sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia O - U


Kesäaakkoset jatkuvat!

O = Oosta tulee aina mieleen entinen kotikaupunkini Oulu, jossa käyn aika tiiviiseen tahtiin. Olen allerginen ja Oulun ilma ei sovi minulle, mutta voiko ihanampaa kaupunkia olla. Siellä asuu niin paljon sydämellisiä sukulaisia, ihania ystäviä ja kavereita, jotka ovat aina kavereita ja jutustelu jatkuu edelleen. Oulussa ruukataan tavata Toripolliisin luona torilla (ps. kuva). Torilla mennään sitte kahaville tai syömään muikkuja tai nykyisin Pannukakkutalloon syömään pannukakkuja täytteellä tai iliman ja aina paistaa aurinko.

P = Puutarhanhoito on intohimoni, harrastukseni ja kuntoilumuotoni. Meillä on kaksi puutarhaa: toinen on kotipiha, pieni rivitalopiha, joka on aika täynnä ja kokee jatkuvasti muodonmuutoksia. Kesäkoti on kuivassa saaressa ja piha on vanha pelto, jossa on kasvatettu kymmeniä vuosia tomaatteja (40 000 tainta kesässä). Lisäksi siellä on vanhoja omenapuita ja kaikenlaista mitä minä olen istuttanut. Harmi vaan istutukset maistuvat myös muille herkkusuille mm. myyrille, rusakoille, peuroille ja linnuille.

Q = Queen ja Bohemian Rhapsody, Queen ja We are The Champions, Queen ja Somebody to Love. Queen oli  niin kova bändi, aivan uskomaton laulusolisti Freddy Mercury ja laulut ja melodiat, lyriikka. Upeeta, mahtavaa, huippua!

R = Tähän laitan rakkaudella oman rakkaan. Oma rakas ja nimikin alkaa R:llä. Rehellinen, romanttinen ja rohkea (tämä oli hänen oma R-adjektiivi itsestään).

S = Saari. Yksinkertaisesti saari vei sydämeni, kun kävin siellä ensimmäisen kerran silloisen miesystäväni,  nykyisen mieheni seurassa tutustumassa vanhan jo koirien taivaassa tepsuttelevan Andyn kanssa. Rohkelikkona uskalsin merimatkalle suurten aaltojen keskelle ja parkkeerasimme pikkuisen koppiveneen rötiskön laiturin kupeeseen. Andy luuli olevansa merihädässä ensimmäisten matkojen aikana, mutta kyllä siitä reipas venekoira tuli. Makoili takakannella ja ihaili aaltoja ja tuulta. Saarenhan hän omi sitten itselleen.
Niin, olimme ensimmäisessä kerrassa käymässä saaressa ja laiturilta kuljin upeaa syreenikujaa pitkin pihalle, jossa kasvoi metrin korkuinen juolavehnäs. Talo oli rappiolla, samoin sauna, mutta uusi sauna oli valmistumassa. Meni vielä 3 vuotta, kun valmistui. Siitä se sitten alkoi ja laajeni – maalaukset, remontit ja puutarhatyöt, joihin minä keskityin ja mies keskittyi saunaan. Ei sitä kesässä paljon ehdi! Ei uskoisi enää samaksi paikaksi!

T = Ain laulain työtäs tee! Oulussa olin terveysalalla töissä, mutta Turussa menin yliopistoon ja vaihdoin opetus- ja kasvatusalalle. Olen muuten saanut laulaa paljon enemmän työpaikoilla sen jälkeen, kun valmistuin.

U = Nyt on ihan  pakko laittaa uhanalaiset eläimet, koska tykkään eläimistä. Olen seurannut mielenkiinnolla Kiinan Suomelle lahjoittamaa Panda-projektia. Siis oikeasti Suomeen on tulossa sellainen uhanalainen Panda-karhu! Onhan se tietysti sööttiä ja lapsille kiva ja aikuisillekin, mutta vankilaoloihinhan se on tulossa. En vieläkään ole toipunut niistä Ranuan eläinpuiston jääkarhuista. Oliko ihan pakko tuoda uhanalaiset jääkarhut Suomeen? Perhoset ja mehiläiset ym. öttiäiset alkaa olla sukupuuttoon kuolleita ihmisten myrkkyjen toimesta ja lintujen ja kalojen vatsat ovat täynnä muovia, kun vesistöissä lilluu muovia tonneittain! Ugh!

Haaste on Ja kaikkea muuta-blogin Minnan ideoima kesähaaste aakkosten mukaan.


10 kommenttia:

 1. Näitä aakkosia on kiva lukea. Saaren tomaattitarha kuulostaa mahtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mannilainen :) Täytyypi vielä muistaa sanoa, että niitä tomaatteja viljeltiin silloin, kun mieheni isä ja äiti olivat vielä elossa. Mieheni oli kyllästynyt koko touhuun ja pitkään kesti, että hän ymmärsi, että meillä voi olla mansikkamaa ja pensasmustikoita, luumu- ja päärynäpuita, karviaisia... nyt hän on iloinen, kun pakasteet on täynnä smoothieaineksia :) Ja yksi tomaattitaimi, kurpitsataimi, avomaankurkkuja... pikkuhiljaa...

   Poista
 2. Mikäs kiva idea tämä on :) Ihania vastauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2017/07/kirjabloggaajan-kesaaakkosia-g.html
   Tämä haaste on Kaikkea muuta-blogin Minnan kesähaaste. Aakkosten mukaan saa kertoa itsestään tai mitä tulee mieleen.
   Kiitos Katja, välillä on hauska miettiä tämmöisiäkin asioita. Aakkosten mukaan taitaa olla ainakin pari muuta haastetta menossa, mutta tämä oli sopivan simppeli kesän ajaksi ja hauska :)

   <3

   Poista
 3. Pannukakkutalon antimet ovat tuttuja herkkuja, aivan mahtava paikka. :) Ihanan kuuloinen kesäkoti teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me erehdyttiin pojan kanssa ottamaan kahteen pekkaan iso täytetty pannukakku ja iso tavallinen pannukakku jäätelöpalloilla... minut olisi voinut pyöritellä pois, olin niin täysi. Ahneella on...
   Kesäkoti on aivan uskomaton paikka, jossa työt ei lopu koskaan. Kerran on otettu vähän aikaa aurinkoa, kun veimme runkopatjasängyt ulos tuulettumaan ja makoilimme siinä about 5-10 minsaa. 10 vuotta sitten meillä oli sukujuhlat ja kehuttiin, että ulkolaudoitus on uusittu seuraaviin sukujuhliin mennessä (2 viikon päästä). Eristyslevyt on nyt paikoillaan, mutta pakkosäästäminen alkoi lautoja varten. Sinne uppoaa kaikki rahat, mutta kivaa on :)

   Poista
 4. Mukava kesäinen haastepläjäys! :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3
   Olen tykännyt tästä haasteesta. Ihmeesti ajatukset lähtevät pyörimään pelkästä kirjamesta.

   Poista
 5. Näitä on kyllä kiva lukea. Terkkuja täältä Oulusta! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura terkuista :)
   Näitä on muuten hauska miettiä ja kirjoittaa :)

   Poista