perjantai 10. toukokuuta 2024

Anna Härmälä: Sinkkumutsi

 


Tämä kirja on omistettu kaikille, jotka ovat tuskailleet vanhemmuuden kanssa, mutta erityisesti niille, jotka tuskailevat yksin.

Äitienpäivä lähenee. Tässä yksi sopiva lahjaehdotus äideille. Anna Härmälän sarjakuvateos Sinkkumutsi kaivautuu elämän kipukohtiin, mutta myös niihin erilaisiin tunteisiin, kun  elää pienen vauvan kanssa, mutta kaipaisi siihen rinnalle toista ihmistä jakamaan arkipäivän vastuuta ja se rakkauskin on ihana asia.

 

Onneksi kirjan päähenkilöllä Mialla on ystäviä, sukulaisia ja hän jaksaa käydä vauvan kanssa harrastamassa. Heillä on yhteishuoltajuus vauvan isän kanssa. Exän lähdettyä, Mia osallistui myös terapiaan.

 

 

Kirjan tarina on uskomattoman puhutteleva. Sinkkumutsin sivuilta löytyy kaikki fiilikset siitä, miltä tuntui tulla jätetyksi, ja kaikki fiilikset siitä, miltä tuntui aloitella deittailu vauvan äitinä.

Erosin itsekin lasteni isästä, tosin lapset olivat jo 10-14-vuotiaita. Pahimman surun ja ikävän päästettyä irti, tuli aika myös  deittailla, mikä ei ollut helppoa. Voin hyvin ymmärtää teoksen sinkkuäitiä.

Anna Härmälän Sinkkumutsi tuntee ja tunnelmoi arkipäiväisin ja rehellisin ajatuksin, mutta myös huumorin keinoin elämää vauvan kera.

 

Anna Härmälä, Sinkkumutsi *****

Kuvitus Anna Härmälä *****

S & S 2024

s. 166

Sarjakuvateos

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää mielenkiintoiselta. On upeaa, että joku osaa kuvata (nyky)ihmisen elämää sanojen JA kuvien avulla.
    Kiitos erityisen mielenkiintoisesta kommentistasi vaatepostaukseeni. Hyvälaatuinen vaate 1990-luvulta on aarre... ja varsinkin kun siihen vielä mahtuu. (Minä en mahtuisi. :))
    Ihanaa keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara kommentista :) Minustakin on upeaa, että Anna Härmälä on osannut kuvata ja kertoa nykyaikaa sanojen ja kuvien kera hyvin onnistuneesti. Valtavan hieno kuvitus.

      Ihanaa, keväistä, aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

      Poista