tiistai 6. lokakuuta 2015

Haastevastauksia


Sain Ullalta mukavan haasteen, josta loihen lausumahan kiitokseni. Ja kiitos tunnustuspalkinnosta :)Tunnustushaasteen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi

2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse. 

 1. Kenen kirjailijan kirjoja sinulla on eniten? Patricia Cornwellin sarja, joiden pääosassa on kuolinsyyntutkija Kay Scarpetta. Jostakin syystä nämä hyytävät trillerit kiehtoivat alussa, enkä osaa lopettaa sarjan lukemista, koska kirjan henkilöt ovat niin tuttuja. Aloin lukea kirjoja opiskeluaikana, sillä jännityskirjat nollasivat pään mukavasti ennen seuraavaa tenttiä.
 2. Sano kirjan nimi, josta pidät? Siis nimi, joka viehättää sinua. Emmi Itärannan molempien kirjojen nimet: Teemestarin kirja ja Kudottujen kujien kaupunki. Uskon, että Itärannasta tulee vielä yksi kuuluisimpia suomalaisia kirjailijoita maailmalla Tove Janssonin ja Sofi Oksasen lisäksi.
 3. Teetkö omiin kirjoihin merkintöjä : En ikinä ja olen kauhistunut, jos saan kirjastosta sellaisen kirjan lainaan, joka on sotkettu. Opiskeluajan kaikki lainakirjat olivat yleensä alleviivattuja ja niitä oli hankala lukea. Tein itse merkinnät vihkoihin.
 4. Mitä kirjasarjaa olet lukenut viimeksi? Ilokseni voin ilmoittaa kirjan olevan hurmaavan hauskan, vitsikkään ja koomisen, iloisen ja naurattavan Veera Salmen Puluboi ja Poni-sarjan  kolmas kirja Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja. Tosin luen työpaikalla sarjan toista kirjaa ja ehkäpä teen siitäkin bloggauksen.
 5. Minkälainen lukija sinä olet? Omilla herkkyyksillä ja tuntosarvilla liikun kirjamaailmassa. Toisinaan eteeni osuu helmiä ja toisinaan tyhjiä simpukoita, mutta simpukankuorethan ovat kauniita, toisinaan rosoisia ja kolhuja saaneita, toisinaan aika kovakouraisesti käsiteltyjä.
 6.  Kenen roolihenkilön kanssa haluaisit mennä Seinen rantakahvilaan? Seinen rantakahvilaan haluaisin tietysti mennä oman mieheni kanssa, mutta hän ei ole roolihenkilö, joten valitettavasti Kay Scarpetta minun on lainattava hurmaavaa aviomiestäsi Bentonia.
 7. Mikä on sinun oma miljöösi tarinassa? Missä viihdyt? Minun miljööni on luonto ja viihdyn kirjoissa, joissa liikutaan luonnossa edes vähän. Emmi Itärannan Teemestarin kirja kertoo tulevaisuudesta ja piirtää uhkakuvia luonnon tuhoutumisesta ja veden saastumisesta ym.
 8.  Minkälaisista kirjoista pidät? Pidän kirjoista, jotka koskettavat ja nostavat tunteet pinnalle oli ne sitten itkettäviä tai naurettavia tunteita.
 9. Kerrotko 3 kirjaa, joita toivot muidenkin lukevan? Haruki Murakamin Norwegian Wood, Eowyn Iveyn Lumilapsi ja Shin Kyung-sookin Pidä huolta äidistä.
 10. Mitä kirjaa luet parhaillaan? Työpaikalla on useampi kirja kesken, yhden jo mainitsinkin tuolla aiemmin. Kotikirja on salaisuus :)
 11. 11.  Mitä sinulle tulee mieleen kirjan nimestä: Intohimoisesta Sienestäjästä? Intohimoinen Sienestäjä voisi olla sarjakuvakirja, jossa kiihkeä miespuolinen päähenkilö nimeltänsä Terho Tatti kokee sydämentykytyksiä metsässä kohdatessaan ihastuttavia sieniä. Tämä miespuolinen sienestäjä laulaisi serenadeja ja säveltäisi oodeja aina uuden rakkaussienen kohdatessaan. Minä fanitan Fingerpori-sarjakuvaa, joten sarjakuva Intohimoisesta Sienestäjästä olisi tehty samalla tyylillä.


