sillä hän haluaa ratkaista rikokset loppuun. Niinpä hän tekee tutkijanhommia vapaa-ajallaan ilman palkkaa, sillä rikokset, joita hän kohtaa, ovat sellaisia, jotka siirrettäisiin muihin yksiköihin ja lopulta siirrettäisiin ratkaisemattomiin rikoksiin. Ballard haluaa toimia silloin, kun rikosten jäljille on mahdollista päästä, sillä jokainen rikollinen tekee virheitä.

Ballard ratkoo rikoksia, mutta hän ei halua palata murharyhmään, sillä siellä työskentelee hänen ahdistelijansa. Ballard joutuu myös työssään pahoihin tilanteisiin ja tällä kertaa yksi pahimmista on nyrkkiraudan käyttäjä, joka puree niin, että tulee todella rumaa jälkeä. Tyyppi on isokokoinen ja iljettävä, ja hän on päättänyt tehdä Ballardista morsiamensa.

Ballard sekaantuu väistämättä myös tutkimukseen, jota murharyhmä tutkii. Kyseessä on ampumistapaus yökerhossa. Pian Ballard huomaa joutuneensa tilanteeseen, jossa hänen nykyinenkin työpaikkansa on vaakalaudalla. Ja kukahan se sitä tahtipuikkoa heilutteleekaan?

Jessus, että tämä dekkari oli hyvä. Ihan kihisin innosta kun luin kirjaa eteenpäin ja jännäsin Ballardin puolesta. Tilanteet olivat sen verran kinkkisiä, että ne vaativat juuri Ballardin tapaisen konstaapelin selvitäkseen. Tuskin maltan odottaa seuraavaa sarjan dekkaria, sillä Connelly vei minua yön pimeydessä rikollisten salattuihin maailmoihin, josta en olisi selvinnyt takaisin ilman Ballardin apua. Erittäin vahva uuden sarjan aloituskirja.

Michael Connelly, Yövuoro ****
Suom. Tero Valkonen
Gummerus 2018
s. 389
The Late Show 2017
dekkari (Ballard-sarja 1)

10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, tämä täytyy ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli <3
   Hyvästä dekkarista on kiva vinkata. Uskon, että viihdyt kirjan tarinan mukana.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, listalle :) Mukavaa palmusunnuntaita sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther Helmiä <3

   Mukavaa palmusunnuntaita sinullekin. Meillä kävi jo virpojia :)

   Poista
 3. Uu, tulossa lukulistalle seuraavana! Odotan! <3

  Annika kirjautumattomana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tykkäät. Ensin ajattelin, että liian amerikkalainen makuuni, mutta kyllä siitä särmää löytyi.

   <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hyvä kuulla LauraKatarooma, uskon, että tykkäät kirjasta ;)

   Poista
 5. Mai: Jessus heruu täältäkin ja mitä herkullisin avaus uudelle sarjalle:)) Connellylla on totisesti tahtipuikko tiukasti hyppysissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yövuoro oli minun ensimmäinen Connelyn dekkari, mutta ei ole viimeinen. Todella herkullinen avaus dekkarin lukijoille. Ei tarttenut ajatella muuta kuin istahtaa lukemaan, niin johan alkoi tapahtua ;)

   Poista