torstai 31. elokuuta 2023

Kirjahyllyn aarteet-lukuhaaste päättyy

 


On aika sanoa omalle haasteelle heipat. Haasteen ideana oli tällä kertaa lukea SPR:n Kontista ostamani kirjat. Aika hyvin pysyin lukutahdissa, vaikka kirjastosta oli tullut varattua vähän liikaakin lukemista. Jatkossa yritän jättää vähän enemmän lukuaikaa omille kirjoilleni (?!). Näistä Kontin kirjoista osa on jo lähtenyt takaisin Konttiin. Runokirjat ja Seitsemän veljestä jäävät ilahduttamaan omaa kirjahyllyäni.

Haasteeseen osallistuneet voisivat jättää linkin omaan koosteeseensa, jonka lisään tämän postauksen loppuun. Lämmin kiitos kaikille haasteeseen osallistuneille. Luetaan jatkossakin omia kirjoja. 💙💛

 

Antti Tuuri: Lakeuden kutsu

Frank McCourt: Amerikan ihmemaassa

Anne Tyler: Hengitysharjoituksia

Kristina Carlson: Maan ääreen

Barbara Chase-Riboud: Orjatar

Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä

Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja

Heli Laaksonen: Raparperisyrän

Tommy Tabermann: Passionata

 

Kirjaimia/LauraKatarooma

16 kommenttia:

  1. Laaja-alaisen ja mielenkiintoisen setin olit valinnut aarteistostasi. Tosiaan sukellus omien hyllyjen kirjoihin kannattaa, sillä monet niistä avautuvat eri elämänvaiheissa aivan uudesta perspektiivistä. Samaa sukellusta harrastan pienemmässä mittakaavassa aika ajoin uutuuksien runsauden paljouden keskelle:) Monipuolista lukuiloa syksyllesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ilman haastetta tämäkin pino voisi pölyttyä jossakin kaapin päällä. Ehkä nuo Finlandia-voittajat olisin lukenut Jokken haasteeseen. Tunnen itseni ja tarvitsen potkun peffaan ja se oli tällä kertaa tämä haaste.

      Poista
  2. Lukemasi omat kirjat ovat mielenkiintoinen lista, jonka linkeistä oli mukava palata lukemaan postauksiasi. Erityisesti Laaksosen kirjan runoja kävin taas nautiskellen maistelemassa.
    Minä olen lukenut kokonaan (ja tehnyt postauksen) kolme kirjaa tänä vuonna, joten en ilkeä mitään koostetta tehdä. :D (Kesken on kyllä useita kirjoja.)
    Pidän kuitenkin tosi paljon tästä haasteesta. Useimmiten luen omia kirjoja, koska niitä on kertynyt vähän liikaakin. Kiitos kun jaksoit taas haasteen järjestää.
    Ihanaa syyskuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. Kiva kuulla, että olet ehtinyt puutarhahommilta muutaman kirjan lukemaan. Ehkäpä syksy tuo lisäaikaa kirjojen lukemiselle sieltä omasta hyllystä.
      Ihanaa syyskuuta ja lukuiloa :)

      Poista
  3. Määki sain aika hyvin luettua omia kirjoja! Lauantaina tulee postaus ulos blogiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet lukenut omia kirjoja. Odotan postaustasi. Sinun Sadan vuoden lukuhaaste sai näistäkin kirjoistani osallistujia.

      Poista
  4. Tämä haaste on tosi hyvä. Pitäisi haastaa itse itsensä lukemaan omat kirjat. :D Joukossa on ihan viime vuosien huomiotakin saaneita teoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anki :) Itsekin tarvitsen välillä haastetta omien kirjojen lukemiseen. Ne tahtovat unohtua hyllyihin, kaapin päälle ja sisälle, vintille jne.

      Poista
  5. Innostuin lukemaan kesällä omasta hyllystä kun siivosin kirjahyllyn kuntoon. Paljon meni kirjoja kirpparille, mutta löysin myös vanhoja lempparikirjoja, jotka piti lukea saman tien uudestaan. Omia kirjoja on mukava lukea kun ei tarvitse stressata kirjaston palautuspäivistä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin omien kirjojen viehätys piilee siinä, että niihin ei liity mitään pakkoa esim. kirjaston eräpäiviä. Antaa vain ajatusten liidellä rentona tarinan mukana.
      Paksu pino kirjaston kirjoja alkaa yleensä ahdistaa ja sitten kirjat tulee luettua monesti pikalukuna. Yritän siis vältellä varaamasta kovin paljon kirjoja. Olen kyllä oppinut palauttamaan nopeasti, jos huomaan, että en ehdi millään lukea kirjoja.

      Poista
  6. Kaikki tuommoiset omat pinot ovat niin symppiksiä ja nautinnollisia 📚❤️
    Onneksi olkoon kun toteutit haasteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita ❤️ Minustakin kirjapinot ovat symppiksiä. 📚📚📚 Niitä vaan tahtoo kertyä liikaa pölyttymään.

      Poista
  7. Kiva haaste tämä, minä kuitenkin kuuntelen äänikirjoja, niin ei sattunut sopivia kirjoja kohdalleni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu kommentista :) Pääasia on kirjojen maailmaan pääseminen tavalla tai toisella. Äänikirjojen kuunteleminen on tätä aikaa ja monet kuuntelevat kirjoja mieluummin, kuin lukevat niitä. Minä nukahdan, kun kuuntelen äänikirjoja, joten ne menevät ihan hukkaan. Hienoa kuitenkin, että äänikirjoja julkaistaan nykyään tosi paljon. Jotkut kirjat julkaistaankin pelkästään äänikirjoina.

      Poista
  8. Minulla ei oikein onnistunut tämän haasteen kanssa, joten jätän postauksen tekemättä. Kirjaston varauksia kertyi tänäkin vuonna hurjasti ja ne menivät valitettavasti edelle. Omat pinot odottavat! Mutta ihana että luit Tylerin Hengitysharjoituksia - se oli aikoinaan nuorelle minulle merkittävä kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle meinasi käydä samalla tavalla. Kirjaston varauksia oli liikaa. Sitten kylmän viileästi lopetin muutaman kirjan varaukset ja jo jäi aikaa omillekin kirjoille. Varsinkin noille, jotka aioinkin lukea.
      Tylerin Hengitysharjoituksia oli mahtava kirja. Ai että minä nauroin monet kerrat.

      Poista