  Lähetän tunnustuksen seuraaville bloggaajille, mutta kysymyksiin voi vastata jokainen joka haluaa :)  Omat kysymykseni:

  1. Mitä mieltä olet sähköisistä kirjoista?
  2. Kuka on lempidekkarikirjailijasi?
  3. Mikä on paras lempilukupaikkasi?
  4. Missä ajoneuvossa et pysty lukemaan tai kuuntelemaan kirjoja?
  5. Mikä on viimeksi lukemasi lastenkirja ja kuinka kauan  siitä on?
  6. Kenelle annoit kirjalahjan viimeksi ja mikä kirja se oli?
  7. Kenet kirjailijoista haluaisit tavata ja kerro yksi kysymys minkä kysyisit häneltä?
  8. Mainitse jokin klassikkokirja, jonka haluaisit muidenkin lukevan. Miksi se on lukemisen arvoinen?
  9. Mistä maasta ovat kotoisin lempikirjailijasi? Mainitse kolme.
  10. Edelliseen kysymykseen viitaten voit mainostaa nyt noiden kirjailijoiden kirjoja.
  11. Minkälainen kirjaihminen olet?23 kommenttia:

 1. Voi sinua Mai, kiitos tästä, onpas mukava tunnustus ja haaste <3 Täytyypäs siis alkaa miettiä vastauksia ja kysymyksiä :)

  Näitä tällaisia on aina niin hauska lukeakin. Terho Tatilla on varmaan intohimoisen täyteläinen elämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Et kuule uskokaan miten rakkaudentäytteinen elämä Terholla on ollutkaan etsiessään sitä elämänsä suurinta ja ihaninta rakkaussientä.... kyllä niitä mutkiakin on ollut matkassa tietysti, sadetta ja salamointia, mutta aina se Terho Tatti sieltä pilkistää eloisasti :)

   Poista
 2. Intohimoinen Sienestäjä pääsisi minun lukupinooni aivan kärkisijoille. :) Minäkään en voi sietää kirjoissa olevia merkintöjä... ärsyttää, jos sellainen sattuu kulkeutumaan kirjastosta kotiin. Onneksi näin ei kovin usein käy. Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika :) Terho Tatti hurmasi myös sinut serenaadillaan :)
   Jäänpäs odottelemaan vastauksiasi :)

   Poista
 3. Ihanat vastaukset, nautin niiden lukemisesta. Minäkin omistin joskus Cornwellin kaikki teokset. Luulen, että Mankell, Irving tai Maria Lang johtavat minulla tai sitten puolisoni Eddingsit ovat vallanneet eniten tilaa. Hieno tuo viimeinen vastaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ne kirjat ovat vintillä laatikoissa, sillä meillä oli remppa, josta en ole vielä toipunut niin paljoa, että toisin kirjat takaisin kirjahyllyyn.
   Kiitos Ulla, annoin intuition vallata mieleni viimeiseen kysymykseen.

   Poista
 4. Minäkin vastasin juuri Ullan mielenkiintoisiin kysymyksiin. Samaa mieltä kohdasta 3. EI merkintöjä kirjoihin ! Korkeintaan post-it - lappu, jonka voi poistaa helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ja aion käydä lukemassa vastauksesi terv. utelias :)
   Vieläkin sydän pamppailee tuosta kysymyksestä 3. Lainakirjojen välistä voi löytyä mitä vain :(

   Poista
  2. En yleensä lainaa kirjoja, ne ovat niin likaisia. Kirjaston poistomyynnistä hain kesällä saalista, jota nihkeällä rätillä pyyhin. Kerran paikallislehdessä oli juttu siitä mitä kirjojen välistä voi löytyä. Oli muun muassa käytetty kirjanmerkkinä kastematoa ! Aargh !

   Poista
  3. Hyi yäk, kastemato kirjan välissä...kylläpäs puistattaa. Ymmärrän, että vahinkoja sattuu kirjoille, mutta niistä pitäisi kertoa kirjaston väelle.
   Itse olen kirjaston suurkuluttaja eli melkeinpä kaikki lukemani kirjat ovat peräisin kirjastosta. Aiemmin ostin kirjoja, ja vieläkin ostan, mutta meillä ei ole kirjoille tilaa. Tykkään lukea oikeita kirjoja, e-kirjat sopivat matkoilla kuunneltaviksi.

   Poista
 5. Mai, kiitos eritoten makeista nauruista re: Terho Tatti. Vaikka mustat torvisienet olisivatkin tähtäimessä, niin tuon hurmaavan herran kohtaisin mieluusti sydämentykytysten uhallakin pöpelikössä sienikori käsvarrella keikkuen rämpiessän, - etenkin suursuosikki Fingerporin mallisena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, huumori se on maailman kaunehin sieni vai kukkako se olikin :)
   Fingerpori on niin mahtava ja varsinkin Armi :)

   Poista
  2. Ei Armi, se on Wagnerissa, vaan Rivo-Riitta (mitähän se kertoo minusta????)...no sillä on mielipiteet hanskassa :) no ei hanskassa, vaan puhetyyli on huvittava.

   Poista
 6. Juu, nämä lapsukset ovat vinkeä juttu, mitähän ne alitajunnasta viestittävät? On kyllä huumori ollut pari kertaa kovalla koetuksella, kun on sellaisen täräyttänyt pöytään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just joo ei tarttis vastailla mihinkään väsyneenä, sillä Armi on Heilän B. Virtasen vaimo. Olen kuin oppilaat, annan monta vastausta ja lopulta yksi osuu oikein.
   Kuule kaikille niitä sattuu, varsinkin puheliaille vielä enemmän. Minä luin jostakin, että aivot työntävät dataa koko ajan ja valinta osuu siihen ensimmäiseen asiaan, joka voi olla mitä tahansa läheltä liippaavaa. Näin käy esim. jos lukee jonkun asian väärin eli aivot ovat löytäneet sen ensimmäisen väärän asian ja sitten sitä ihmettelee ääneen ja hupsista tulipa möläytettyä lapsus. Aivot ovat siis meidän ikioma tietokone, mutta ihminen on liian hidas aivojen tietokannalle.

   Poista
 7. Voi että ... Terho Tatti ja rakkaussienet ;), on sinussa luovaa hulluuutta!

  Kaisa Reetta ja Mari saivat näemmä haasteen meiltä molemmilta, ovatpahan vahvasti haastettuja!

  Minäkin pidän Teemestarin kirjasta. Kudottujen kuvien kaupunkia en ole vielä lukenut. Panen mieleeni kohdan 9 suosituksesi. Lumilapsen olen antanut lahjaksi, ja lahjan saaja piti siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta :) Luulenpa että seura tekee kaltaisekseen eli kun tekee töitä lasten kanssa niin luovuus vain kasvaa :)
   Teemestarin kirja on todella hyvä :)

   Poista
 8. Kiitos haasteesta! Mietin ensin omat vastaukseni ja sitten palaan lukemaan sinun pohdintojasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Mari :) Tulen sitten lukemaan vastauksiasi :)

   Poista
 9. Aivan mahtava tuo viimeinen vastauksesi! Minä taidan olla astetta tylsempi ihminen, kun mieleeni tuli heti ihan tavallinen sienestysopas. Kiitos haasteesta, vastailen siihen luultavasti ensi viikolla syyslomatunnelmissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia :) Eihän siinä mitään tylsää ole, jos ajattelee sienikirjoja, niitäkin on varmasti tuhansia olemassa: ihosienikirjoja, jalkasienikirjoja, päänahkasienikirjoja... Leikki leikkinä ja odottelen vastauksiasi ja tulen lukemaan ne :)

   Poista
 10. Kiitos haasteesta, Mai! <3

  Pohdin kysymyksiäsi vähän aikaa...

  Sinun vastauksiasi oli mielenkiintoista lueskella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että osallistut. Tulen sitten uteliaana lukemaan vastauksiasi ja pohdintojasi.
   Nyt taidan mennä päiväkahville ja syventyä sitten sunnuntai-illan ratoksi Maf-koiran seuraan.
   Kiitos sinulle Kaisa Reetta <3

   Poista