keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikeaKuka olisi arvannut, että neljä minuuttia voi muuttaa kaiken?

 
Rakkauskirjaa hakeville Jennifer E. Smithin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on juuri se oikea kirja. Kirja ei ole sokerisen marenkinen rakkauskertomus, josta tursuaa höttöä kermavaahtoa, vaan se on kirja siitä miten kohdata kiinnostava ihminen ja hukata hänet suurkaupungin vilinään, mutta kuten saduissa, kirjoissakin kaikki on mahdollista, joten kirja loppui...

Hadley tuntee, kuinka jokin hänen sisällään alkaa kutistua kuin ilmapallo, josta hiljalleen purkautuu ilmaa. Osittain tunne johtuu edessä olevasta lentomatkasta ja osittain lentokentällä olemisesta, mutta enimmäkseen kyse on siitä, että Hadley tajuaa nyt myöhästyvänsä häistä, joihin hän ei alun alkaenkaan halunnut osallistua, ja jokin tässä onnettomassa kohtalon oikussa saa hänet kyynelten partaalle.

Yhdysvaltalainen 17-vuotias Hadley oli siis matkalla isänsä häihin, jonne hän ei halunnut mennä, sillä hän oli vihainen isälleen, koska tämä oli jättänyt äidin ja hänet, muuttanut Englantiin, rakastunut ja oli nyt menossa naimisiin. Hadley oli alkanut saada paniikkikohtauksia sen jälkeen, kun isä oli ilmoittanut erosta ja ahtaanpaikankammo oli yksi ahdistava tilanne. Seitsemän tuntia lentokoneessa oli jotain todella kamalaa. Mutta kohtalo puuttui peliin brittiläisen nuoren Oliverin hahmossa, joka sattumoisin istui koko lennon hänen vieressään. Oliverilla oli taito lievittää lentopelkoa.

Oliverin käden hipaistessa hänen kättään Hadleysta tuntuu kuin sähköisku pyyhkäisisi hänen lävitseen. Hadleyn yllätykseksi Oliver ei peräännykään vaan tarttuu häntä kädestä kuin ankkuroiden hänet paikoilleen. Sitten Oliver nykäisee hänet hellävaraisesti lähemmäs itseään.

Hadley ehti kuin ehtikin isänsä häihin ja samalla selvittämään välinsä isänsä kanssa. Ikävä kyllä hän eksyi Oliverista lentokentällä, eikä yhteystietoja oltu vaihdettu. Amor, tuo vanha veitikka, oli kuitenkin ottanut Hadleyn ja Oliverin siipiensä suojaan, joten kesken häätilaisuuden Hadley kiiruhti etsimään Lontoosta Oliveria vain hatarasti muistellen, missä kirkossa Oliverin piti olla sinä päivänä. Seikkailunsa päätteeksi Hadley palasi takaisin isänsä hääjuhliin, sydän murtuneena. Mutta isällä oli keinot piristää tytärtään.

Kirjan kertomus tuo selvästi esille avioeroperheiden lasten tuntemukset ja mitä vaikutuksia voi olla sillä, että toinen vanhemmista katoaa lapsen elämästä. Lisäksi kirja on nuoren parin rakastumiskertomus, joka on aina yhtä hellyttävää, kun toisilleen luodut löytävät toisensa. Tämän humoristisen kirjan sivuilta voi tarkemmin lukea Hadleyn seikkailuista Lontoossa. Lontoon kadut ja nähtävyydet viehättävät kirjan sivuilla ja oikeassa elämässä. Lontooseen matkustaville kirja on oikein mukavaa matkaseuraa.

Poika kävelee häntä kohti kirja kädessään.
Poika, jonka solmio on vinossa, kävelee tännepäin.
Poika saavuttaa hänet ja istuu hänen viereensä.
Taivaalla on tähti, joka ei suostu pysymään paikallaan, ja Hadley tajuaa, että se on itse asiassa lentokone ja että vasta viime yönä he olivat tuo tähti.

Jennifer E. Smith, Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea ***
suom. Joel Kontro
Otava 2012
s. 203
The Statistical Probability of Love at First Sight 2012
2 kommenttia:

  1. Luin ihan onnellisena tämän teinitarinan.Pakahduttavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä ihan kiva nuorisokirja, kriisiä ja rakkautta. Hiukan sama alku kuin DIMILYssä eli tyttö matkusti isänsä luokse, jota ei ollut tavannut eron jälkeen ja oli vihainen isälleen. Perillä oli sitten uusi vaimoehdokas odottamassa. Onneksi tapasi kivan pojan, mikä hiukan lohdutti isän menetystä ja vanhempien eroa.

      Poista