torstai 4. joulukuuta 2014

Mikael Mäkinen: Peikot ja kadonneet etanat

Mikael Mäkisen reipas satukirja Peikot ja kadonneet etanat kertoo peikkoperheestä, johon kuuluu Peikko-isä, Peikko-äiti, Peikko-tyttö ja Pikku-peikko. Lisäksi kirjan sivuilla tavataan Peikko-vaari ja hirmuisen suuri Suopeikko. Satukirjan ikäsuositus on kolmevuotiaista ylöspäin, mutta uskoisin, että kirja uppoaa hyvin vielä ensimmäisellä ja toisella luokalla oleville pojille, koska peikot ovat niin hurjan mörriköitä. Tässä kirjassa esiteltiin peikkojen perhe-elämää ja yhdessä tekemistä. Pikku-peikon etanat katosivat, joten niitä etsittiin yhdessä. Jopa Peikko-vaari etsi etanoita. Perhe uskalsi mennä jopa hirmuisen suuren Suopeikon suolle etsimään kadonneita etanoita, sillä etanat olivat Pikku-peikon lemmikkieläimiä ja tosi tärkeitä hänelle.

Suopeikko oli hyvin vanha peikko, joka oli asunut Kaislasuolla iät ja ajat. Kukaan ei oikein tiennyt mistä hän oli tullut, ja kuinka kauan hän oli suolla asunut. Niin tai näin, Suopeikko ei pitänyt vierailijoista alkuunkaan, joten moni mieluusti vältti kulkua hänen suonsa lähettyvillä.


Peikot ja kadonneet etanat satukirjan parissa tutustutaan peikkoihin ja opitaan mm. tietämään mitä peikot syövät aamupalaksi, missä he asuvat ja minkälainen on Pikku-peikon kammio, missä hän nukkuu ja säilyttää etanoitansa. Kirjan alussa esitellään peikkoperhe, eikä kirjan sivuilla tule vastaan muita yllättäviä otuksia. Kirjan kuvitus on oikein onnistunut ja kuvissa on paljon tarkistettavaa pikkuväellä. Kuvien katselu palkitaan viimeisen sivun yllätystehtävällä, joka on oikein mielenkiintoinen. Kaikissa satukirjoissa olisi mielestäni hyvä olla joitakin tehtäviä. Lisäksi kirja kertoo lämpimästi perhe-elämästä ja siihen kuuluvasta isovanhemmasta. Suosittelen kirjaa lämpimästi, sillä en ole aikoihin lukenut tällaista perinteistä peikkokirjaa, jossa on luontoon sopivasti katoavat vihreät peikot.

Mikael Mäkinen, Peikot ja kadonneet etanat ****
kuvitus ja taitto Mikael Mäkinen
BoD 2014
s. 30
Arvostelukappale

www.facebook.com/peikot sivulta löytyy peikoista lisätietoa.
 http://www.peikot.info

8 kommenttia:

 1. Kirjan kuvitus on kunnasmaisen kaunista ja värikylläistä yksityiskohtia myöden! Tämän tyylisiä lastenkirjoja tulee vastaan nykyisin yllättävän harvoin, joten ilo huomata että tällaisia edelleen joku tekee! Toivottavasti Peikoille seuraa jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvitus on todella hieno ja värikäs. Toivotaan yhdessä Peikkoperheelle jatkokirjaa :)

   Poista
 2. Vaikuttaa ihanalta kirjalta, kiitos Mai esittelystä;)

  Hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili, kirja on todella reipas ja kiinnostava. Sopii sekä tytöille että pojille luettavaksi.
   Hyvää itsenäisyyspäivää :)

   Poista
 3. Peikoilla nyt myös kotisivut. :)

  http://www.peikot.info

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikael tiedosta, lisäsin sen bloggauksen loppuun.
   Aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle ja mukavaa kevättä :)

   Poista