perjantai 17. elokuuta 2012

Valheiden takaa


Maya ja Rebecca ovat menestyneet elämässään hyvin. He ovat sisaruksia, lääkäreitä ja elämä on melkein kohdillaan, mutta nuoruusvuosien salaisuudet vaikeuttavat yhdessäoloa. Puhumattomuus vaikeuttaa myös Mayan avioliittoa ja Rebeccan miessuhteita. Diane Chamberlain on rakentanut kirjastaan Valheiden takaa (The Lies We Told 2010, suom. 2012) rakkauskertomuksen, joka sisältää sisarusten nuoruudenaikaiset kauhukokemukset, mutta myös kauhukokemukset Mayan kadotessa pelastushelikopterin pudotessa maahan avustustehtävässä.

Mayan ja miehensä suhde on kokenut kovia kolauksia, koska Mayan raskaudet keskeytyvät joka kerta. Maya on halukas adoptioon, mutta Adam haluaa oman lapsen. Rebeccan suhde miesystäväänsä loppuu, kun Rebecca huomaa rakastavansa Mayan miestä. Kolmiodraaman ainekset ovat valmiina, mutta Maya on kadoksissa ja aviomies ja sisko luulevat Mayan kuolleen.

Maya on pelastettu saarelle, jossa asustaa kolme ihmistä. Saarella nuori 17v. tyttö odottaa lasta viimeisillään ja Mayasta tulee hänelle korvaamaton apu synnytyksessä ja sen jälkeen. Mutta heidän on paettava yhdessä synnytyksen jälkeen.

Tulevaisuus saarelta pakenemisen jälkeen näyttää erikoiselta ja Mayan suunnitelmat saavat hänen perheeltään kovaa vastustusta, mutta Maya ei anna periksi. Nyt on aika kertoa salaisuudet ja aloittaa uudet tarinat. 

Osa tarinasta on aika mielenkiintoinen, johon liittyy kriisialueella työskentelyä, avustustyötä, tulvia ja valtava määrä potilaita, joiden hoito vaikeutuu, koska lääkkeet ja hoitotarvikkeet varastetaan. En pitänyt Mayan kokemuksista saarella, mm. tulehtuneista jalkahaavoista ei parannuta noin nopeasti. Olisin halunnut seurata, miten arki alkaa sujumaan Mayan kodiututtua, mutta siihen viitattiin vain muutamalla rivillä epilogissa vuoden jälkeen katoamisesta. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti