tiistai 5. maaliskuuta 2024

Cara Hunter: Kaivattu kuolema

 


Kuollut mies puristaa yhä kädessään veistä. Sen terässä on verta.

Brittiläisen Cara Hunterin Kaivattu kuolema mutkitteli eri juoniensa kautta, mutta kyllähän siitä syntyi jälleen kokonaisuus vailla vertaa. Kaivattu kuolema on Adam Fawley-sarjan kuudes kirja.

Syrjässä olevasta maatalosta oli kuulunut  laukaus, ja lähistöllä ollut henkilö oli soittanut hätäkeskukseen ja pyytänyt poliisit paikalle. Poliisit löysivät talosta vanhan pariskunnan ja kuolleen miehen. Vanha mies tunnusti heti surmateon. Mutta mistä kaikki alkoikaan? Ei suinkaan siitä, että pariskunta luuli miestä murtautujaksi, ehei. Nyt Adam Fawley tiimeineen kohtasi mestarivalehtelijoiden perheen.

Missä poika on ollut kaikki nämä vuodet? Jos Camilla kerran on puhunut koko ajan "totta", niin missä poika sitten piileskeli?

Vanhalla pariskunnalla oli tyttö, nimeltään Camilla. Jostakin syystä Camillan elämä oli mennyt nuoruudessa pilalle, ja viimeiset viisitoista vuotta hän oli ollut vankilassa. Tuomiosta oli jäljellä vielä kaksi vuotta. Rikos, josta häntä syyttettiin, oli vaikeuttanut myös vanhempien elämää kovasti. Vanhemmat eivät pitäneet tyttäreensä mitään yhteyttä, eivätkä he uskoneet sanaakaan, mitä hän oli puhunut.

Cara Hunterin tyyli kirjoittaa, poikkeaa muista dekkareista, sillä hän kirjoittaa esille hätäpuheluita, media-artikkeleita ja ihmisten kommentteja niihin. Lisänä on oikeudenpöytäkirjakatkelmia, kirjeitä jne. Pidän tavattoman paljon hänen erikoisesta sisällöntuottotyylistään. Lisäksi hän käyttää tarinoissaan tosielämän rikoksia. Kaivatun kuoleman taustalta löytyy vastaava tosirikos Australiasta.

Kaivatun kuoleman alussa kirjailija kertoo Adam Fawleyn rikostutkijatiimin jäsenistä. Mielestäni sarja täytyy aloittaa ensimmäisestä kirjasta, nimeltään Jäljettömiin, sillä viisi ensimmäistä kirjaa sisälsi paljon Fawleyn oman perhe-elämän tragedioita, ja lisäksi hänen vaimoaan piinavasta rikollisesta. Viidennessä kirjassa, nimeltään Koko totuus, Fawley itse joutui vangituksi eräästä murhasta, jonka tuo rikollinen oli tehnyt. Todella jännittävä sarja.

Cara Hunterin Kaivattu kuolema kaivoi esille menneisyyden rikoksen. 


Cara Hunter, Kaivattu kuolema *****

Suom. Enni Vanhatapio *****

Otava 2024

s. 428

Hope to Die 2022

Dekkari

Adam Fawley-sarjan 6. osa

Oxford


Hunter Cara: Jäljettömiin
Hunter Cara: Pimeyteen 
Hunter Cara: Ei ulospääsyä 
Hunter Cara: Vimma 
Hunter Cara: Koko totuus 

 

2 kommenttia:

  1. "Erikoinen sisällöntuottotyyli" - virkistävää että tulee uuttakin kirjoitustyyliä murhakirjoihin, vaikka ei silti, se perinteinen dekkarikin pitää kyllä pintansa ja miellyttää lukijoita. Kauniit tulppaanit kuvassasi 🌷🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita 🌷 Cara Hunterin tyyli on ollut pidetty muuallakin kuin Suomessa. Kyllä tässäkin sarjassa kulkee se perusdekkari sisällä, mutta tehokeinoina on noita lisäsivuja.
      Minä tykkään tosi paljon tulppaaneista ja ne ovat tähän aikaan edullisia. 🌷

      Poista