tiistai 2. joulukuuta 2014

Stephanie Dosen: Kauneimmat luontoneuleet


Käsityöt, luonto ja kirja. Stephanie Dosenin Kauneimmat luontoneuleet teoksessa on yli 20 hurmaavaa tarinaa metsän siimeksestä. Tämä neulekirja on kuin satua ja tarinaa ja tietysti haluaisin kirjan kaikki neuleet itselleni. Kirja ei ole pelkästään neulekirja, vaan se sisältää taianomaisia kuvia neuleista ja hurmaavan hassua kirjoitelmaa itse neuleista ja niiden tekemisestä esim. jokainen neule on saanut vaativuudestaan tietyn määrän pöllöjä, siis piirrettyjä pöllönkuvia, kuten minä annan bloggaamilleni kirjoille tähtiä.

Perhosten lumoissa
Perhosten pyydystys sujuu näppärästi näillä kämmekkäillä. Kummallakin kämmenellä on herkkä perhoskuvio, ja onkin hauska heilutella käsiä ja näyttää kaikille, mitä olet saanut kiinni! Pikkuinen perhonen koristaa toistakin puolta.
Pöllöilytaso kaksi pöllöä.
Nämä kämmekkäät neulotaan pyörönä sukkapuikoilla, mutta voit käyttää myös taikakonstia ja neuloa ne pitkällä pyöröpuikolla. Kirjasta selviää mikä se taikakonsti on.

Ainakin itse lumouduin näistä ihastuttavista neuleista. Talvi on aina minulle sellaista neulomisen aikaa. Yleensä neulon kaikki auto- ja junamatkat. Tuollaiset kämmekkäät valmistuvat hetkessä vaikka lahjaksi. Onneksi nuoret ovat kiinnostuneita neulomisesta ja virkkaamisesta ja ohjeet eivät ole liian vaikeita heillekään. Koulun käsityötunnilla voisi vaihteeksi tehdä vaikka tällaiset kämmekkäät perinteisten lapasten sijasta.

Samoilijan huppunen
Tässä on kotoisa huppu, joka päässä on mukava poimia metsämarjoja ja pysähtyä juttusille vastaantulevan peuran kanssa. Muista, että peurat pitävät kekseistä ihan kuten juttutuokiostakin. Pidä siis aina keksipakettia mukana, minne ikinä menetkin.
Pöllöilytaso kolme pöllöä.

Olen vilukissa ja pidän lämpimistä vaatteista. Villaneuleet ovat mieluisampia, jos niissä on jokin juju. Sellainen juju on tässäkin Samoilijan huppusessa. 

Kauneimmat luontoneuleet on jokaisen neulomista harrastavan unelmakirja. Stephanie Dosenilla on oma herkkä mallisto, joka arvostaa luontoa ja sulautuu luontoon sulavasti. Neuleet eivät ole liian vaikeita ja ne ovat ajattomia. Mitäs sanoisitte tällaisista siivistä? Kuva on ainakin kaunis ja herkkä.

Kirja on kaunis. Se ei ole tyypillinen käsityöharrastajan kirja, vaan siinä on ajateltu koko kokonaisuutta mm. mallit, luonnossa otetut kuvat ja kirjan graafinen kokonaisuus ovat yhtenäisiä neulemallien kanssa. Neulemallien ohjeet ovat todella tarkat ja jokaisesta neuleesta on useampi kuva, jopa kaavakuvia löytyy. Lisäksi neuleiden suunnittelija kannustaa neulojia kirjan sivuilla. Kirjan sivuilta on turha etsiä mitään tavanomaista villasukkaparia. Neuleet ovat uniikkeja ja tehty meille uniikeille naisille, sinulle ja minulle.

Stephanie Dosen, Kauneimmat luontoneuleet *****
suom. Mirja Muurinen
kuvat Tiffany Mumford
Pen & Paper  2014
s. 128
Woodland Knits: Over 20 Enchanting Patterns (Tiny Owl Knits) 2013
www.tinyowlknits.com

ps. Tässä suloinen lahjavinkki neulomista harrastaville.


6 kommenttia:

 1. Minä melkein syön houkuttavat neulekirjat, mutta osaan kutoa/neuloa vain pitkiä, pehmeitä kaulaliinoja ja yhden issikan loimen olen myös tehnyt. Kunpa osaisin kutoa villapueseroita....

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Leena, pitkät, pehmeät kaulaliinat ovat ihania. Muistan aina, kun murrosiässä kaverini neuloi minulle lahjaksi kirkkaan punaisen pitkän kaulahuivin. Paras ystäväni edelleen :)

   Poista
 2. Onpa ihana idea kerrassaan ja toteutus, Meille jotka rakastamme neuleita ja luontoa. Minulla on meneillään "luonnoton" näpertelyprojekti, ollut jo jonkun vuoden; virkkaan lahjanauhaa vanhoista videonauhoista. Sikäli järkevä että muuten menisivät (suoraan) roskiin, ja myös siltä kannalta että en osta lahjanaruja kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea :) En tiedä minne meidän videonauhat katosivat, olisin kokeillut sinun ideaasi :)

   Poista
 3. Aivan ihana lahjakirja osaavalle. Minulla ei ole siihen lahjoja. Kaunis kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaunis kirja ja upeat neuleet. Taitava suunnittelija ja toteuttaja tämä Stephanie Dosen :)

   Poista