maanantai 25. maaliskuuta 2024

Freida McFadden: Kotiapulaisen salaisuus

 


Kaikki alkoi tavallisesta siivouskeikasta. Ja nyt kaikki saattaa päättyä siihen, että joku moppaa vereni mökin lattialta.

Yhdysvaltalaisen Freida McFaddenin Kotiapulaisen salaisuus jatkoi Kotiapulaisesta tutun Millien töitä rikkaiden ihmisten kodeissa. Millien taustasta sen verran, että edellisessä kirjassa hän oli päässyt juuri vapaaksi vankilasta, kun oli saanut kymmenen vuoden vankeustuomion erään henkilön taposta. Millien oli hankala työllistyä, kun ei ollut ammattia eikä suosituksia, mutta kieroilla ihmisillä, joilla oli omia suunnitelmia, oli töitä Millielle. Milliestä tulisi hyvä syyllinen taustansa vuoksi.

Lopeta itsesääli, Millie. Olet selvinnyt pahemmistakin paikoista. 

Milliellä oli kuitenkin asiat suht hyvin, sillä hän seurusteli erään juristin kanssa, joka halusi vakavampaa suhdetta, ja yhteisasumista. Millie ei ollut vaan kertonut mitään menneisyydestään. Luultavasti suhde loppuisi siihen. Tai sitten ei. Millie tunsi kuitenkin olevansa maailman huonoin tyttökaveri.

Siristän silmiäni kohti ovenrakoa ja erotan hädin tuskin vihreän silmän, joka tuijottaa minua.

Uusimmassa työpaikassaan Millie kohtasi jälleen outoja tapahtumia, ja työnantajan vaimo pysytteli aina huoneessaan Millien ollessa paikalla. Toisinaan huoneesta kuului itkua. Millie päätteli, että pelottava aviomies pahoinpiteli vaimoaan.

Verinen kädenjälki kylpyhuoneen lavuaarissa.

Millie oli toiminnan naisia, eikä hän pystynyt olemaan auttamatta. Tällä kertaa olisi kannattanut jättää auttaminen sikseen, sillä pian hän olisi poliisien epäilty eräässä surmatyössä. Kun tarpeeksi lyö päätään seinään, niin ymmärtäähän sitä, että joku huiputti ikävästi, ja Milliestä oli tehty syyllinen. Mutta oikeat syylliset huomasivat lopulta, että Millie oli täysin väärä valinta heidän juonitteluidensa kohteeksi. 

Mahtavaa juonisuunnittelua jälleen kerran Freida McFaddenilta. Sarjan ensimmäisessä osassa, Kotiapulaisessa, oli todella häijyä menoa ja samoin on Kotiapulaisen salaisuudessa. Loppusyksystä saamme jälleen nauttia Millien seurasta, kun ilmestyy sarjan kolmas teos Kotiapulainen valvoo.

Freida McFaddenin Kotiapulaisen salaisuus avasi vääriä ovia, mutta koukutti mukaan kurkkimaan oven rakoihin. 


Freida McFadden, Kotiapulaisen salaisuus *****

Suom. Jussi Tuomas Kivi *****

Otava 2024

s. 312

The Housemaid´s Secret 2023

Psykologinen trilleri

 

Freida McFadden: Kotiapulainen

2 kommenttia:

  1. Mainio kansi josta jo saa käsitystä salaisuuksista ja kotiapulaisen "aitiopaikasta".

    Kävin muuten hakemassa kirpparilta niitä Liza Marklundin dekkareita joista puhuin, ajatus ei jättänyt minua rauhaan 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kannet ovat tosi koukuttavia. Voin spoilata sen verran, että kurkistelua oli molemmin puolin ovea. 😀
      Luulenpa, että sinulla on useita hyviä lukuhetkiä Marklundin parissa. 😀

      Poista