tiistai 13. kesäkuuta 2023

Lisa Ballantyne: Riittävä epäilys #dekkariviikko

 


Frankie käveli työpaikalleen nautiskellen varhaisesta aamusta tietämättä, että tänään hän kuolisi.

Skotlantilaisen Lisa Ballantynen psykologinen trilleri Riittävä epäilys kertoi henkilöstä, joka oli ollut 11v. lapsena syytettynä pienemmän lapsen surmasta, ja joka joutui nyt aikuisiässä murhasyytteeseen. Tämä oikeustrilleri syventyi myös siihen, miten media reagoi kyseiseen murhaan. Entäs sitten ihmiset, jotka kävivät myös syytetyn asianajajan kimppuun. 

Poliisi pyytää yleisöä ottamaan yhteyttä, mikäli jollakulla on Cambridgen professorin murhaan liittyvää tietoa.

Kirjan kertojana toimi Daniel Hunter, joka oli syytetyn asianajaja. Hän oli saanut syytetyn vapaaksi murhasyytteestä, silloin kun syytetty oli lapsi. Tuosta ajasta oli kulunut kymmenen vuotta. Syytetty oli nyt 21-vuotias opiskelija, ja hänen tuutorinsa oli murhattu.

"Nyt sinua kuulustellaan epäiltynä. Olet valehdellut suhteestasi Frances Oweniin, joten poliisi haluaa tietää syyn siihen."

Lisa Ballantynen esikoistrilleri Syyllinen kertoi tuosta aiemmin tapahtuneesta lapsen murhasta. Syytettynä oli siis naapurin 11-vuotias poika, jota Daniel Hunter edusti oikeudenkäynnissä. Luin kirjan kymmenen vuotta sitten, joten olen sen jo unohtanut. Olisin halunnut palautua noihin tapahtumiin lähemmin tässä uudessa tarinassa. Taidan lukea Syyllisen uudelleen.

Lisa Ballantyne  taitaa jännityksen kertomisen. Tämä koukutti ja lopulta pelotti. Danielista ja hänen perheestään ehti kirjan kuvioissa tulla tuttuja. Pelkäsin todella paljon, mitä murhaaja tekee heille, tai tuleeko muita murhia. Tämän kirjan murhaaja oli oikeasti psykopaatti, jolta puuttui empatiakyky kokonaan. Joku voisi sanoa, että olosuhteet tekevät psykopaatin. Ehkä nekin vaikuttivat tämän tarinan rikollisen mieleen jollakin kierolla tavalla.

Lisa Ballantynen psykologinen trilleri Riittävä epäilys on hyvin pelottava oikeustrilleri.


Lisa Ballantyne, Riittävä epäilys ****

suom. Päivi Paju

Minerva 2023

s. 329

The Innocent One 2022 

Psykologinen trilleri

 

Lisa Ballantyne: Syyllinen

 


 

2 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä! Psykologiset trillerit kiinnostavat dekkaririntamalla enemmän kuin kaameat kohellukset ja vinha vauhti, joten painetaanpa tämä mieleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan ensin Syyllisen ja sitten tämän jatkotrillerin.

      Poista