lauantai 20. helmikuuta 2016

Estelle Maskame: DIMILY - Rakastan

En ollut kuullut isästä yhtään mitään kolmeen vuoteen, ja sittenkö hän yhtäkkiä halusikin viettää koko kesän minun kanssani?

Skotlantilainen Estelle Maskame aloitti DIMILY-trilogian kirjoittamisen 13-vuotiaana ja julkaisi tekstejään aluksi netissä. Tekstit saivat ennätysmäärin seuraajia, joten lopulta hänellä oli kustannussopimus ja alkuperäiset tekstit poistettiin netistä, Twitteristä ja Wattbad-kirjoittajayhteisöstä. DIMILY-Rakastan kertoo Edenin ja Tylerin heräävän rakkaustarinan. Eden oli 16-vuotias, kun hän matkusti Portlandista Santa Monicaan, Kaliforniaan, viettämään kesälomaa isänsä ja tämän uuden perheen kanssa. Odotukset olivat tuskalliset, sillä isä oli jättänyt hänet ja äidin, eikä pitänyt yhteyttä. Eden tunsi lähinnä vihaa isäänsä kohtaan.

Jos minun nyt kuitenkin pitää asua hänen kanssaan saman katon alla kahdeksan viikkoa, kai minun pitää yrittää unohtaa vihamielisyyteni. "Minullakin on ollut ikävä sinua."

Isän uuteen perheeseen kuului Ella ja hänen kolme teini-ikäistä poikaansa. Perhe asui isossa talossa hyvällä alueella, joten Edenillekin oli oma huone, kuten kaikille muillekin. Eden ei voi olla vertailematta äidin ja hänen asuntoa ja elämistä yksinhuoltajaäidin palkalla isän taloon ja hienoihin autoihin. Keittiökin oli sen näköinen, että sitä ei oltu koskaan ennen käytetty. Heti ensimmäisenä iltana oli tiedossa grillijuhlat naapureille.

"Anteeksi, että olen myöhässä", Ääliö ilmoittaa ivallisesti kovaan ääneen. Hän virnistää, ja hänen silmänsä välähtävät smaragdinvihreinä. "Menetinkö mitään eläinten teurastamisen lisäksi?" Hän näyttää keskisormea grillille (mikäli täältä oikein näen). "Toivottavasti nautitte lehmästä, jonka juuri söitte." Sitten hän nauraa. Hän nauraa kuin kaikkien inhoavat ilmeet olisivat viihdyttävintä, mitä hän on koko vuonna nähnyt.

Ylläoleva oli Edenin ensitapaaminen velipuolensa Tylerin kanssa. Juuri se, että Tyler oli Edenin velipuoli, nousi Edenin mielessä suurimmaksi esteeksi kirjan tapahtumissa. Eden koki huumaavan kuuman kesän uuden nuorisojoukon mukana. Tyler tutustutti Edenin omaan synkkään nuoruuteensa. Ohjelmassa oli shoppailua ja rannalla makoilua tyttöjen kanssa, juhlintaa joka viikonloppu, juomista, nuorisodraamaa ja rakastuminen. Suosittelen kirjaa nuorille. ***

"Pyysin teitä lähtemään, mutta kieltäydyt tottelemasta käskyjä, ja asenteesi on täysin asiaton, joten pidätän sinut pykälän 602 perusteella." Väri katoaa Tylerin kasvoilta täsmälleen samalla hetkellä, kun minun suuni loksahtaa auki. Juuri silloin konstaapeli kääntyy katsomaan minua suoraan silmiin. "Teidät molemmat."

Estelle Maskame, DIMILY - Rakastan 
suom. Sirpa Parviainen
Gummerus 2016
s. 409
Did I Mention I Love You? 2015

Kristan bloggaus
Jonnan bloggaus
Viivin bloggaus

2 kommenttia:

 1. Luin hieman samasta aiheesta eli Jennifer E. Smithin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea. Tuotakin olen katsellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen lukenut tuon Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa teoksen ja tykkäsin siitä. Luen näitä nuorisokirjoja ihan tarkoituksella, että voin sitten suositella nuorille lukijoille tai äidinkielenopettajille.
   Kouluissahan on nykyisin oppilailla omat lukukirjat ja äidinkielentunneista käytetään aikaa lukemiseen, mikä minusta on hyvä juttu. Myös jos tunneilla saa tehtävät tehtyä on yksi vaihtoehto lukea lukukirjaa, kun muut vielä jatkavat. Kirjastokäynnit ovat säännöllisiä jo varhaiskasvatuksen puolella. Hienoa yhteistyötä.

   Poista