keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja


 

Mies, joka pahoitti mielensä. Tuomas Kyrön äänikirjassa on 40 erilaista tapaa pahoittaa mielensä. Äänikirjan lukijana toimii Antti Litja, joka osaa esiintyä pakinoiden vanhana 80v. jääränä tosi elävästi. Mielensäpahoittaja yrittää vastustaa kaikkea, mutta periksi hänenkin on annettava maailman menossa.

Mies pahoitti mielensä, kun kunnanlääkäri Kiminkinen ei jatkanut ajolupaa ja auto oli jätettävä siihen paikkaan. Lääkäri vei hänet kotiin ja lupasi järjestää koulukyydin hakemaan asioille ja lääkäriin. Kolmena päivänä taksi kävi pihassa, mutta mies ei mennyt kyytiin. Neljäntenä päivänä mies odotti jo 20 minuuttia aikaisemmin ulkona, että varmasti pääsee mukaan. Loppujen lopuksi vanhasta miehestä tuli nuorison sankari, kun hän sai koulutaksin pois lumikinoksesta, jota taksikuski ei saanut. Matkan ajan taksissa kuunneltiin aina Ruikonperän kultakurkkua, Jaakko Teppoa, vanhan miehen lempilaulajaa.

Äänikirjassa on neljä CD:tä, joissa jokaisessa on 10 pakinaa. Levyjen yhteiskesto on noin 3 tuntia. Äänikirja on mukava vaihtoehto pitkillä ajomatkoilla, kun ei jaksa kuunnella radion eri kanavia. Mielensäpahoittajan voi lukea myös kirjana tai sähkökirjana. Mielensäpahoittaja on suomalaisten rakastama kirja, sillä vielä kaksi vuotta ilmestymisensä (2010) jälkeen, kirja on viiden luetuimman kirjan joukossa. 
Tuomas Kyrö on saanut äänikirjastaan kultalevyn, sillä sitä on myyty yli 10 000 kappaletta. Mielensäpahoittaja on saanut jatkoa Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike- kirjasta (2012). Kyllä minä niin pahoitan mieleni, jos Kyrö lopettaa näiden pakinoiden kirjoittamisen.

Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja *****
Äänikirja 2010
lukijana Antti Litja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti