lauantai 11. elokuuta 2012

Camilla Läckberg: Perillinen


Lainasin kirjastosta Camilla Läckbergin Perillisen, sillä se oli jostakin syystä jäänyt minulta lukematta. Minua ei haittaa, vaikka luen sarjoihin liittyviä kirjoja sikin sokin. Kyllä kirjan tarinan arvo, juonikuviot ja eri ihmiset pitävät huolen siitä, että ainakin Läckbergin kirjoja voi lukea omaan lukutahtiin. 

Perillinen on Fjällbacka-sarjan viides osa. Perillisen pääosia esittää aviopari kirjailija Erica Falck ja konstaapeli Patrik Hedström. Pari on saanut Maja-nimisen tyttären, jota Erica on hoitanut vuoden verran. Kirjassa Patrik on jäänyt isyyslomalle, jotta Erica voi kirjoittaa seuraavan kirjansa. Patrikin isyysloma ei onnistu täydellisesti, sillä viikon päästä hän on jo valmis ratkomaan murhia ja kehittelee Majalle eri hoitajia, jotta voi osallistua tämänkertaisen murhamysteerin ratkomiseen.

Erican kirjankirjoittaminen ei myöskään etene, sillä hän on löytänyt äitinsä päiväkirjoja, joiden sisältöön hän syventyy päivä päivältä yhä enemmän. Välillä jopa niin innokkaasti, että ottaa yhteyksiä äitinsä nuoruudenystäviin. Jokin salaisuus liittyy äidin nuoruuteen, josta ystävät eivät halua puhua. Tietysti äidin nuoruuden salaisuus liittyy tämänkertaisen murhamysteerin sisälle ja Erica innostuu entistä pontevammin selvittämään kyseistä salaisuutta. Salaisuus liittyy vuoteen 1945. 

Kirjan kerronnassa eletään kahta tarinaa. Toinen liittyy nykyaikaan ja toinen sota-aikaan ja siihen, kun Erican äiti ja ystävät olivat lapsia ja nuoria. Tarinat nivoutuvat hyvin yhteen. Erican on hyvä saada tietää miksi äiti oli heille tyttärille etäinen ja kirjan edetessä lukijalle selviää äidin tarina.
Kirjan lopussa tietysti murhaaja selviää ja haluaa lopulta jäädä kiinni. Erican ei tarvitse olla murhaajan tähtäimessä kertaakaan. Kirjan tarinassa Erica on kuitenkin tekemisissä seuraavan Merenneito-kirjan murhaajan kanssa. Pienet ovat piirit. Erica selvittää äitinsä salaisuuden, josta Ericalle ja Annalle seuraa iloa loppuelämäksi. Suosittelen kirjaa lämpimästi, sillä mielestäni Perillinen on tasapainoisin ja parhaiten kirjoitettu Läckbergin seitsemästä Fjällbacka-sarjan kirjasta.

Camilla Läckberg, Perillinen *****
suom. Outi Menna
Schildts 2010
s. 489
Tyskungen 2007

Merenhuiskeen, Kirsin, Sonjan ja Lauran postaukset kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti