torstai 21. maaliskuuta 2024

Liza Marklund: Myrskyvuori

 

 

Marjanpoimija oli löytänyt hänet. Hän makasi suon luoteiskulmassa, ei kovinkaan kaukana siitä paikasta, johon oli jäänyt sinä myöhäiskesän päivänä reilu kolmekymmentä vuotta sitten.

Ruotsalaisen Liza Marklundin Pohjois-Ruotsiin sijoittuvan dekkaritrilogian viimeisin kirja on nimeltään Myrskyvuori. Kirjan kannessa on hieno suon kuva, ja tuosta suosta nousi esille menneisyydessä murhattu henkilö. Kirjasta sitten voi lukea lähemmin siitä, mitä menneisyydessä oikein tapahtuikaan. Tuo henkilö liittyi läheisesti kirjan päähenkilöön Wiking Stormbergiin (suom. Myrskyvuori). 

Kun luette tämän, olen poissa.

Ihmiset kuolevat, paikat katoavat, mutta niin kauan kuin muistamme, kaikki jatkaa olemistaan.

Myrskyvuoressa kerrotaan Wikingin äidin Karinin menneisyyden ikävimmästä tapahtumasta, kun hän oli nuori. Yllä olevan kirjetekstin Karin jätti kuollessaan pojilleen Wikingille ja Svenille, joilla oli iso ikäero. Karin oli vain kuudentoista, kun Wiking syntyi.

Äidin kuoleman jälkeen kävi ilmi, että Wikingillä oli myös setiä, joista hän ei tiennyt aiemmin mitään. Suvun kesken voi syntyä riitoja, eikä sen koommin olla missään tekemisissä.

Sinä murhasit isäni. Sinä, poliisi.

Niinpä niin. Kirjan tarinasta voit lukea, miten menneisyyden tarina oikein menikään. Kuka tai ketkä osallistuivat väkivaltaisiin tekoihin, tai ryöstöihin, niistä voit ottaa selvää kirjan tarinasta.

Liza Marklundin dekkari Myrskyvuori selvitti menneisyyden rikoksia.

 

Liza Marklund, Myrskyvuori 

suom. Kristiina Vaara

Otava 2023

s. 275

Stormberget 2023

Dekkari

Napapiiri-sarja 3. osa

 

Liza Marklund: Napapiiri

Liza Marklund: Suonsilmä


 

6 kommenttia:

  1. Tarina kuulostaa mielenkiintoiselta ja kerronta hyvältä.
    Meiltä löytyi hyllystä taannoin yksi Marklund-dekkari, jonka luin kiinnostuneena, mutta en lopulta tykännyt. Minusta on ehkä tullut yliherkkä sille, että muutenkin kaltoinkohdeltuja poljetaan edelleen.
    Mukavaa viikonloppua!
    (Voi että, täällä sataa taas lunta. Maaliskuu ei "maata näytä" tänä vuonna. Kyllä saisi kevät jo alkaa tulla! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Sara :) Kyllä se lumi sulaa tänäkin keväänä, usko pois. Ensi viikolla on jo pääsiäinen ja taidamme jälleen siirtyä kesäaikaan.

      Mielestäni on hyvä lukea sellaisia kirjoja, mistä pitää. Siksi olen nykyisn hyvä lopettamaan ajoissa. Olen joillekin kirjoille antanut uuden lukumahdollisuuden, mutta se jokin on hiertänyt koko ajan. Kirjoja on valtavat määrät, joten luetaan niitä, minkä seurassa viihdytään. Lukuiloa kirjojen parissa :)

      Poista
  2. Taattua laatua 🌸 Näin kirpparin kirjatarjonnassa pitkän rivin Liza Marklundin teoksia ja oli houkutus ostaa ne, mutta jätin kuitenkin, kun kodin kirjapinotkin jo huojuvat. 📚 Jos olisivat olleet ruotsiksi en ehkä olisi pystynyt vastustamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marklund on todella taitava dekkarikirjailija.
      Minäkin yritän pitää kodin kirjapinoja niin pieninä kuin mahdollista, mutta vaihtelen niitä kirpparilla aina silloin tällöin, jotta kotonakin on luettavaa, samoin mökillä. Eläköön kirjastot ja kirpputorit 📚 .
      Kuulin yhdeltä naapurilta, että heidän kesämökin lähellä olevassa kaupassa on kirjojenvaihtohylly. Mökkiläiset saavat viedä sinne kirjansa ja ottaa mukaansa kirjoja. Ihana kauppias, kun pitää kaupassaan sellaista palvelua 🌸

      Poista
    2. Tosiaan tuommoiset kirjanvaihtohyllyt ovat mainioita. Meillä on joissakin kirjastoissa semmoisia "tästä saa ottaa" hyllyjä tai laareja. Sekin kivaa. 📚

      Poista
    3. Sellaiset kirjalaarit kannattaa aina tarkistaa 📚.

      Poista