torstai 3. lokakuuta 2024

Max Seeck: Merkitty

 


Alexander Ewans laski sormensa ruudulle ja painoi numeroita huolellisesti: J-E-E-S-U-S.

Annoit virheellisen suojakoodin. Laite on lukittu tunniksi.

Max Seeckin uusin dekkari Merkitty aloitti uuden Milo-dekkarisarjan. Tämä tuli minulle vähän yllätyksenä, ja alkuun minulla oli kyllä ikävä Jessica Niemeä, ja sen sarjan joitakin yliluonnollisia juttuja, kuten peilistä katsovaa äitiä ja niitä muitakin noitia. Toivottavasti Jessicaa tavataan vielä jatkossa. Nyt tykästyin tähän Merkittyyn, jonka päähenkilönä toimi Helsingin rikospoliisin konsultoima profiloija Milo Perho.

Yllä oleva lainaus aloittaa kirjan. Siinä henkilö yritti avata varastamansa tabletin. Räväkkä aloitus, sillä varas sai luoksensa vieraan, joka oli todella vihainen.

Milo tuijotti auton ikkunasta ulos pimeyteen. Oli kuin kaupungin ylle olisi levitetty musta huntu, jonka alla katuvalot tekivät parhaansa mutteivät pystyneet ihmeisiin. Marraskuu oli valoa rakastavalle katkerin aika vuodesta: aurinko oli jo kauan sitten sanonut hyvästinsä, eikä lumen lohtua tuova peite vielä verhonnut mustana kiiltelevää asfalttia.

Oli siis marraskuinen ilta ja Seurasaaresta oli löytynyt uhri. Miksi paikalle tarvittiin profiloijaa, se selviää kirjan tarinasta. Milo Perho siis kutsuttiin paikalle ja selväähän se oli, että sarjamurhaaja oli kyseessä. Tekijä oli aloittanut pelaamisen, johon liittyi kirjan kannessa näkyvä nappula. 

Mukana tutkinnassa olivat rikosylikonstaapelit Minka Laine ja Robbe. Tutkinnan johdosta vastasi Kalle Åvist.

Jos jumala olisi halunnut meidän pelaavan shakkia, hän olisi tehnyt meistä mustia ja valkoisia.

Kalle Åvist oli saanut yllä olevan kirjeen postilaatikkoonsa. Välittömästi hän oli toimittanut vaimonsa ja lapsensa poliisin turvataloon. Valitettavasti hän ei järjestänyt heille poliisivartiota. Niistä tapahtumista voit lukea  lisää kirjan sivuilta. 

Kirjan rikollinen oli hyvä vedättämään poliiseja, jotka luulivat ratkaisseensa rikollisen, mutta loppuratkaisut vaativat vielä Milon ja hänen isäpuolensa puuttumista asiaan. Isäpuoli oli aikamoinen persoona suoraan Ukrainasta ja naapurimaan vakoiluhommista. Hän oli opettanut kaiken osaamisensa Milolle, kun tämä oli nuori. Tosin shakkia Milo ei ollut halunnut opetella syvemmin, ja siinä hän tarvitsi nyt isäpuolensa apua, ratkaistakseen kuka tekijä oikein olikaan.

Max Seeckin Merkitty dekkarissa pelataan mysteerishakkia.


Max Seeck, Merkitty *****

Tammi 2024

s. 399

Dekkari

Milo-sarjan 1. osa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti