torstai 17. lokakuuta 2024

Anna Platt: Kukaan rakkaasi ei kuole

 


Hetken ajan Biancasta tuntui kuin mies olisi katsonut suoraan hänen sisimpäänsä. Aivan kuin hänen rintakehänsä olisi avautunut, ja mies olisi nähnyt hänestä kaiken. Kaiken kaipauksen ja kaikki haavat.

Ruotsalaisen Anna Plattin jännityskirja Kukaan rakkaasi ei kuole kertoi kolmesta henkilöstä, Biancasta, Shanesta ja Lenasta, jotka kaikki olivat rikkonaisia tavalla tai toisella.  Bianca kipuili kadonneen veljensä perään. Sitten hänen elämäänä ilmestyi mies, johon hän rakastui. Elämästä tuli jännittävää, jopa liian kanssa.

Hän tarkasteli vanhaa kivitaloa, joka kohosi korkeana heidän edessään. Vihreät ikkunanpuitteet roikkuivat vinossa, ja kattotiilet olivat risaiset. Hän rakastui taloon oikopäätä.

Lena oli eronnut ja muuttanut Ruotsista Mallorcalle aikomuksenaan perustaa hostelli. Talokin oli allekirjoittamista vaille katsottuna. Pihatöiden kaivuun aikana maasta löytyi uhri. Miten uhri sitoi kirjan henkilöt keskenään, siitä voit lukea kirjan sivuilta enemmän. Sen verran voin valottaa Lenan elämää, että loppuelämästä tuli hänelle kuin pakomatka. Joka päivä piti olla varuillaan.

Kummallista, miten sanat tai teot eivät välttämättä muuta koko elämää hetkessä, Shane ajatteli myöhemmin. Vaan pois käännetty katse.

Shanen isä oli tajuttomana sairaalassa, ja tarvitsi leikkauksen. Shane matkasi Lontoosta Irlantiin isänsä luokse. Isä oli hyvässä hoidossa. Shane tuli tietämään vihdoinkin siitä kuka hän oikein oli. Lisäksi hänen apuaan tarvittiin eräässä tragediassa, jossa haluttiin selittää tapahtumia, mutta niitä ei haluttu kuunnella, sillä sitä esti pelko. Voiko antaa anteeksi, tai edes elää.

Anna Plattin Kukaan rakkaasi ei kuole kietoi kolme toisilleen tuntematonta ihmistä yhteen.


Anna Platt, Kukaan rakkaasi ei kuole

Suom. Hanni Salovaara

Docendo 2024

s. 334

Jännityskirja

Cosy-crime

Rakkautta ja rikoksia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti