maanantai 7. lokakuuta 2024

Matti Remes: Tappava tuliainen

 


Aina tulee muita roistoja, jos ei Kuunaama, niin sitten joku muu.

Matti Remeksen kolmas dekkari  Tappava tuliainen jatkoi Ruben Waarasta kertovaa dekkarisarjaa suoraan Suomen Hangosta. Oli talvisaika, ja Hangossa oli tehtävä paljon lumitöitä. Niitä riitti myös Ruben Waaralle, joka oli ostanut tyttäreltään omakotitalon. Vävypoika oli joutunut vankilaan, mutta pääsi vapaaksi, ja yritti piilotella itseään, ettei venäläinen rikollisjengi tavoittaisi häntä. Rikollisjengi tavoittikin sitten appiukon, eli Ruben Waaran, ja yritti kaikin keinoin keplotella Waaran mukaan rikollisiin puuhiinsa. Tottakai Waara oli utelias näkemään, mitä konnankoukkuja Kuunaaman vetämä rikollisjengi oikein touhusi.

Kirje oli selvääkin selvempi huijauskirje. Ristiriitainen, mutta näppärästi laadittu. Waara kertoi käsityksensä vanhukselle, joka ei ollut yllättynyt.

Nigerialaisia huijauskirjeitä. Ruben Waara yritti saada naapurissa asuvan vanhan miehen uskomaan, että vanhusta huijattiin. Vanhus oli samaa mieltä, mutta aikoi jatkaa rahan lähettämistä. Kun Waara selvitti sen, kuka tai ketkä oikein lähettivät kirjeitä vanhukselle, oli molempien henki vaarassa.

Kolmen tunnin pälpätyksen ja pomppisen jälkeen Waara oli niin väsynyt, että katui lupaustaan huolehtia pojista. Lopulta hän kuitenkin nukahti kaksosten kanssa yhtä aikaa vierashuoneen lattialle.

Waaran tyttärellä Veralla oli kaksospojat, joita Waara välillä hoiti. Tällä kertaa siksi, että Vera sai sopia ex-miehensä kanssa asioista. Tosin Vera oli ilmoittanut, että hän ei sovi mitään vankilakundin kanssa. Mutta miten siinä kävikään?

Ruben Waara huomasi lopulta, että venäläinen rikollisjengi oli kiinnostunut hänen firmastaan. Miten hän oikein selvisi kyseisistä rikollisista? Hanko oli satamakaupunki, jonne ylsivät ihmiskauppiaiden likaiset lonkerot. Tosin Ruben ei aikonut  antaa periksi rikollisten juonille, vaan hän aikoi selvittää ne ihan itse. Hyvä tyyppi ja sikses älykäs.

 

Matti Remes, Tappava tuliainen

Tammi 2005

s. 292

Dekkari

Ruben Waara-sarjan 3. osa

Ihmiskauppa

Huijauskirjeet

Rahanpesu

 

Matti Remes: Tappotanssi

Matti Remes: Verenpunainen spiraali

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti