lauantai 16. helmikuuta 2013

Liza Marklund: Panttivanki


Perjantai-illan kirjaseuraksi nappasin kirjastosta Liza Marklundin Panttivangin (Du gamla, du fria 2011, suom. 2011 Otava). Marklund on luonut jännityskirjasarjalleen suositun henkilöhahmon Annika Bengtzonin. Annikan ammatti on toimittaja, joka vastaa Marklundin omaa ammattia toimittajana, josta löytyy varmasti kiinnostavia aiheita ja hurjia juonenkäänteitä omiin kirjoihin. Toimittajan työ on tietojen tutkimista ja hankkimista, joissa Annika on etevä, jopa niin etevä, että hän on ratkaissut jo useita murhia.

Panttivanki on Marklundin yhdeksäs Annika Bengtzon-kirja. Kirjoista on tullut tutuiksi Annikan perhe, joihin hän ei juuri ole yhteyksissä, mutta joista osan tapaamme tässä kirjassa. Annikalla on mies, joka on kiinnostunut muista naisista ja lapset Kalle ja Ellen. Annikan mies on hankkiutunut Afrikkaan konferenssimatkalle, koska hänellä on suhteenpoikanen yhden konferenssin sihteerin kanssa. Annika tuntee miehensä ja tietää tai arvaa aina, milloin mies pettää häntä.

Kirja käy jännittäväksi, koska Annikan mies kidnapataan muun delegaation kanssa ja he joutuvat epäinhimillisiin olosuhteisiin. Pian alkavat kohtuuttomat neuvottelut lunnasrahoista, jotka Annikan tulisi maksaa miehensä hengestä. Kidnappaajille on sama kuoleeko vangit itse, vai tappavatko he vangit, maailmalle leviää kuvamateriaalia silvotuista vangeista ja filmejä, joissa vangit anovat apua. Annikan työpaikka käyttää sumeilematta Annikaa hyväkseen hankkiessaan kuvamateriaalia julkaisujaan varten.

Annika sai heti panttivankidraaman alussa kotiinsa apuvoimaksi miehensä esimiehen ja pian tunteet kuumenevat näiden kahden välillä. Taustalla on aiempaa kiinnostusta, joka nyt kaiken jännityksen keskellä purkautuu kiihkoksi, jota ei estä mikään. Annika on onnellinen pitkästä aikaa, kun voi painaa päänsä turvallista olkapäätä vasten, sillä monet muut ympärillä olevat henkilöt pyrkivät vain hyötymään Annikan perheen ahdistuksesta.

Kirjan tapahtumissa myös Annika joutuu keskelle Afrikkaa kidnappaajien kiusattavaksi. Loppu hyvin, melkein kaikki hyvin, mutta toivottavasti seuraava kirja ilmestyy piakkoin. Perjantai-ilta sujui mukavasti tosi nopeasti kirjan jännittävissä kuvioissa. ****

1 kommentti:

 1. Annika Bengtzon-sarjan kirjat:
  Uutispommi
  Studio Sex
  Paratiisi
  Prime time
  Punainen susi
  Nobelin testamentti
  Elinkautinen
  Paikka auringossa
  Panttivanki

  VastaaPoista